Kom hit, här är den

God första advent
önskar oss på Jens Bjelkes gate =)


Julebrus ska smaka julmust

Hej hopp kärlek!

Hvordan går det? Bra hoper jeg! : )
Har precis kommit hem från frisören, och Fadia, tjejen som fixar mitt hår, måste vara den gulligaste frisören jag har träffat! Hur snäll & go som helst och ger verkligen så bra service som det bara går. Jag hade glömt att ta med mig kontanter idag (de har ingen kortläsare) så istället för att jag skulle springa och ta ut pengar alldeles utanför fick jag det jag skulle köpa - gratis istället, för att hon tyckte jag var en så trevlig svensk. Sweet : ) Hoppas hon läser det här, hihi.

Snart är det dags för städning. En slags julstädning, utan julpynt. På söndag blir det istället påfyllning av julpynt, lagom till första advent. Första ljuset ska tändas!

Och vet ni, Norges julebrus smakar sockerdricka : ( Den ska ju liksom smaka.... julmust!  Och för att inte tala om julskinkan. Den existerar liksom inte här. Nej tackar vettja Sverige när det gäller sådana här traditioner. Tur att man ska hem över jul!


+ + + + + (1 av 5 stjärnor)

Prognosen närsynt

Idag har jag verkligen insett hur dåligt jag ser på långt håll..
Nu när jag kom hem slängde jag på mig några av Lottas glasögon för att se hur jag ev. kommer att se ut efter mitt synförsök som jag ska försöka få till den här eller nästa vecka:

 
 


Näää... jag kommer nog välja linser i första hand, men erkänn att man kan blir lurad om att jag är smart iallafall!

Var är snön?

Ååå, titta! Äntligen har snön kommit till Oslo!



Eller...?


Nej, jag såg visst i syne.. det där är från förra året.
:´(
Såhär ser det ut här. Jag är riktigt avis på er där hemma som har snöstorm.
Men vi gör så gott vi kan för att få den där mysfaktorn ändå. Tända ljus, julmusik och ska snart kurra in oss under filten till... Top Model!


Panik at the childfloor

Måndagen avklarad. 
Egentligen är mer än halva dagen kvar, men då blir det bara till att städa lite & dra till gymmet för att springa. Kommer kunna springa i flera timmar nu när jag har ny, bra, inlagd musik på Ipoden! 

Så hur gick dagen på mässan igår då?
Jo, allt gick supert tills jag för första gången drabbades av panik i en kostymdräkt. Känslan var faktiskt obeskrivlig.
Jag (som var utklädd till Kurt) skulle sitta med på en sagostund som författaren till Kurt höll i. På golvet framför scenen satt massa barn, och föräldrar, för att lyssna på "Kurt blir Grusom"-boken varav jag kom in mitt i för att sätta mig med barnen. Till en början gick det fint, ungarna satte sig runt om mig och var ganska lugna. Tillslut började de vimla av barn runt mig och de slet, skrek, klängde, slog, hoppade & drog i Kurt och jag som var där inne fick full panik då jag inte kunde få bort barnen. Jag varken såg någonting eller kunde röra mig. Nej nej nej nej, tänkte jag, snart åker huvudet av! Josse som var min showmanager var för långt borta och kom inte fram tillräckligt snabbt för att kunna ta bort barnen. Tillslut kom hon äntligen fram efter att ha klivit över alla barnen i nästan lika full panik, och fick tillslut hjälp av en annan ansvarlig som jobbade där. Författaren fick avbryta föreläsningen och de fick tillslut bort mig därifrån. Puuuh, 1 sek till så hade jag tuppat av, dräkten hade gått sönder, och där hade jag legat och visat huvudet för hela norska folket. Snacka om att författaren hade sjunkit då. Väldigt oansvarligt av föräldrarna som inte gjorde någonting tycker jag. Ingen kan förstå hur det är att vara inne i en sån där dräkt på 50 grader & vara näst intill orörlig. Nu efteråt skrattar jag bara åt det - det måste ha sett grym kul ut! Men hädan efter sitter jag aldrig mera med mer än 2 ungar i taget : )


Josse & Mark Levengood


Jag står framför Kurts författare Erlend Loe


Innan jag drabbades av totaly-panik

Maskotjobb på Bokmessan

Här där!



