Pluppar & Buzz

Har haft en effektiv dag idag. Har gjort mycket som jag behövt gjort länge, men som jag bara dragit på hela tiden. En solning hann jag med mitt i allt också. Var nämligen till barnmorskan idag & tog spruta, då jag frågade varför det har ploppat upp "pluppar" i pannan på mig på senaste tiden. Det är inte finnar, men ser nästan ut som det. Lite åt utslags-hållet. Hon svarade att det antagligen är sprutans fel, men att de kommer att försvinna så snart solen tittar fram. Aah men tack för den, tänkte jag. Här sitter jag i -20 grader när det inte ens blivit januari, och du säger att de kommer sitta kvar tills solen kommer fram? Tills man börjar sola? I vår/sommar? Solariet nästa, och de har redan lagt sig ner lite grann faktiskt. Aja hur som helst, nu ska jag snart åka och hämta mamma på jobbet, sen blir det Buzz-kväll hos Eric! Trevligt.

 

Att så lite kan göra så mycket

Idag har jag verkligen fått min livsgnistra tillbaka. Det började kännas väldigt värdelöst alltihop, men idag vände det. Tack vare ams, och Linda såklart :) Jag tog tummen ur arslet och gick till ams, och därifrån fick jag sådan positiv respons att jag kände mig så energiladdad när jag gick därifrån. Min handledare var verkligen hur bra som helst, och hon nästan garanterade mig jobb så bra som mitt CV såg ut. Då blev jag glad. Annars hör man mest: Nej Elin, det kommer dröja innan du får jobb och bla bla bla. Så en än gång ploppade min egna lägenhet upp i huvudet och det kanske inte är så omöjligt som det verkar. Bara att rätt personer får se mitt CV, och det ska min handledare hjälpa mig med. Så nu är jag iallafall anmäld till A-kassan och har fått tips om jobb som ingen annan har fått syn på än. Men först och främst ska jag genomföra min sista tid på laboratioriet i Oslo 4-14 jan. Så på söndag åker jag dit för att fylla på min plånbok lite. Sen jäklar ska det hända grejer sörrö!

Så mitt tips för er utan jobb som känner att livet är hopplöst:
1. Träffa en god vän
2. Be att få prata med en handledare på ams. De ger en så bra energi att det är magiskt åt det. ;) Pepp, pepp, pepp.

Sluta provsmälla raketerna

Jag ogillar de här dagarna före och efter nyårsafton, när det ska hålla på skjutas raketer och smällare lite här och där. Inte för min skull (jag var bara livrädd när jag var liten) men för djurens skull. Jag var nyss ute och gick med Jeppus när det plötsligt började skjutas raketer. Hunden tvärstannar, ställer sig och skakar och vääägrar ta ett steg till. När jag har stått och pipit och berömt honom 100-tals gånger, och när jag tillslut släppt kopplet och gått många många meter ifrån han, då när han kommer springandes som en liten bäbis, ja då smäller det igen och det blir samma visa igen. Han skakar som ett litet asplöv. Stackars lilla skruttis. Jag tycker att det borde vara mycket strängare med lagen om att man endast får smälla smällare och skjuta raketer på självaste nyårafton.


Min lurvtuss & jag på julafton ♥


År 2010

Snart är det nyår och jag hoppas verkligen att år 2010 blir bättre än vad 2009 har varit. 2009 har sugit helt enkelt och jag har nog aldrig känt mig så trasig som jag har gjort detta år. Visst har det funnits många ljusa stunder också, speciellt i början av året, men just nu har jag helt glömt bort dem.. Vill att detta ska vända snart. Och jag vill inte ha personer runt omkring mig som tar min lilla energi som jag har kvar ifrån mig. Under år 2010 ska jag bli starkare (psykiskt), få mer stabilitet i vardagen, umgås mycket med folk jag blir glad av och följa min rätta magkänsla. 


