Jag vill ha en klonad Elin

Ja, då var det dags igen. Imorgon tar jag bussen och flyttar hem till Sverige, igen. Känner mig mest nere idag för att jag både vill och inte vill åka härifrån. Det blir på ett sätt jobbigt & dystert att komma hem av olika skäl, men samtidigt ska det bli så otroligt skönt och mysigt. December ska bli en lugn och mysig månad då jag bara ska ta det lugnt hemma med familjen & djuren, träffa vänner, köpa julklappar, gå upp och se på julkalendern med en kopp te i handen för att sedan gå och lägga mig igen, så ska jag jobba med maskot (bla i Luleå, Umeå, Eskilstuna, Örebro & Gävle) & på Kalas vilket jag båda tycker att askul. Sen får jag nog besök i minst en vecka, får fira jul med släkten och fira nyår på obestämd plats. Så det ska nog bli bra ändå. Ska bara se till att ingen ska få trycka ner mig, och jag ska bara umgås med dem som jag tycker om och tycker om mig tillbaka.
 
Sen om jag inte får ett heltidsjobb till januari så att jag kan fixa min egna lägenhet, så tänker jag åka tillbaka hit igen den 4:e jan och fortsätta mitt jobb på laboratoriet. Har egentligen redan sagt ja till det, men man kan ju alltid ändra sig isåfall.. Men Oslo är inte nedlagt än tror jag!

Ser iallafall fram emot att få komma hem & jobba med detta härliga gäng igen!:



Dagen i bilder

Idag har vi jobbat som Knerten i Fagernes (ca 2,5 timme från Oslo)



Knerten in action!


Fick åka släde efter denna fina häst. Knerten & jag fick sitta längst fram och...


...detta led fick vi efter oss. Ser ni hur långt det är eller? Sjukt! Och vilken julstämning man fick. Det stod liksom en kör längst vägen och sjöng julsånger. Knerten är den nya tomten :)

Nu ligger vi på hotellrummet i Bergen, och imorgon ska vi jobba igen! Nattinatt ♥


Hjort är gjort

Vilken seg dag. Det regnar ute och är gråare än gråast. Känner mig bakis, trots att jag inte druckit en droppe i helgen. Mia och jag har bestämt att vi ska gå och sola, gå till BIT och köpa sallad, gå hem igen och kolla på Skrotnisse. Kommer ni ihåg han? Det gör knappt jag. Kommer bara ihåg att programmen var läskiga och att Skrotnisse hade stor näsa. Men hur många år sedan kan det ha varit som det gick? 10-15?


Josse och jag har varit i Bergen och jobba från i torsdags, som Mumin och Knerten. Det har gått väldigt bra, och vi har fått bott på fina hotell med good frukost. Vägen dit var dock läskig. Fick köra en annan väg, så vi körde över fjällen. Vet ni vad vi såg? EN VARG! Mitt ute på prärien, höll jag på säga - mitt ute på fjället. Ni anar inte hur lättskrämda vi var efter det. Varenda liten snöboll väjade vi för och skrek i panik haha. 

Nu ser jag fram emot den kommande veckan! Får lite besök.
Och på tisdag är det bara 1 vecka kvar tills jag åker hem igen, med blandade känslor än en gång. Får se om det blir nå jobb hemma. Nu har iallafall Kalas öppnat på onsdagar, så då får jag lite där. Men annars får jag ta mitt pick och pack och återvända hit till Oslo igen i januari. Time will tell!

Och förresten, jag tog svininfluensasprutan i torsdags. Fick ta den på jobbet, och slapp kö och väntetid så det var ju bra. Men fy faan vad jag har haft ont i armen efter det. I fredags kunde jag inte röra den överhuvudtaget, så Mumin fick vara enarmad. Det gör liksom inte ont där jag tagit sprutan, men hela armen får liksom sendrag och kramp så fort man försöker lyfta den. Det går inte riktigt att beskriva, men det är inte skönt iallafall. Hade aldrig tagit sprutan om jag inte hade behövt.. Sprutan gjorde dessutom ooont. Spände som fasen. Sen är det väl olika från person till person, men detta var inget för mig iallafall. Men hjort är gjort (som var Josses & mitt talesätt när vi körde bilen till & från Bergen, pga av alla varning-för-hjort skyltarna)


Mia & Jag


Söndermarken

Jag kan inte återvända
En brottsplats måste vila
Flyktbilen är dumpad
Stålarna är rena

Nu bygger vi ett nytt hem
Startar upp och börjar om
Söndermarken jagar mig
men jag är inte där


Jag låter som Rabi

Då har den här helgen farit förbi. Den har varit grymt lång känns det som. Inte ofta man har den känslan. Kan ha med att jag inte jobbade i fredags att göra.. Var iallafall i Lillehammer i lördags och jobbade som Knerten (en väldigt populär pinne). Eftersom jag inte hade någon röst så fick jag gå i dräkten hela dagen. Första gången jag tyckte det var skönt. Knerten är en bra dräkt att gå i + att nu när det är kallt ute så går man gärna i en varm dräkt. Det var verkligen riktig vinter där, så mysigt. Och här i Oslo är det typ 5 plusgrader & regn idag..