Här har vi varit idag, och kommer att vara hela dagen imorgon med. I Lillestrøm, på Norges största varumässa - Bokmässan. Vi har gått runt som Kurt Grusom, och blivit bjudna på godis, böcker, goodiebags och så klart massa kramar. Något sliten i benen nu + att träningen från gympasset igår har satt sina spår. Ganska så öm i kroppen alltså.
Men det har varit kul! Det betyder även att det inte blir något party för våran del denna helg. Det är behövligt! Så ikväll blir det en riktig mysig kväll med tända ljus & gotteri : )


Min bäste vän & Jag


God tapas fick vi till mat

Imorgon kommer det bilder från oss med Liza Marklund, Mark Levengood, Jan Gillou mfl som också medverkar på mässan. : )


Norges bästa ungomsfilm, vi festar med dem

Wallawalla.
Måndag idag, och jag har 12 jobbardagar kvar innan jag får min nästa lediga dag. Helgen gick smärtfritt. Faktiskt en kul jobbardag som Gnottene, och ja, vi överlevde. Snacka om att vi fick improvisera, men barnen tyckte om oss som vanligt! På lördagkväll åkte vi på förfest hos jobbarflickorna, och gick därefter ut på våran premiär av Club Sirkus. Riktigt bra ställe med 3 våningar, grym musik och massa folk. Var ett perfekt ställe rakt igenom.

Kommer ni ihåg att jag berättade om den här filmen? På förfesten vi var på i lördags var skådespelarna där och festade med oss. Kul att utvidga sina vyer i kändisskapet, haha. Ska bjuda hit dem på fest nästa gång! Det bästa var ju att vi var helt ärliga och sa att det var en värdelös film, oops. Men killarna var coola, helt klart.


Jobbarkompisar


Josse, Åsa & Jag


Norways famous guys! : )

 

Emire og Lillebror

Gnottene, vad är det?

Hey hallo friday.
Allt bra med er får jag hoppas? Här är allt kanon egentigen, bara lite småtrött efter den här veckan. Tröttare lär man väl bli efter nästa, nästa vecka, då jag kommer ha jobbat 13 dagar i sträck.. Som sagt, bra att det är november då det bara är halva skatten som dras.

Annars blir det väldigt lugnt ikväll. Kom nyss hem från jobbet & snart kommer nog Glenn my friend hit och hälsar på en sväng. Det var ju inte igår man såg honom direkt. Ibland blir man lite orolig o han ens lever överhuvudtaget. Man vet ju aldrig med denna gutt. Hur som helst så måste man lägga sig tidigt ikväll då vi ska upp tiiidigt imorgon för att jobba som Gnottene.

Ja, det blir faktiskt en intressant imorgon. Frågan är om vi kommer klara av dagen överhuvudtaget, eller kommer vi skämma ut oss totalt? Vi har ett hur långt manus som helst att lära oss, och lika många koregrafier. Just nu vet jag endast vilken karaktär jag ska vara, inget mer. Inte hur jag ser ut, vad jag ska säga, när jag ska säga vad, hur jag ska röra mig osv. Gnottene, vad säger det liksom.
*h e l p* Tur att vi ska köra bil i 2 timmar, så vi får förhoppningsvis massa nyttig upplärning under tiden..


I'll do anything for you


Yeeey.
Idag satt Marcus & jag och såg att The Strokes kommer ut med en ny skiva efter årskiftet, och ska ev. ha en turné samma år! Vi har nu en deal om att var det än i världen de ska ha sin turné - så ska vi dit! Snacka om coolt..

Mmmm.. Freia

Mmm. Ibland får man faktiskt berömma sig själv med en liten chokladbit.

Man måste komma ihåg att stanna upp och verkligen berömma sig själv för allt bra man gör om dagarna, trots att det känns som att man inte gjort något vettigt överhuvudtaget.

