Näst sista dagen för år 2008

Hoho.
I'm alive!
Dock har jag kännt mig mest som en stor påse slakt enda sen jag kom tillbaka hit. Har kännt mig febrig & hängig, och jag får väl egentligen skylla mig själv då jag inte vilade upp mig som jag skulle behövt göra. Var knappt hemma någonting alls, men alltså, det handlar ju om att prioritera. Jag hann ju träffa alla som jag ville träffa (alla utom storestorebror & co =/) och jag hade ett riktigt roligt jullov! Blev så rastlös så fort jag var utan sysslor i 2 min, så det var väl lika bra att hålla igång. Men nästa gång jag kommer hem så lovar jag, mamma & pappa, att stanna hemma mera!

Imorgon är det nyår, det vet ni va!
Så vi hörs nog till nästa år ; )

♥ Gott Nytt År på er ♥

God Jul

God Jul på er alla!
Hoppas att ni har haft en riktigt bra julafton med era nära och kära!

Nu är jag hemma

Då var man hemma i Sverige igen. Eller, vad ska jag egentligen kalla hemma nu? När jag åker tillbaka till Oslo säger jag ju att "Nu är jag hemma i Oslo igen". Men vad gör det om man har 2 hem egentligen? Det är ju 2 hem på 2 helt olika vis.. Äh, Östervåla kommer jag alltid kalla hemma var än i världen jag bor, and that's it. 

Flög från Oslo kl 08.00 imorse, kom till Arlanda 50 min senare och var väl hemma här runt 12.00. Sov i princip hela vägen eftersom vi bara sov någon få timme i natt. Känns iallafall skönt att vara här! Inga måsten, ingen stress. Bara ta allt som det kommer, och denna gång har jag inte någonting att planera in mina lediga dagar med, förutom julafton m. familjen imorgon & party på juldagen. Annars ska jag bara göra exakt det jag känner för. Vila vila vila, måste jag göra iallafall. Har varit mycket nu på sista tiden.

Nu är det mat, och jag ska försöka få i mig lite av den wooken som står på bordet. Har fått världens magknip av alla tuggummin som jag tryckt i mig pga provsmakningen som jag hade fått i brevlådan.. Men det var ju iallafall gott för stunden! 

 

Oslo - Stockholm

Jag vill ha imorgon, idag

Helgen har varit kanon, verkligen super!

Och imorgon åker jag hem, hem till ljuva lugna Östervåla. Ska bli riktigt skönt att få komma hem till riktig julstämning, två ulltussar, mamma & pappa, bröderna och vännerna! Min egna säng, julskinkan och kaminen är också väldigt efterlängtade. Åh, vill bara sätta mig på flyget och sväva iväg NU! 


Innan allt försvinner

Hej efterlängtade fredag!
Snacka om att den här veckan har gått fort! Jag tog chansen och gick hem tidigare idag. Lunchade med Marcus, och gick sen ner på stan en stund och råkade köpa på mig ett par jeans. Det är inte ofta jeans sitter bra på mig, så nu när jag äntligen hittade ett par Fornarina så föll jag pladask! Jag bara måste ha dem, och så blev det alltså. Priset får faktiskt vara obetydligt den här gången.

Alla julklappar är nu klara. Så skönt! Men var är julkänslan? Idag har det varit som vår ute. Solen har skinit och fåglarna har kvittrat, ingen kyla. Vad jag hörde så skulle inte vintern komma hit förrän runt den 5 januari, så det är väl bara att vänta då. Men snart bär det av hem till Sverige för ett litet jullov! Då hoppas jag att det bjuds på snö (och lussebullar & glögg, hehe)

Ska ev. på avskedsfesten till Klara & Lovisa ikväll, som flyttar ifrån Oslo imorgon.. Kommer ju sakna de söta tjejerna. Och hur mycket kommer jag inte sakna tokiga Åsa när hon åker ut & reser i vida världen egentligen? Det är det här som är nackdelen med Oslo.. Vänner kommer och vänner går. Men klart man kommer ses igen! Tror inte att Åsa är riktigt färdig med Oslo faktiskt ; )

Nej nu ska jag hjälpa Glenn att få igång sin Viasat-box. Tänk att det krävs en kvinna vid namn Elin för det!


Katt-Jögge

Hei.
Ja, lagom nu till jul har våran tvättmaskin gått sönder. Den tvättar i ca 5 sek, sen är den klar. Jätte rent hinner det bli.. Så idag fick vi låna Marcus & co's nyckel för att gå dit och tvätta. (Marcus som förresten har börjat på vårat jobb nu, kul!) Hur som helst har Josses & mitt rum varit fullsmockat med tvätt, har knappt sett golvet, men idag ska vi ta saken i egna händer och gå till dem & tvätta. Även lite julklappar ska inhandlas.