Idag har Mia och jag vräkt i oss vitlök. Vitlöksbaugetter och inlagd vitlök, så nu skulle vi kunna döda med våra andedräkter. Men vi gör allt för att bli friska, och jag gör speciellt allt för att få tillbaka min röst.. Låter som Idol-Rabi just nu.. buhu.

Har förresten kommit fram till att det bara är 7 arbetsdagar på labbet kvar, och 2 helger att jobba som Mumin/Knerten, tills jag flyttar hem igen. Skööönt! Sen får vi se när/om jag kommer tillbaka hit till Oslo igen :)

Nu ska jag plinga en sväng, sen blir det good night sleep.


Visst är han söt, Knerten?


Torsdag 12/11-09 var precis vad jag behövde.

Det var perfekt igår!

Kvällen började med att jag & mina sambos (mia, bullen & kristofer) gick till N&S och skulle ta "en öl". Och eftersom det stod att konserten skulle börja kl 20 så tänkte vi att det blir lagom att komma dit till 20.30 någongång, eftersom det allid brukar börja minst en timme efter det lovas. Men när jag mötte upp Lotta vid 20.45 så hade vi missat 45 min av den! Vi kom alltså in till mitten av konserten ungefär. Men kändes inte så farligt eftersom det verkade väldigt segt i början. Lasse stod själv på scen och körde mest lugna, okända låtar och publiken var lika seg den. Men när resten av bandet kom in började draget! Bäst av alla låtar var faktiskt Ett sällsynt exemplar från den nya skivan, och inte minst Söndermarken! Bakrundsfilmen till gjorde att man bara stod och levde sig in i den och hörde sången i bakgrunden. Magiskt.

Efter konserten skiljdes Lotta och jag, och jag gick hem till galningarna som precis hade kommit hem. Väl hemma serverades det baileys till höger och vänster, vi hade konsert med alla gitarrer, baser och keeboard som finns här, och sen drog vi ut till någon pub på Grönland. Jag tror det var min dag igår, för där inne spelades det bara Kent. Mina två favoritband på en och samma kväll alltså! När vi väl gick hem så var Bullen så rund under fötterna att jag var tvungen att putta han i ryggen för att han överhuvudtaget skulle kunna gå framåt och rakt, haha. Har aldrig sett någon med sådana spagettiben förut. Och när vi kom innanför dörren la han sig ner på golvet och ålade som en mask på rygg in på badrummet där han somnade, haha. Ni skulle ha sett!

Tack allihopa för en trevlig kväll!

(Idag är det dock inte en lika kul dag. Har helt tappat rösten och har ett huvud som dunkar. Hur ska man kunna jobba då? Så, nej, idag har det blivit en riktig slappdag.)


Jag & Bullen

Ehm.. Mia, jag och professor Kristofer

Mia & Bullen sjunger för fulla muggar


Min ungdom kommer aldrig igen, jag har för mycket förstånd att förlora än, så jag lovar dig inget min käraste vän. Det är ett kort liv.

Nu sitter jag här och dricker rödvin i en plastmugg från IKEA och lyssnar på Winnerbäck i hörlurarna, medan Mikael aka Bullen sitter med sina hörlurar i sina öron. Fråga mig inte vad han lyssnar på! Om 2 timmar är det alltså dags, och jag ska väl hooka upp med Lotta om inte allt för lång tid och dricka lite mer vin. Man gungar mycket bättre när man har lite rödtjut i blodet :) Men som sagt, ska vara lite försiktig att skrika/sjunga eftersom min hals, hosta & kroppstemperatur inte alls är under kontroll. Är iallafall stolt att jag klarade av att jobba idag (var sjukanmäld igår..)

Dags att göra iordning sig!


