Happy Halloween

Vill ni ha en provsmak för hur vi ser ut ikväll?
Visste väl det ; )

 


Blondinbella goes Halloweenhäxa

Idag är det alltså Halloween.
Jag har aldrig riktigt firat det förr, men sedan vi flyttade hit har vi börjat fira allt så mycket det bara går, ungefär. Igår fick vi ett mail på jobbet där det stod att temat för den här fredagen skulle såklart vara "Halloween" (vi har ett nytt tema varje fredag) och varför ska då inte jag & Josse vara värst? Vi tog helt enkelt på oss våra peruker & blinkande djävulshorn och gick så till jobbet i morse. Ingen annan hade tagit det lika seriöst som vi, så väl på jobbet fick vi sitta där och ta emot samtal i våran utklädnad. Tur att inte kunderna ser en, då skulle de ju tappa förtroendet för en direkt!

Jag tog med mig kameran och filmde vägen till t-banen:


 
"Hej bloggen, Blondinbella här" haha


Väl på t-banestationen. :P



Det kändes väl sådär att gå ut sådär mitt på morgonkvisten, när det är rusningstrafik till jobbet haha. Men snacka om att vi fick en bra morgon då, när vi började morgonen med att skratta tills vi fick ont i magen. Man måste bjuda lite på sig själv, och när det är Halloween så är det Halloween! Människorna på t-banan & på jobbet fick iallafall ett gott skratt, och det är ju kul när man kan göra någon glad ; )

Boomshikkaboom

Wiie, på torsdag ska jag & Josse börja på streetdance!


Halloween & Jul

Då var både Halloween och Jul bokat och lite halvt planerat.

Halloween kommer firas imorgon då Kristine på jobbet har Halloweenfest. Josse och jag var på Oslo City idag och köpte oss ett varsitt stort svart hår, blinkade djävulshorn och djävulsgaffel, lite spindelnät & dyligt. Vi ska ha våra små svarta klänningar & nätstrumpbyxor på oss och se precis likadana ut. Folk brukar ha svårt att se skillnad på oss i vanliga fall, så hur ska det nu gå imorgon? : ) Kul ska det iallafall bli, men vi måste vara duktiga och hinna med sista t-banan hem så att vi får lite sömn och återställning tills vi ska upp och jobba som Tom & Jerry på lördag-morgon. Tänker aldrig aldrig aldrig vara bakis i en sådan dräkt...

Och så var det jul snart ja. Jag har fått ledigt från 23-26 december och kommer då vara hemma i Sverige. Kommer alltså komma hem på tisdag morgon och åka hem på fredag kväll. Det känns lite jobbigt att behöva åka tillbaka dagen efter juldagen (då man antagligen går på nåt galejj) - annandagen alltså, haha. Men jag ska vara glad över att jag fick ledigt överhuvudtaget så att jag kan fira jul med min familj!


Snart är det dags att gå upp och lägga sig & sussa!

Killar & sjukdomar

Vad är det med killar och sjukdomar egentligen? Så fort de blir lite förkylda, får ont i magen eller får feber så är det katastrof. Hela världen går under och vårdcentralen kontaktas direkt..
Jag sitter här bredvid en sjuk David nu som är hemma från jobbet. Han känner sig dålig och har sjukanmält sig från jobbet sen i måndags. Nyss ringde han vårdcentralen, och det är bara såå synd om honom! Thihi, är jag dum nu kanske? Men det är så kul att så fort en kille känner sig lite dålig så är det som att han ligger på sin dödsbädd och väntar in det sista andetaget. Annat är det med oss tjejer. Vi tappra tjejer som inte böjer oss för pesten ens ; ) *host*

Nåja. Som sagt, idag kom första snön. Huuur mysigt som helst! Josse och jag blev som småbarn på julafton när vi öppnade dörren för att gå till jobbet imorse. Och faktiskt så ligger snön fortfarande kvar nu när jag kommit hem från jobbet! Så, vet ni vad jag ser fram emot nu?
Jag ser fram emot lördag, då jag får krypa in i en varm Jerry-dräkt och gå runt och krama barn (a) Josse & jag ska nämligen jobba som Tom & Jerry då och nu när det är kallt ute passar det ju utmärkt!


 

!

DET ÄR VITT UTE!
DET SNÖAR :D

Mysfaktor

Wiie, idag är det tisdag - vilket betyder löning!
Och nu är det dags att ta en powernap innan träningen. That's my tuesday : )

image677
Mina älsklingar där hemma i Sverige. Jag vill ligga emellan!