- Jag gick upp när alarmet ringde, trots att jag mer än gärna skulle ha velat ligga kvar
- Jag gick till jobbet, trots att jag hellre ville vara hemma
- Jag jobbade hela dagen och fick på så sätt ihop pengar som jag sedan kommer kunna unna mig för
- På jobbet hjälpte jag kunder igenom deras problem, fick ofta käft för att kunderna var sura, men fick flera tack och många finare beröm
- Jag gick hem, hade skrapat ihop 8,5 timmars arbete, och kom hem till en nydelig lägenhet & fina sambos
- Och nu tar jag min chokladbit och känner att trots att jag inte gör någonting särskilt idag kan jag ändå njuta av biten då jag vet att jag presterat mitt bästa idag, (och jag vet att jag kommer att träna imorgon!)


Ät aldrig gammalt kött

Hoho.
Då är det måndag igen, och den här helgen har varit lite slitsam om man säger det på ett milt sätt. Josse och jag åkte nämnligen på en matförgiftning då vi råkade äta gammalt kött i lördags. Så igår var toaletten våran allra bästa vän. Efter att ha spytt 2 ggr började jag räkna hur många gånger till jag fick springa & öppna toa-locket. 14 gånger till efter de första 2, mysigt va?! Tur att Josse var likadan så att man slapp känna sig ensam, haha. Nej fy fan alltså.. Men man blev iallafall 2 kg lättare, haha.

Annars var det fest i lördags, hade förfest här och jag lyckades ta mig till kön till Yatzy, men lyckdes gå hem lika snabbt för jag & Rickard lyckades inte smita undan den låååånga kön. Då gick jag hem igen, och som sagt - mådde inte bra under en enda sekund under hela natten & morgonen. Och nej, det var ingen bakfylla. Så nu är man väl inte så sugen på kött längre, skulle lätt kunna bli vegetarian efter den här helgen.

En sak som gjorde mig superglad idag är att jag har så underbara jobbarkompisar som ville byta bort min lördag den 27/12 vilket gör att jag kan vara hemma 2 dagar längre hemma i Sverige & fira jul. Då kan jag till och med följa med ut på juldagen, wiiie : )

Nej hörrni, dags att ta en liten nap, då man fortfarande är alldeles konstig i kroppen..

Fotografjobb & frisör

God morgon söta.
Trots att det är lördag och inget jobb på schemat är jag uppe med tuppen (10.30 haha). Kunde helt enkelt inte sova längre och då är det lika bra att gå upp. Mitt enda jobb idag är att skicka iväg lite bilder till föräldrar till barn som var med och kramades med Tom & Jerry förra helgen, vilket jag gör nu. Jag fick ju agera fotograf då istället för att vara utklädd. Sweeet : ) I julklapp önskar jag mig den systemkameran som jag använde då, så att jag kanske kan börja som amatör-fotograf till maskotjobbet istället. Det är hur många som helst som vill ha riktiga fotografier på sina barn! En liten idé jag har klurat på ett tag nu.. Lite extra kosing vore ju inte dumt : ) 

Nu ska jag iväg till frisören och fixa frillan. Och ikväll blir det party!


Dessa söta tvillingars föräldrar ska få b la den här bilden idag

Skatta hälften i November

Ey bro!
Snart helg, äntligen. Och det är första helgen på jag vet inte huuur länge som vi är lediga, hela helgen! Men på ett sätt är det dumt  att vara ledig nu, eftersom man bara skattar halvskatt här i Norge i november månad. Då bör man ju passa på att jobba så mycket som möjligt. Anledningen till att man bara skattar halvskatt är för att norrmännen ska ha råd att köpa julklappar : ) Gulligt tycker jag!

Idag efter jobbet var Josse och jag nere vid Akerbrygga och gick runt i köpsentret där nere. Massa roliga märkesaffärer, och jag hittade såklart massa saker jag vill ha. En klocka, en Gant-tröja, en till tröja, ett par urmysiga Jean Paul-duntofflor, ett par skor, underkläder... say no more. Varför är man inte gjord av pengar? Eller justja, det är därför jag jobbar i Norge för sjutton ; ) haha. Aja, nu när man inte är ekonomisk oberoende gäller det att prioritera, så vi får se vid nästa lön vad som får följa med mig hem! 





Ps. Jag är på bushumör idag, what to do? Gå till Joker i morgonrock eller pyamas igen kanske? :P Vi är fulla av överraskningar!