Lars Winnerbäck på Oslo Spektrum ikväll kl 20.00
Jag kommer vara i dvala ♥



Det finns ljus där ute i mörkret

Tack vare alla fina personer med goda ord har jag nu kommit på lite bättre tankar. Jag vet att det alltid kommer regn efter solsken och solsken efter regn, men vissa gånger är det svårt att tänka så. De här människorna ska inte få finnas i mitt liv och de ska inte få ta min energi ifrån mig. Hur svårt det än kommer att vara så vet jag att så fort mina vänner flyttar ut därifrån så ska jag bara stänga av allt som har med dem att göra. Och dessutom har de ingen rätt att ge mig besöksförbud eftersom jag inte har gjort något dumt, och att alla de andra vill att jag ska komma dit. Så ikväll ska jag gå dit och se på Bonde söker fru with my lovely friends!

Ett ljus kanske tänds i januari. Håller tummarna!

Ett annat ljus tänds redan imorgon. Winnerbäck spelar på Oslo Spektrum, och jag & Lotta har biljetterna! Han har ju ställt in alla konserter i Norge än så länge pga svininfluensa, men den första kommer att spelas imorgon, här i Oslo. Åååh. Han är den enda och den riktige Gud jag någonsin kommer att tro på. Hoppas iaf att han spelar Järnvägsspår från den nya skivan. Han har ju en tendens att inte spela nya låtar när han är i Oslo. Då brukar det bara vara gamla godingar som alla, både svenskar & norskar, kan sjunga med i.

Nej, nu ska vi kolla på film här hemma. Alla är hemma och har sjukstuga. Jag höll på dö igår när jag jobbade från kl 13-23 på ett lager. Stod och packade kosntant i 10 timmar, med endast 30 min pause. Med min feberkänsla, onda hals och hosta. Ingen bra kombination. Så idag är jag hemma från jobbet ihopp om att inte bli värre till helgen, då Josse & jag ska till Lillehammer och jobba.



Fram med sanningen och hata mig om ni vill.

All min energi har gått ur mig. Ska ur med sanningen här och nu så att ni vet varför jag är så dyster hela tiden, men i lördags brast det och jag grät i timmar..

Jag har alltså bott på Calmeyersgate med mina vänner, bla Josse, sedan början på maj. De 2 tjejerna som tog in oss verkade hur trevliga som helst, och vi skulle få det så bra. När vi väl började känna varandra var de inte lika snälla längre. Rent ut sagt elaka.

1. Till en början portade de min vän Glenn som jag känt under hela min vistelse i Oslo.
Anledning: De hade hört att han var lite skum.
Sannigen: Om de någongång hade träffat honom skulle de ha heeelt andra åsikter. Visst att han inte är världens lydigaste, men han skulle aldrig göra något ont mot oss. Men bara för att det var min vän så fick han inte visa sig där.

2. Jag träffade mitt nuvarande ex där, han bodde granne med oss och var väldigt bra kompis med de 2 tjejerna. Men så fort vi började träffas så växte det ett stort hat till honom från de 2. Han fick inte visa sig där längre.
Anledning: Han var otrevlig. De 2 kunde inte känna sig säkra i "sitt egna hem" och de blev irriterade på han så fort han öppnade munnen. Nu kunde vi inte träffas på normalt sätt då han inte heller hade något riktigt hem. Han skulle ur sitt drogberoende och då kunde han inte bo på samma ställe som förr. Jag var hans trygghet, men nu kunde jag inte vara det längre.
Sanningen: Alla andra älskar/älskade honom. Gjorde inte en fluga förnär och var översocial med allt & alla. Även mot de 2, tills att de började bli kaxiga mot honom och han inte orkade lägga ner sin energi på dem.

Slutsatsen av detta:
Jag tröttnade och längtade hem mer än någonsin. Jag flyttade hem. Det tog slut med mitt ex bara för att vi varit med om för mycket negativt. Vi kämpade men fick bara skit tillbaka. Kan lova att vi höll ut länge nog, 3 månader i hat! Inte så länge tänker ni, men tänk er varje dag i 3 månader. Idag är vi väldigt goda vänner och det är han jag kan prata bäst med om allt detta. Han ger mig hopp om mig själv.

3. Jag flyttade tillbaka. I hopp om att det var bättre stämning i lägenheten eftersom de bra människorna Michelle, Bea & Bettan kommit in. Jag blev lovad att jag fick bo där i en månad, då jag endast skulle jobba under nov, med Josse. Innan hon flyttar till Australien. Efter en vecka var det: "Elin, du får inte bo här längre." Så förra veckan blev jag utslängd på gatan, utan någonstans att ta vägen.
Anledningen: "Det bor för mycket folk här."
Sanningen: Det bor 2 mindre där denna månad + att jag delar säng med Josse. Vad är problemet?

(Tack Mia för att du räddade mig.)

