Att leva i en sagovärld

Efter att nästan ha gått en mil i torsdags, efter att ha stått och hoppat på MGMT-konserten igår och efter att ha gått heeeela dagen i en Byggare Bob dräkt idag, så kan jag bara säga att: Ohoho så jag är trött i benen, och resten av kroppen! Men idag var det riktigt kul att vara Bobban! Inte bara därför att man nästan var på hemmaplan, utan det var för att Malin som jag jobbade med var huuuur go som helst. Verkligen en jätte gullig (och duktig!!!) tjej som jag hoppas att jag får jobba många gånger till med. Hon & jag gjorde en hel sagovärd för barnen. Bob skruvade på deras barnvagnar, han hamrade på traktorer, han lagade trasiga ballonger och han var bara barnens levande hjälte. Har nog aldrig gått så bra som det gjorde idag på bara Meet & Greet, och det är en härlig känsla. Det bästa med jobbet är att man verkligen ser leende munnar överallt! På barn och på vuxna. Det är verkligen ett givande jobb att vara maskot. Jag tror att man skulle kunna överleva på en öde ö, av bara den glädje och de kramar man får.

Konserten igår var iallafall grym! Det som var lite mindre bra var att det började störtregna precis när de började spela, och att bandet inte peppade tillräckligt som de borde göra för att hålla publiken igång under hela konserten. Men de lever som sagt i sina egna världar de där grabbarna. Bara de har det bra så är det upp till dem :) Time to pretend, Kids & Electric Feel gjorde de riktigt bra!



En väldigt suddig bild på MGMT


Förresten, det är underskattat med film-och popcorns-lördagskvällar!


Control yourself, take only what you need from him

HALLÅ, imorgon är MGMT i Stockholm på Popaganda-fetivalen, och Sara och jag ska dit! Trodde aldrig att jag skulle få se dem live!




Åh, skulle så gärna att Stina och Joakim var med, för Time to pretend är verkligen våran låt! Tänker alltid på "den tiden" när jag hör den.. Och det var genom den låten jag lärde känna dem, kan man väl säga ♥

Hantverkaren

Hej & hå.
Håller på målar om mitt rum här hemma, och bara måste ta en paus nu. Blir helt yr! Men jag har liksom tröttnat på den bäbisröda färgen här inne, så nu tycker jag, och mamma, att det är dags att göra någonting åt det! Jag tror det kommer bli riktigt bra. Kan ju inte bli sämre iallafall! Apropå det.. Vi har suttit och kollat på lägenheter nu på morgonkvisten, och jag blir helt sjuuuk av det. Nästan som att kolla på kattungar. Man vill bara ha, ha och ha. Jag håller tummarna att jag kan ha nytta av ena min kusin som är mäklare (som förhoppningsvis kan fixa bort en del av budgivningen) och en kusin som jobbar på bank (som kan fixa ett bra lån). Kontakter är det bästa man kan ha!

Ikväll ska jag åka till Borlänge för att få sova på hotell. Ska nämligen jobba som Mumin imorgon. Själv ska jag vara Snorkfröken! Paul måste vara världens bästa chef då han till och med lät mig hoppa över sista M&G då jag ska hinna med tåget hem, för att sedan få gå på Martinas kalas! Inte alla chefer som gör så. Får liksom lika mycket betalt ändå. Och det andra som är bra är att lönesystemet är ändrat nu, så nu blir det rättvisare löner! Kanon.

Sen när jag kommer hem imorgon är det party hos Martina som gäller! Såå länge sedan jag träffade alla goa och glada Tierpare!


Jag som Mumin, Norge 2009



Förresten, min Oslo-vän/ fd sambo Åsa har flyttat till Uppsala nu och jag är jätteglad för det! : ) Får hoppas att hon kan slita sig från sina studier ibland, så att vi kan köra några "Run Forest, Run"-repriser!


Grisen ligger ute i solen

Åååh, vilket underbart väder det är idag! Knallblå himmel, vilket var omöjligt att föreställa sig igår, då man inte ens kunde se vägen för att det regnade så mycket.

Började dagen med att vakna på fel sida, eller rättare sagt; bli väckt på fel sätt. Jag behöver inte ha någon negativitet omkring mig nu. Jag är jag, och jag har mitt egna liv, mina egna planer, drömmar & mål så låt mig bestämma själv vad jag prioriterar i första hand... La mig iallafall mig ute vid poolen och fortsatte på min skönhetssömn som jag hade i natt. Sen helt plötsligt ringde Paulina och frågade om jag ville med ut på en promenad. Slängde på mig ett par shorts och linne och tog en timmes promenad med oavbrutet prat. Har inte träffat henne på 3 år tror jag! Bara sagt kortare "Nämen hej, hur mår du nuförtiden? Åh, nu måste jag dra, men vi hörs!"