Är jag efter eller ligger tiden efter?

Va, börjar vintertiden idag?


Helgen försvann

Hej söndag.
Varför tar helgerna slut alldeles för fort? Att man vara har 1 dag ledigt i veckan kanske är orsaken, who knows..

Som sagt, jobb i lördags och man var väl inte sådär jätte pigg direkt. Hade sovit ca 2 timmar natten till lördag eftersom pöjkarna kom hit och hade filmkväll med oss (ja, de bjuder in sig själva :p) och eftersom de inte jobbade dagen efter så hade de ingen panik att gå och lägga sig. Så, pigg (?) & glad vaknade man & gick till jobbet, jobbade till kl 16.00 och åkte direkt hem för att fixa iordning sig till Klaras överraskningsfest. Hon har fyllt 20, så då ordnade vi på jobbet en fest till henne. Det blev en kul kväll, som slutade med krogutgång, på Yatzy.  

Nu har jag och Josse duschat med hårinpackning & grejer, och gjort oss i ordning för kvällen. Blir nog läggdags ganska snart. Börjar jobba klockan 07.50 imorgon, buhu.
 


Kollektiv på Töyen

Hello, I'm in live and everything is fine!
Sen jag kom tillbaka hit till Oslo har jag bara jobbat 2 dagar. Fick en ledig dag igår vilken jag tillbringade med Jonas & John. De har en kompis som jobbar på ett grönsaks-och fruktlager, så varje torsdag åker de dit och får ta med sig hur mycket frukt & grönsaker som helst (så mycket de orkar bära vill säga). Så igår fick jag följa med och hämta lite och nu har vi hela våran köks-ö full med gott. Så nu vet vi vad vi har att göra varje torsdag framöver alltså. : )

Annars har det mest blivit filmkvällar här hemma. Såg en film som heter "Buddy" som handlar om ett kompisgäng som bor i kollektiv här på Töyen. Ganska kul film faktiskt, och specielt när man känner igen sig på alla ställen! Så som Åsa skrev i sin blogg: Om ni vill se hur vi har det, kolla på Buddy : )

Igår åkte Lotta till Rom, och idag åker Åsa hem för att på söndag åka till Kina. Då blir det väldigt tomt här i lägenheten. Bara jag och Josse i en hel vecka. Men jag kommer sakna mina små busfrön, så tur att de kommer tillbaka : )

Nu är det dags för att laga ihop lite lunch, sen ska jag bege mig till jobbet.
Ha det bäst!





Förresten har Glenn my norwegien-friend bursdag idag!
Grattis med dagen : )

Tillbake i Oslo

Giiirls, I'm home!
Flygresan gick bra. Trodde att vi skulle störta, för ojoj vilken turbulens det var. Jag som fortfarande är lite scarry för flygning, men FlyNordic har jag på något sätt fått förtroende för, men idag var jag rädd, haha. Men här sitter jag nu och kom inte till skada någonstans! : )

Så fort jag kom hem hit så fick jag visa mina tekniska kunskaper genom att installera våran nya Tv och box som vi fått. Och vipps fick vi bild! Äntligen kan det bli riktiga filmkvällar! Det märkte jag när jag var hemma hos familjen, att riktig Tv har jag saknat.. men nu så, nu har vi en och jag sitter klistrad framför MTV. Ska väl dra mig upp ur soffan snart och åka iväg och träna.

I'm back, and I'm in love with this town.


Stupid sunday song

Goddag, godkväll.
Då har helgen passerat  igen då. Var tog den vägen?

Igår åkte jag in till Uppsala och gick på stan med Hannur & Sara. Köpte på mig b la en jätte söt klänning på Holmlunds, och kan ni gissa var den tog vägen? Nej, inte jag heller. Imorse när jag vaknade och skulle ta upp den från min påse så var den bara borta : ( Jag måste ha tappat den igår natt när vi sprang till bussen, eller så slarvade någon av garderobspersonalen bort den, eftersom jag hade den löst i en påse när jag var på krogen. Dum azz. Jag brukar inte ha ångest när jag har festat, men nu har jag det. Den var ju så fin! Aja, livet går väl vidare för det. Med eller utan klänning.