God Jul

GOD JUL PÅ ER ALLIHOPA!
Ta hand om er och var snälla mot varandra ♥


J E - E J

Idag är det onsdag, och den här onsdagen har jag längtat efter i evigheter! :) ♥

Jag ser det snöar, jag ser det snöar

Oj vad med snö det har kommit i natt! Wiiiee.



Dags för Emil att ta på sig tröjan tror jag:


(Här är han inte så kaxig längre ska ni veta ;)


Julkul med Mojje & Svampbob Fyrkant

Har haft en sjukt kul helg faktiskt. Har visserligen jobbat hela helgen, men det har inte varit som vilket uppdrag som helst faktiskt. Började i lördagsmorse att jag blev upplockad i Uppsala av Mojje (ni vet Nicke & Mojje?) och hans lilla turnébuss. Märkte väldigt snabbt att han var en riktigt härlig person. :) Vi åkte från Uppsala till Gävle, och på stationen i Gävle plockade vi upp Stiiiina, min lilla snuppa. Väldigt kul att träffa henne igen! Vi har ju inte setts sen hon flyttade från oss i Oslo. Hur som helst så åkte vi vidare till Folkets Hus och där gick jag & SvampBob Fyrkant (Stina) och minglade runt med barnen i ca 30 min tills Mojjes julshow började. Det var allt för våran del! Behövde bara gå en gång. Brukar annars alltid vara 4x40 min + 1x30 min. Slappdag verkligen, men för samma pengar. Så vi kollade klart på showen (som för övrigt var väldigt rolig!) och packade sedan ihop och åkte hem igen. Efter jordens största kebabtallrik med Stina och en dusch skulle vi gå och lägga oss, men då hade vi hur mycket som helst att prata om och det slutade med att vi inte fick sova mer än 4 timmar innan vi skulle upp igen och åka iväg till Norrköping för att göra samma runda då med. Väldigt lyckad och hur trevliga människor som helst! Jag fick till och med en egen del i Mojjes show som hette "Elin har ungefär likadant popcorn-hår som jag, bara det att hon kammar sitt!" haha.



Svambob Fyrkant (Stina) & jag


Mojje :)

Förresten. Hörde att min blogg inte är lösenordsskyddad längre? Där har vi isåfall anledningen till att statistiken har stigit så mycket under de senaste dagarna. Och jag gillar inte att inte ha kontrollen över vilka som läser, så det ska jag försöka ordna upp igen imorgon. Nu ska jag sova, vill bara ha onsdag! Godnatt ♥ 


Allting har sin mening

Okej, jag får inte ge upp. Samla nya krafter och resa sig upp igen, det är det jag ska göra.


Mammas pojkar

Mammas pojkar-finalen SÖG. Ingen valde rätt tjej. Det enda paret som möjligtvis kommer hålla mer än en vecka är Moa och Tim. Nej fysh, var helt onödigt att kolla på avsnitten om man skulle veta att det skulle sluta såhär.
0 av 5 toasters.


Ska jag eller ska jag inte?

Åå, skaplig beslutsångest jag har nu då. Jag har fått förfrågan om att jobba på en av Viking Line båtarna som Svampbob Fyrkant. Från 17 dec-11 jan. Ledig julafton & juldagen. Sjukt bra med pengar! Men (det finns alltid ett men) tänk om jag missar något jobberbjudande här hemma. Skulle inte förundra mig ett dugg. Då missar jag min egna lägenhet, igen. Hmm. Måste komma med svaret imorgon. Kommer ju missa nyår också, men det känns mest bara skönt, eftersom det ändå alltid brukar bli en flopp. Slipper man planera över det också. Men, som sagt men..

h e l p m e

Årets jullåt

En jullåt behöver inte vara en låt som handlar om julen där de sjunger "Happy Christmas, Santa Claus is coming to town" i, utan jag hör mer på känslan. Förra året tycker jag att The Killers - Human var årets jullåt. Detta år är det The Raveonettes - Last dance som jag tycker är årets jullåt. Lyssna bara så hör man att det är riktig julkänsla i låten. Jag får iallafall mer julkänsla av mer "vanliga" låtar än speciella jullåtar. Blir mest irriterad över jullåtar med Carola och Tommy Körberg :p


The Raveonettes - Last dance


Lussebullar, lussekatter, what ever.