Nu ska jag göra ett till försök till att bli så brun som bara jag kan bli. Joakim säger att jag har en tendens till att få lika färg som julskinkan på julbordet. Rosa alltså.. Hmm, jag håller inte med. Bara för att det har hänt en gång, kanske två.. eller tre.

Jag är peppad & vill göra allt på samma gång

Då var det tisdag, och dags för den sista intervjun innan jag får svaret om jag får jobbet eller inte. Det är jag och 2 andra som har gått vidare, men just nu känns det som att det kvittar om jag får det eller inte. Proffice sa att om jag inte får jobbet så finns det behov för mig på andra jobb, troligtvis heltid. Det som är det bästa med det här 50% jobbet är att det är fast, så då vet jag iallafall att jag har det framöver. Men det är min lägenhet jag vill ha! Nu! Och då måste jag ha ett 100% jobb.. Nåja, det visar sig hur det blir. Det löser sig hur som helst, det kan bara ta lite mer tid och energi. Det bästa är att jag sprudlar av energi just nu, och är så peppad på allt. Jag har suttit hela förmiddagen och bokat in mig på massa maskot-uppdrag, så nu har jag varenda helg i december och de sista i november, bokade. Örebro, Norrköping, Linköping, Uppsala, Gävle & Valbo, med Svambob Fyrkant. Allt blir bara extrapengar, and I love it. December blir alltså den månaden då ni inte kommer att se mig med ett glas vin i handen : )


...and off we go!
 

Bara att sätta igång..

Hej måndag.
Sitter här och äter lite kyckling för att fylla magen med energi. Ska åka in till Uppsala på arbetsintervju om 15 min. Egentligen tror jag redan att jag har fått jobbet, så lät det som på telefonen iallafall. Men ni får iallafall krysse fingrerne och hålla tummarna för att det här går som önskat! Sen innan jag åker hem igen så blir det en kaffe med Lotten.

Later..


Nu är jag svensk på riktigt igen

Hej hallå.
Då var men "helsvensk" igen. Nu har jag flyttat hem för gott (kan man i och för sig inte säga eftersom man aldrig vet vad som händer i framtiden), men jag har troligtvis lämnat Oslo som bostad för gott iallafall. Oslo kommer jag gärna tillbaka till, men flyttar nog inte dit igen. Kommer självklart komma och hälsa på mina tjejer & killar så ofta jag kan! Vill ju såklart att ni ska hälsa på mig med någon gång : )

Och jag måste säga att jag har världens bästa bröder, som körde enda till Oslo för att hämta lilla mig och alla mina 100-tals väskor. 104 mil på en dag för min skull. ♥ Behövde inte ens bära någonting, så jag kände mig lite för bekväm faktiskt. Ni är bäst! Martin försöker även att få med mig på dykarkurs som börjar på tisdag. Gissa om jag är sugen eller?! Att ha ett dykarcertifikat till i vinter, då jag ska ut och resa. Men just nu har jag tusen saker jag måste spara och lägga pengarna på, så jag håller på gör en prioriteringslista.. Två dagar kvar att tänka på!


Martin, Jag & Eric för ca 20 år sedan

Det börjar närma sig sitt slut nu

Dåså, då var det sista dagen här i Oslo. Har varit här och jobbat i en vecka nu, och allt har verkligen gått jätte bra. Att säga "Ha de," till jobbet, för alltid, kändes faktiskt väldigt sorgligt. Både Josse och jag nästan vände i dörren när vi gick ut. Men vi får tänka på de dagarna vi bett till Gud för att vi skulle få slippa jobbet! Och det var inte bara någon enstaka gång vi gjorde det : )

Jag har iallafall blivit positivt överraskad över hur bra jag har haft det medan jag har varit här. Hade ju en stooor klump i magen innan jag åkte hit. Varför hade jag det för? Människorna är helt underbara nu ju! Det är som ett helt nytt kollektiv jag har kommit in i. Eller det är i och för sig ganska sant eftersom det har flyttat in 2 nya här, vilket har gjort att stämningen är 200% bättre än vad det var för 3 veckor sedan. "Bossen" i lägenheten verkar ha stoppat huvudet mellan axlarna och blivit ensam och liten istället. Och alla är så goda och glada hela tiden. Tänk att en människa kan förstöra så mycket.. Men men, det känns iallafall skönt att vara här och "hälsa på" istället för att bo här. Jag har valt rätt väg att gå helt enkelt, det vet jag! Men jag kommer självklart sakna Oslo sjukt mycket! Men nu har jag ju mitt mål för ett tag framöver, som jag ska satsa stenhårt på,, Så 2 år i Oslo får helt enkelt räcka för mig. Men jag kommer absolut att komma och hälsa på så ofta jag kan. Har ju  trots allt min andra halva här, lilla Josefis. Tänk att vi har suttit ihop så pass länge. 1 år & 7 månader i sträck, med samma jobb, samma rum, samma säng och samma allting! Vi återförenas snart igen, det vet jag : )

Nej, nu ska jag fortsätta packa. Imorgon kommer mina bröder och hämtar mig med bil för att köra hem mitt liv till Sverige. Tack och hej, leverpastej.