Förresten, har ni sett att vi har fått ett husdjur? Se här! Jag som har velat ha en katt här i lägenheten länge, nu har jag snott grannens! Katt-Jögge heter han, och han brukar få makrill av mig. Kan vara därför han återkommer lite då & då : ) Kanske ska ta och låsa in han här i lägenheten för evigt? Han är ju så söt.. 


Katt-Jögge på besök hos oss

Dödsbranden på Tøyen

Idag när Josse och jag gick hem från jobbet gick vi förbi dödsbrandsplatsen och skänkte en tanke till de anhöriga. Så himla obehaglig känsla att se alla ljus, rosor, alla kort, alla hälsningar och allt glassplitter som låg på marken framför lägenheten, och veta att där inne har 6 människor brunnit inne för 3 dagar sedan. Bara en gata härifrån.. 6 döda & 12 allvarligt skadade - allt troligen pga en sjuk jävla pyroman! Undra vad man själv skulle välja av att hoppa från översta våningen eller att stanna inne? Döden väntar ju oavsett vad man än väljer..

En tanke från hjärtat till alla anhöriga.


Bilder från idag

Det har även brunnit på vårat gym, så där kommer vi inte kunna träna nu på ett tag. Det brinner ju snart över hela Oslo, men maskiner kan man iallafall ersätta..

Annars står allt bra till. Kom hem från Stavanger igår. Har haft en riktigt kul helg måste jag säga! Fått massa nya kompisar, upplevt Stavangers uteliv och såklart jobbat som maskotar och gjort en massa barn glada och hoppfulla om att deras idol- tv-figurer finns på riktigt!

Stavanger över helgen

Good morning sunshines!

Jobbet kallar. Har varit ganska lugnt nu på morgonen men efter lunch kommer väl ruset.. Ska bara jobba till kl. 12.50 så det är skönt!

Nu i helgen kommer jag och Jossis befinna oss i Stavanger. Ska jobba som Tom & Jerry och Gisle Wink i någon timme på lördag & söndag, men får bo på hotell från ikväll till på måndag. Skönt att koppla av med hotellfrukost & ev. spa varje dag!  Josse har även fixat VIP på den grekiska restaurangen Akropolis - Time to chill =)
 
Ha en riktigt bra lucia nu, men spara några lussebullar till mig då det inte finns sånt här!



Me and honey

...eller en iller

Okej, jag kom på en till "sak" som jag önskar mig i julklapp.

EN ILLER!



Se så söt. En blandning mellan hund & katt har jag hört att de ska vara. Lite mer krävande än en katt, men mindre krävande än en hund. Blev jätte sugen på en liten sötis när jag såg en som hade en iller innanför jackan när hon var ute och gick på stan. Som en kompis!

I år önskar jag mig Coldplay

Jag pratade nyss med mamma om vad jag önskar mig i julklapp.. I år var det svårt, men..
NU VET JAG!

Coldplay kommer till Stockholms Stadion den 22 augusti 2009! Imorgon kl 9.00 släpps biljetterna på ticnet.se.
Det önskar jag mig garanterat i julklapp!


Lights will guide you home

Årets Julbord

Hallåjsan!
Måndag idag, och början på en ny vecka. Börjar jobba kl 16.00 hela veckan vilken kommer att betyda: SÖMN! : )

Då har man alltså varit med om ett norskt julbord. Vi hade det hur kul som helst! Helt perfekt från början till slut. Vissa var fullare än andra, som satt & halvsov med huvuet i maten redan under första talet, haha. Fick reda på både det ena och det andra som man inte visste om sina kollegor. Bakom varje skönhet döljer det sig ett odjur som man kan säga, haha. Maten var lite speciell. Jultapas, och som sagt ingen julskinka, revbenspjäll eller risgynsgröt, men det var riktigt gott ändå faktiskt. Kul med lite annorlunda! Svensk julmat lär man ju ändå bli ganska mätt på under juldagarna..

Tack och tack Viasat för en grym kväll!

 

Snön har kommit hit

Godmorgon!
Se! Jag sov som en tok som jag sa att jag skulle göra. Så himla skönt. Så nu sitter jag här och äter gröt och ska snart åka upp till Holmenkollen med Åsa för att promenera lite. Det har kommit snö till Oslo! Wiih, och det ligger till och med kvar. Får hoppas att det kommer ännu mer nu när det börjar närma sig jul. Tänk, 18 dagar kvar till julafton! Och jag kommer bara vara ledig 3 dagar av dem 18. Kanske lika bra det så att det går undan, för nu vill jag hem och mysa med familjen!