Hade iallafall väldigt kul igår på krogen. Tjejerna var samlade på förfest hemma hos Natta, och därifrån åkte vi taxi in till krogen, Platina. Som vanligt splittrades alla så fort vi kom in, men det blev iallafall en riktigt lyckad kväll! Träffade många välbekanta ansikten.

Imorgon ska jag åka hem till Oslo! Kontigt hur man saknar stället och människorna så fort man åker därifrån. Trots det så skulle jag kunnat stanna här hemma ett litet tag till. Man hinner liksom inte med någonting. Och jag har ju varit så trött och slapp när jag väl varit hemma, så det har ju inte blivit mycket gjort. Kanske lite det som var meningen i och för sig.. Men man känner sig lite om en svikare när man inte ger tid till de man skulle vilja ge tid till.. Ser iallafall fram emot att träffa tjejerna imorgon, my angels.


Ni har väl inte missat våra söta badrumshängare?
Fr vänster: Lotta, Åsa, Jag & Josse.

: )

Natt trots att det är kväll

Mmm, har suttit ner med mamma & pappa och druckit lite vin nu efter maten. Det är så skönt att  komma hem & göra ingenting! Och det är första gången jag är intresserad av pappas teknik-snack, haha. Har suttit och hjälpt honom med lite digital-box och parabolfrågor. Man är ju konge på det nu ju : ) känn dig segrad!

Skulle egentligen ha åkt in på bio nu ikväll, men jag valde att stanna hemma. Känner mig så sliten på nå vis. Vill bara ta det lugnt, för man får liksom inte chansen att göra det annars. Så jag tänkte lägga mig framför en film med dem här hemma, men först får det bli en promenad med Jeppus! Men hallå, det är ju som natt ute nu ju! Var tog storstadsljuset vägen?


Outside the door

Hjemme i Sverige

Hey Sweden!
Nu är jag hemma, efter en ganska lång resa ifrån Oslo. Satt i samma vagn som ett stort norrbagge-gäng som gledje sig så mye att få åka till Stockholm. Ganska dryga, fejkbrats om jag får säga det själv, men de underhöll ju oss med deras fina sång hela vägen. Träffade även på pinglan Denise som var evigheter sen jag träffade, trots att hon bor i samma stad som oss. Vi får se till att styra upp något här framöver!

Det var iallafall väldigt skönt att komma hem! Sov som en stock inatt bredvid en riktigt kurig vovve ♥ Låg säkert och pillade på honom i över en timme innan han äntligen somnade. Man måste liksom pilla på honom enda tills han somnar, annars puffar han och knuffar, gnäller och puttar tills man börjar pilla på han igen, sweet : )

Trots att jag kom hem inatt var jag ändå uppe tidigt imorse för att gå till frissan. Hon tog en bra bit, men det var skönt att få bort det slitna! Köpte med mig massa bra hårprodukter, och fick även med mig nå nytt schampoo som ska ge extra glans. Det tackar jag för! Hårinpackningen har suttit i lite över en timme nu, så nu är det dags att skölja!
Tjing

Jag vill inte ha något att göra

Hello.
Orkar inte lägga opp en bild på hur "ägget" ser ut nu, men den har iallafall kläckts till en söt liten dinosarie nu efter 72 timmar! Cool grej, det tycker alla!

Imorgon är det Sverige som väntar. Ska bli så skönt att komma hem och reparera sig lite. Det bästa är att jag för en gångs skull inte har något planerat att göra! (förutom att göra ett besök hos frisören) Annars har det alltid varit att jag ska åka hit & dit, träffa den & den och göra det  & det.... Då blir det liksom bara stressigt att komma hem. Men den här gången, då ska det bli spontant allt jag gör - om jag gör något! Är faktiskt inte sugen på att festa, men vill såklart träffa tjejerna ändå!

Ps. Jag förväntar mig som vanligt frukost på sängen, massage varenda kväll, tre rätters middag, prinsesstårta och röda mattan när jag passerar ytterdörren ; ) 


Hursomhelst.. Nu sitter jag & väntar på att Josse ska komma hem från jobbet så att vi kan åka och träna. Skulle ju ha varit iväg till gymmet igår, men då kom Jonas & John, så då blev det kladdakaka och film med dem istället hihi : ) Antingen eller vettni: Att träna - eller att tjocka!

Nu är vi djurägare

Vi har fått ett husdjur i familjen Ålundsson (Josefine Åberg, Åsa Edlund, Charlotte Eklund & Elin Lennartsson).
Inom 72 timmar ska det här ägget kläckas. Kan ni gissa vad det blir?