Godmorgon!
Äntligen har jag fått sova ut ordentligt. Min förkyldning, hosta och feber gör att jag inte får sova om nätterna. Vill bara att jag ska bli helt frisk snart. Har varit såhär från och till i 4 veckor nu (sen jag tog svin-sprutan!) Vet att det är den jäkelns fel! Bara för det så säger Joakim att jag är den med sämst immunförsvar som han någonsin har träffat :( Buhu, jag vägrar instämma för jag brukar alltid vara frisk som en nötkärna. (?) Nej men det senaste året har ju inte varit det friskaste året i mitt livs historia om man säger så.. Levt ett annorlunda liv än vad jag brukar.

Därför tänkte jag friska upp mig lite genom att baka lussebullar idag. Det är ju det godaste som finns med julen. Med pärlsocker på. Yammi.



Happy day

Bara för att allt kändes hopplöst igår så känns det verkligen helt tvärtom idag, så jag tänker inte göra en paus i bloggen med ett bitter-inlägg som avslut. Idag verkar det vara min dag! Har fått många bra besked idag ska ni veta. Äntligen kanske det vänder! Så håll tummarna för mig imorgon bla :)

Dessutom ska jag få jobba med Stina i Gävle i helgen :D överlycklig! Saknar henne mycket. 

Och sist men inte minst: Vem kan få alla de här frisörprodukterna för endast 390:-? Det är typ vad ett schampoo & balsam kostar i vanliga fall, iallafall för mig som endast köper från frisören. Jag pungade iallafall ut så lite pengar för allt det här idag! Guld värt.



Inpackning, proteinschampoo, balsam i XL-storlek, glansspray/leave-in-balsam, serum.
Kommer aldrig mer behöva klippa håret nu ;)


Önskar att detta inte händer nu, sen eller senare

Bloggen ligger på dödsbädden nu, samtidigt som det är tusen tankar som snurrar runt i huvudet dag ut och dag in. Men jag tycker att det är så fel att man ska behöva skriva ner saker för att människor runt omkring ska fråga hur det är och vad som händer.

Just nu har jag det jobbigt pga att en väldigt nära person till mig har det jobbigt. Det värsta som har hänt mig på länge är att se denna person må så psykiskt dåligt. Nu när det äntligen skulle bli bra, då händer det här. Sina egna problem betyder liksom lika mycket som en fis i rymden om man jämför med detta. Älskade, älskade du, jag finns här för dig även fast jag inte vet vad jag ska ta mig till om detta händer.

Sen att jag inte har en aning om vad som hända skall i mitt liv, så tänker jag faktiskt inte fundera så mycket på det nu. Det orndar sig alltid och man ska inte planera så mycket, för det blir ändå aldrig som man har tänkt sig. Jag säger som Lasse: Framtiden väntar som en farlig gåta: man har bråttom dit sen är man där.

Tack för mig på ett tag.

Jobbar bör man annars dör man

Då var jag hemma i Svedala igen då. Just nu känns det bara skönt! Men jag blir inte hemma så många timmar, för imorgon åker jag till Luleå och på torsdag Umeå, för att jobba som Sid & Scrat i Ice Ige :) Så jag kommer hem på torsdagkväll igen. Då får jag äntligen varva ner lite (tills det är dags att åka till Eskilstuna på lördag). Men nästa vecka blir relativt lugn så då ska jag försöka hinna träffa lite vänner & dylikt.

Good night and sleep tight.


Denna unga man till höger delar jag kudde med i natt, mysmys. 


RSS 2.0