Ikväll ska vi på julbord med jobbet. Mitt livs första julbord med jobbet! Ska bli riktigt skoj då vi alla är ungdomar, och då vet man ju aldrig hur det kommer sluta. Hälften norskar, hälften svenskar - vilka vinner snappsvisorna? : )


Julmarknad nere vid Aker Brygge i förrgår (utan snö)

Det finns många idioter där ute

Idag har jag varit med om det värsta telefonsamtalet in my life tror jag. Var nära gråten & blev helt darrig i rösten, vilket han verkade höra mot slutet av samtalet. Fick en norsk man som var värsta nazisten, razisten och allt vad han nu var! Usch vilken människa. Det han sa när jag svarade var:

"Va fan ska ni svenskar vara här och jobba när ni ändå inte gör någon nytta? Det är NI som gör att VI i Norge får problem. Bara för att ni har det dåligt i erat jävla äckel-land behöver ni inte komma hit och förstöra för oss. Ni blev utslängda från vårat land på 60-talet och ska fanimej inte tro att det är fred för det.  Har bara lust att lägga en dynamit i DIN bredlåda. Kan du få in det i din dumma hjärna lilla gumman?"

Eh.. för det första undrar jag: Varför ska jag ens försöka hjälpa den här kunden? och för det andra: Vad är problemet?

Jag försökte få fram vad jag kunde hjälpa honom med, och efter många fula ord från han så lyckades jag få han att fatta att det han hade problem med gick att ordna. Fick till det till slut, och då började han smöra med att säga: "Ja jag får be om ursäkt över att jag blev arg, men när jag har problem och då i tillägg hör en svensk som ska hjälpa mig så blir jag så jävla irriterad! Men jag beklagar, ha en fin dag Elin & blablabla."  Hur dum får man vara?!

Brukar inte ta åt mig, men den här gången gick det för långt. Kan vara att det var bland de första samtalet jag tog på morgonen också, bra start! Tur att jag tvingade mig själv att ta nästa samtal, annars hade jag nog aldrig kommit tillbaka till det där jobbet! Resten av dagen gick lysande, och alla verkade ovanligt snälla.

Aja.. tur att det finns kunder som är rena rama motsatsen till den där idioten som sagt, som tex avslutar samtalet med "Hallelulja du har räddat min dag, Åååh tusen tack du är min ängel, Tur att det finns människor som dig" eller "Nu får du ha en riktigt god jul och Gott nytt år!"

Och vet ni? I helgen är jag ledig heeeela helgen : ) Första gången på år & dar! Gissa om att jag ska sova!


Från det ena till det andra

You can't read my pokerface


Det finns nog inget ont i mig ändå

Det var ett tag sedan jag var ensam hemma. Idag är jag det. Blandade känslor. Det låter som att det är värsta stora grejen, men saken är den att jag ALDRIG är ensam längre. Då känner jag mig plötsligt ensammast i världen när jag väl blir det, och då börjar tankarna rulla...... scärry. Hur ska jag klara mig i framtiden?

Har känt mig så sliten både idag & igår, och hoppas att den här lilla kurir-dagen hjälper. Tog en låååång, varm dusch med hårinpackning, peeling, brun utan sol och nagelfixning. Så nu känner jag mig lite piggare, iallafall fräschare. Sitter nu bara i handduk & lyssnar på fina låtar och funderar på att slänga iväg ett litet sms..  Ska iallafall lägga mig under täcket tidigt ikväll, och kanske fälla en liten tår? Nej blä, tröttheten har helt tagit över mig idag.. sorry.

Egentligen är jag fortfarande den glada Elin. Som Marius sa idag: De finnes nok inget vont i deg Elin! : )


Josse, Marius & Jag


Karpe Diem - Stjerner

Jag vill burra in huvudet i dig


Inte helt hundra

Hei.
Idag har min hjärna legat 2 steg efter hela morgonen. Kändes som att jag inte var närvarande på jobbet överhuvudtaget. Jag visste inte vad jag babblade om i telefon, jag såg knappt vad som stod på dataskärmen, händerna skakade mer än vanligt, jag hörde i syne (?) och var allmänt seg. När Rune sende ut mail om det var någon som ville gå hem så valde jag att vara en av dem. Jobbade totalt 2 timmar. Så nu ligger jag under duntäcket, framför tv:n, med naturgodis & rädisor bredvid mig. Mycket mer anpassande för mig denna dag! Ska väl iallafall försöka ta mig till gymmet lite senare, för jag vet att jag blir mycket piggare av det.. eller så får det bli en långpromenad. Time will tell.

Annars då? En till helg har passerat. Maskotjobb på både fredag & lördag. På fredagen var det Kurt som gällde, och på lördagen var det Pingu. Inga skandaler skjedda denna gång : ) Vi hann även med en utgång i lördags varav jag var den enda som lyckades behålla lagom nivå hela kvällen/natten! Men jag förstår de andra då det var 2 för 1 i baren, haha.


Pingu, here we come!

Pingu på promenad

Har man ramlat så har man ramlat = omöjligt att komma upp
Ja då ligger man där, haha


Tillslut kom jag upp iallafall, och var redo för nästa omgång!

På Kløfta senter

RSS 2.0