4. I går fick jag besöksförbud på Calmeyersgate.
Anledning: Jag är otrevlig & pratar skit.
Sannigen: 1. Jag smörar inte till folk som är elaka mot mig & mina vänner. Men jag har aldrig varit otrevlig. 2. Det skitsnacket de menar är när jag sa till en gemensam vän i lördags att jag blivit utslängd på gatan och att jag var väldigt ledsen över det. Efter det frågade han ena tjejen "varför"? Ingenting mer. Är det skitsnack det?

- Måste tillägga att hela tiden har det varit 2 mot minst 5. Och 2 vinner alltid mot 5.
- Måste också tillägga att detta är bara det de har gjort mot mig. Det de har gjort mot det andra tänker jag inte ta upp här.

Och nu är det så att jag aldrig skulle hänga ut någon eller några personer på detta vis om jag inte tyckte att de här personerna var så pass orättvisa, elaka och hjärtlösa mot andra. 

Allt detta under denna långa tid har gjort att all min energi och glädje är som bortblåst. De gör oss till onda människor också eftersom vi pratar om dem väldigt mycket. Sånna är vi inte egentligen. Men det är det enda som snurrar runt i hjärnan. Jag har inte ens kunnat slappna av i helgen, när jag fick besök av Daniel. Istället så var jag nere på botten och jag ville inte ens kramas. Förlåt, men jag är inte mig själv längre.

I tillägg har jag press & bråk på mig hemifrån om pengar med en vän som jag tror bandet har brustit mellan oss, tyvärr. Så jag känner mig inte trygg eller mig själv någonstans.

Orkar snart inte längre.
När ska ljuset komma? Just nu finns faktiskt inget ljus överhuvudtaget.. 

Det rusar iväg

Oj så tiden går fort fram! Det är redan fredag imorgon, då har jag jobbat här i 2 veckor. Känns nästan som att jag började där igår. Det är ett gott tecken! Däremot kommer stillingen (kommer inte på vad det heter på svenska :s) att gå ner till 60% f.r.o.m nästa vecka, så då kommer jag alltså bara jobba 3 dagar i veckan. Väldigt dumt! Dock har jag maskot-uppdrag varje helg utom denna, men jag vill ju jobba azzet av mig! Det är ju november, och då skattar man bara halva skatten här i Norge, alltså typ bara 13% för svenskarnas del, sweet :) Men ska iallafall försöka ordna ett till jobb som kompliterar de där 2 dagarna/veckan som fattas.

Imorgon får jag finbesök och kommer mysa hela helgen! Perfekt att alla här i lägenheten har åkt hem till Sverige då. Men det är som sagt inte morgondagen än, så nu ska jag ringa Josse och tillslut hooka upp med henne & de andra jenterna. Puss.


Jag & Josse (som för övrigt inte kommer passa att kalla Josse när hon blir gammal, haha - farmor Josse)


Känner mig hotad av svininfluensan

Detta har jag hållt på med mest hela dagen idag:



Märkt och staplat upp vaccinet till svininfluensan.
Jag känner mig lite hotad till den sjukdomen faktiskt. Alla på jobbet (ca 30 st) utom jag & 3 till har antingen haft den, har den eller har fått vaccin mot den. Känns som att jag kan vakna upp vilken dag som helst och ha svininfluensan, och då kommer jag att gråta floder! Iallafall om det gör så att jag blir så sjuk att jag måste stanna hemma från jobbet. Det skulle förstöra väldigt väldigt mycket.. Så just nu nekar jag att jag har ont i halsen och är lite snuvig, för jag ska inte bli sjuk. Punkt slut. Det som kan öka risken lite är att jag nu ska gå till Calmeyers, och där ligger Josse och är typ dödssjuk.. Men jag kan inte slita mig!

I stay strong

Har tänkt skriva här många gånger, men så fort jag fått upp denna "Nytt inlägg"-sida har jag inte fått fram ett ord.
Känner mig tom, arg, ledsen och mållös, men ändå glad, stark och förväntansfull. Jag vet att december kommer bli den bästa december hittils, och därför känns dagarna värdefulla - eftersom det är en dag närmare december.

Tre saker som är värda att ta upp ikväll är:
1. Min bror Martin fyller år idag, och mitt brorsbarn Enya imorgon! ♥ (har prövat ringt er men mob är knäpp)
2. Mia har räddat mitt liv för ett tag ♥
3. Jag längtar tills på fredag för då kommer min boo! ♥
4. ...och det enda negativa är att det är någon här som har läckt en jäkla massa lösenord för min blogg, ajabaja . . .


 

RSS 2.0