Lilla Enya

Tack bror & Jenny för det söta kortet som jag hittade i brevlådan idag ♥


Söt brorsdotter jag har va! Lika söt som sin faster ; )


Helgens sammanfattning

Uff, vilken helg. Men oj så kul den har varit : )

Kick-off festen i fredags var lyckad. Gratis mat och dricka, trevligt umgänge och dans. Alla var så fina så! Och jag själv var riktigt duktig på att åka hem i tid, eftersom det återstod jobb dagen efter. Så, så farligt var det inte att jobba, som jag trodde att det skulle vara. Tur att man agerade som en vuxen människa alltså ; )


Jag äter lite kyckling

Mina söta bordkavaliéer

Paula, jag & Josse på middagen

Vi lyssnar på något föredrag

Viasat, såklart

Lördagen kan sammanfattas med denna film. Det blev en hemmakväll med lite skön allsång ; ) 


Jag & Jonas är riktiga talanger när det gäller denna sång! Hör ni inte min ljusa stämma, haha.

Idag passar vi inte in

Hej!
Har precis kommit hem från träningen. Det blev mer ett konditionspass idag. Har ju träningsvärk i alla muskler i hela kroppen känns det som, så man kan ju knappt lyfta ett finger utan att få kramp. Så därför blev det löpning på löpmaskinen tills svetten stänkte, aaaah! :P

Nu sitter vi här och förbereder oss mentalt för kvällens kick-off fest. Ska bli himla skoj! Frågan är bara hur vi ska ta oss till jobbet på de trippande klackarna? Snacka om att vi kommer bli uttittade när vi kommer som två ljushuvuden på t-banan med våra "balklänningar" mitt på blanka dagen, speciellt här på Töyen där det mest bara finns alkoliserade knarkare.. Det blir en tripp för sig!


Från våran takterass


Norrmän kan vara otrevliga

Idag har jag fått en medkänsla till dem som tar självmord. Vilka jävla kunder jag har haft! Fy bubblan. Hatar att bli kallad lilla gumman när det ändå är JAG som har utbildningen, JAG som vet vad som problemet är och det är JAG som ska berätta vad kunden ska göra, inte tvärtom. Tur att det finns kunder som verkligen förstår det, och det väger såklart upp allting. Men jag förstår inte hur man kan bete sig som vissa av kunderna gör. Tror man att man ska få bra service när det första de gör när man tar emot samtalet är att börja skrika? Puckon. Tur att man har lärt sig hur man ska hantera dem iallafall, och som sagt, det är bara att "råka" lägga på om de blir fööör jobbiga : )

För övrigt har dagen varit jätte bra, och effektiv. Josse och jag gick till gymmet imorse och drog ett rejält pass. När vi kom hem storstädade vi hela undervåningen och lagade god mat, innan vi gick till jobbet. Man hinner med så mycket om man inte sover bort hela dagen!

Och nu när vi kom hem från jobbet lättades humöret upp ännu ett steg.  Tänk vad ett litet sms kan göra (a) 


Kick-off

Godmorgon!
Har sovit som en stock. Skulle ha gått upp före 12.00 iallafall, men både jag och Josse pyste vidare som aldrig förr. Det är så härligt att kunna sova tills man vaknar av sig själv, trots att man jobbar. Till skillnad motför igår (när vi tränade och hade oss innan jobbet) så blir nog den här dagen väldigt slapp. Ska försöka hinna ner på stan för att köpa lite presenter mm.

På fredag är det Kick-off fest på jobbet, och det har jag sett fram emot så länge! Det kommer att bjudas på allt - mat & dricka. Men när det visade sig att vi jobbar både till kl. 21.00 på kvällen (så att vi missar halva festen) och börjar kl 10.00 dagen efter så tappade man suget ganska snabbt.. Men nu på morgonen ringde Maria från jobbet och sa att vi hade fått ledigt på fredag :D Tack tack, och åter tack! Det blir ju förstås fortfarande jobbigt att gå upp och jobba på lördag, men nu när man får vara med från början på festen (som börjar klockan 16.00) så kommer vätskeintaget sprida ut sig under längre period och med mindre mängder, vilket betyder att man kommer må mycket bättre på lördag! (?)

Turen står på min sida nu.