Jag & min andra halva

Det här är slutet på en resa och början på en ny

Just nu känner jag mig väldigt utnyttjad, sårad och besviken. Och arg.
Men men, motgångar gör en starkare, och det här har jag blivit jäkligt stark av.
Orkar inte längre få sådana här överraskningar.

The end... :' (
 

Då provar vi igen

Då prövar jag än en gång att ta mig till Oslo. Men först ska jag in till Uppsala och umgås med Sara ett tag innan hon snällt skjutsar mig til Arlanda. Tänker inte frivilligt ta risken att inte kunna åka idag heller förstår ni väl : )

Ha en kjempeflott dag allesammen!  

Tjejen med flyt

Okej, jag måste vara den mest oturssamma personen någonsin när det gäller buss & tåg.

Vid den här tiden skulle jag ha suttit på bussen till Oslo, och vara framme om 2½ timme. Men gör jag det eller? Nope. Alla tåg från Uppsala blev inställda precis när jag kom dit och skulle ta tåget till Stockholm, pga en olycka. Så där stod jag med 100-tals reaggemänniskor som luktade svett och trängdes för att försöka få tag på någon buss istället, men eftersom jag hade knappt 1 timme på mig tills att bussen från Sthlm-busstation skulle gå till Oslo så var det bara att glömma. Så istället gav jag upp, ringde hem och tyckte synd om mig själv, skickade sms till Lotta att jag inte kommer ikväll, låste in mina resväskor på stationen och gick och åt sallad med Hanna, som var snäll och gjorde mig sällskap denna fantasiska dag.. Det är egentligen ingen idé att bli arg när det händer en sådan här sak, men det är klart man blir besviken, speciellt när man missar jobbet imorgon. Men mest synd är det om dem som skulle ut och resa, och framför allt synd är det om tågchauffören som körde över människan! Uff..

Lite  glad är jag iallafall att jag fick en dag extra här hemma i solen + att jag fick några trevliga timmar på stan med en fin vän & inköp av en fin klocka. Dessutom hinner jag med en solig promenad med Jeppus nu innan jag tänker ta en X-box kväll med jam-jam-godis och en liter med grönt te m. honung!

P.s. Mamma är en ängel som ordnade flygbiljett till Oslo imorgon! Så vi ses då istället! : )



Min nya Moretime-klocka

När elden falnar men fortfarande glöder

Jag trodde att jag visste vem jag var och vad jag ville,
men nu skulle jag inte välja dem orden...

Att söka utbildningar tillsammans med mirakeldrycken

Grönt te. Det är min favoritdryck det. Dricker minst 5 koppar om dagen och blir bara mer och mer beroende av det, vilket är bra! Smakar bäst gör det när man har i lite honung. Honung gör ju dig glad! 

Medan jag nu sitter och dricker dagens sista kopp med grönt te så har jag även suttit och tittat på distansutbildningar. Jag hittade verkligen den perfekta, på bara 25% men som samtidigt ger dig kårlegg, allt på distans. När jag väl klickade i på "Ansök" så var det såklart försent för att anmäla sig till senanmälan. Oflyt. Jag som var så sugen och äntligen tog tag i det! Får väl söka in till våren istället då.. Men jag vill ju börja nu, (läs: jag vill ha kårlegg nu!!) annars kommer allt rinna ut i sanden om jag känner mig själv rätt.

Jaja, på det säger jag godnatt, adjö och tack för torsdagen den 6 augusti 2009.


Skål & Nattinatt...

Hoping for the best, but expecting the worse

Då var det tomt här igen.
Mr. Ranheim har varit här i 1 ½ vecka och nu har han åkt tillbaka till Norge igen. Får se hur lång tid det tar innan vi ses igen. Förhoppningsvis inte allt för länge.. Men just nu känns det skönt att få sova nätterna igenom utan att vakna 4,5,6,7,8,9... gånger av en pratande man som seriöst gör kullerbyttor och klättrar på väggarna medan han sover ; ) Min lilla energy-gutt..

Har varit hemma i Sverige i 3 veckor nu, och allt känns fortfarande helt rätt. Det har varit Ön, det har varit tjejkväll avslutat med BJ och efterfest i Studio, det har varit Ön igen, det har varit massa bad & sol, det har varit Yran, det har varit mys & film och det har bara varit helt underbart med för mycket pizza och kebab : )  

Ska tillbaka till Oslo på söndag. Ska jobba hela nästa vecka och troligtvis kommer mina bästa bröder & hämtar mig och alla mina grejer på lördagen. Jag vill bara ha tillbaka mina saker nu på en gång! Har kläder för 2 dagar här hemma känns det som. Tur att det är så fint väder så att man bara går runt med bikinin på hela tiden!

På tal om bikini, så ska jag faktiskt göra mamma sällis in tha pool nu. Så, so long..



RSS 2.0