Some people think they always right

Imorgon flyttar Marcus tillbake hit till Oslo : ) Killen som har världens bästa musiksmak.
Äntligen får jag någon att sjunga The Strokes låtar med igen!

Why not try it all,
if you only remember it once.


Marcus & Jag i vintras


The Strokes - I'll Try Anythine once

Norges bästa service-avdelning

Nu i oktober har jag jobbat på Norges bästa kundesenter! Det ni.
Vi fick nämligen beskjed om att under oktober månad har våran avdelning blivit utsedd till bästa kundeservice i hela Norge. Det måste ha och göra med att mer än hälften av oss är svenskar, hähä ; ) Så idag har vi haft tårtkalas och vi som jobbade morgonpasset fick stå uppe på borden tillsammans med våran högsta chef och hurra för att vi har varit så bra. Aldrig förr har kundesentret presterat så bra som nu. Det får man ha i bakhuvudet när en sur kund ringer in och gnäller : )

Och gissa vem som åt tillsammans med oss uppe i matsalen igår? Robert Gustavsson. Ja, den svenska Robert Gustavsson! Det är kul att jobba på ett så pass stor och mäktigt ställe som Viasat så man får se lite kändisar dyka upp då och då : ) ...men va skallig han har blivit. Nåja, alla åldras väl, även kändisar. Jag däremot ska aldrig åldras ; )


Min arbetsplats

Dödsstaden Oslo

Då har vi kommit hem från bion. Det var en norsk film, De usynlige, som kortfattat handlade om ett barnmord. Faktiskt väldigt bra, men man blev lite skärrad..

På vägen hem gick vi och pratade om allt mellan himmel & jord, som vanligt. När vi gick förbi en uteliggare som satt halvdöd på parkbänken började vi prata om hur svårt uteliggarna måste ha det nu när vintern börjar närma sig. Undra hur många som går åt varje år pga kylan? Det är hemskt.  

Precis när vi kommit utanför våran lägenhet & äntligen tänker att vi är hemma i tryggheten,  ser vi en ambulans. Vad har hänt här, utanför vårat hem? När vi går förbi ambulansen ligger en stor blodpöl på marken. Säkert någon som blivit knivhuggen eller... dödad? Usch, ibland hatar jag storstäder... Sånt här tillhör liksom vardagen och får kanske en liten, liten notis i tidningen, medan Idol-Lars tar upp halva uppslaget av Aftonbladet..

Dags att låsa om sig och få besök av John Blund.
Natti ♥


En dag vi fått ut mycket av

Sådär ja. Då har vi fått ut så mycket vi bara kan av den här dagen.
Josse och jag tog först en långpromenad nere vid Akerbrygga där vi stannade på ett mysigt ställe och tog en varsin kaffe. Därefter gick vi till den nya Operan och kikade. Vilken cool byggnad! Så vi var sammanlagt ute och gick i 2 timmar.
Direkt när vi kom hem packade vi väskan och åkte iväg och gymmade. Och nu efter maten ska vi på bio! Underbar dag.

Här kommer lite bilder från Halloweenfesten i fredags. Det var verkligen en kanonkul kväll! Roligaste på läääänge, trots att man haft riktigt kul varenda helg : ) Vi fick mer och mer blod på oss under kvällens gång, och när det väl var dags att gå ut hade jag även fått en blåtira. Lagom snygg var man när vi kom hem runt 04 på natten : ) Men som sagt; hjälp vilken kul kväll det var! Plus i kanten var att vi provade på 2 nya uteställen..

   
  
 

"Fräscha" va? : )

Söndag

Godmorgon söndag!
Gissa om att det var skönt att vakna idag. Josse och jag var för trötta för att gå ut igår, så istället blev det en mysig tv-kväll med grönsaksdipp. Vi hade ju haft vårat galejj på fredgen + att vi jobbade som Tom & Jerry igår hela dagen. Då var det inte så kontigt att man var helt slut i kroppen, därav valet att stanna hemma & sova ut..

Hur som helst så ska vi ta en promenad nu ute i det fina vädret och därefter blir det nog ett gympass på Fitness Xpress. Lägger upp bilder från Halloweenfesten när jag kommer hem.


RSS 2.0