Blå blåa blått

Godmorgon!
Idag när jag tittade ut genom fönstret såg jag det här:



Knallblå himmel! Öppnade balkongdörren och låg under täcket ett tag till medan den nya luften kom in i rummet. Så mysigt! Jag börjar kl 16.00 den här veckan, så det här kommer bli en riktig sova-ut-vecka vilket känns som är det nödvändiga nu när det börjar bli kallt & mörkt ute på morgonen.  

Ska snart ta en liten promenad och gå några ärenden. Ha en fin dag allihopa!

Den lilla världen

Tjena mittbena.
Den här helgen har verkligen tagit på krafterna. Först jobb igår från 10-16 med bara massa problemkunder som ringde in och gnällde. En kund som satt och berättade om sin hjärtoperation i typ 10 min, om hur de hade gått ner med instrument i hjärtat & gröpat runt. En kund satt i rullstol och kunde därmed inte dra ut strömmen till sin parabolbox (vilket var den enda lösningen på problemet). En kund hade haft inbrott och hade fått sin parabolbox förstörd vilket han tyckte var vårat fel (?) etc. Hur som helst blev klockan 16.00 tillslut, och då var det bara hem och hålla upp ett glas after eight med Åsa. Det roliga var att en dag förra veckan så var vi inne på Joker (mataffären som finns i samma byggnad) och skulle handla mat. Helt plötsligt hör vi en bekant röst, och det visar sig vara en kille från Våla som tydligen har flyttat hit med sina kompisar, och bor alltså i lägenheten över oss! Världen ÄR liten! Så vi bjöd helt enkelt in dem på en liten förfest här igår tillsammans med några andra, och det slutade även med efterfest här eftersom vi inte orkade med den långa kön till Blå, i spöregnet. RIktigt trevlig kväll då jag fick gå under namnet Komandoran hela kvällen. : )

Nu är det nog dags att byta ställning och förflytta sig till sängen istället för soffan. Åsa och jag (som har varit ensamma hemma den här helgen) har legat som två strandsatta valar hela dagen. Men eftersom det regnar ute så behöver man inte ha en sån ångest. Imorgon är det jobb och träning som står på schemat igen!

Godnatt my love


I belive in yesterday

Love is needing to be loved


Stedet for god kaffe

Jaha, då blev man själv här hemma. Josse & David åkte precis iväg till Sverige och Lotta & Åsa jobbar. Jag skulle också ha jobbat vid den här tiden, men vi fick sluta kl 10.00 idag eftersom det var så mycket folk på så få samtal : ) Karl är snäll han. Så efter jobbet (när de flesta andra var på väg till jobbet) gick Josse & jag till Kaffebrenneriet och köpte oss en varsin latte, gick in till H&M där jag köpte min mysiga höstjacka och gick därefter hem igen efter att ha jobbat sammanlagt 2 timmar. Riktigt skönt!

Nu ska jag spela Super Mario och ev. ta en powernap.
Så fort Åsa & Lotta kommer hem är det träning & bastu som står på schemat!


En gammal man med grått hår

Syns det att jag har ont i min kropp eller?



Snacka som att träningspasset satte sina spår igår. Kan typ inte använda mina armar idag, men då vet man att man har gjort bra ifrån sig! Har iallafall bestämt att börja träna där på Fitness Xpress nästa vecka. Faktiskt väldigt bra gym med bla vibratorträning som ingår i priset. Kostar bara 199:-/mån vilket är väldigt väldigt billigt för att vara Oslo. Så nu är det dags jenter, slut på latheten!

Annars idag har det väl inte hänt så mycket mer än jobbet. Fick in ett sött samtal idag från en gammal man:

-"Velkommen till Viasat, du snakker med Elin?"
- "Oh, tack så mye. Hei Hei, jeg er en gammel man på 70 år, med grått hår och er färgblind. Min vackra fru, som verkligen älskade Tv, har haft kreft (cancer) i 6 år, men har nu gått bort så jag undrar om jag måste ha abonnemanget på Viasat kvar? Jag ser ju liksom ingenting...." 

Vad ska man svara? Såklart jag svarade: (hade lust att lägga till "lilla gubben")
- "Ååh, nej, jag beklagar verkligen... absolut ska jag säga upp dig fra dagens dato så behöver du inte betala en enda krona till!"

Såå... där bröt jag mot en viktig regel inom jobbet på kundeservice, eftersom uppsägningstiden är på 3 mån. Men vaffan, jag hade inte kunnat sova inatt om jag hade följt den dumma regeln!

RSS 2.0