Så sant som det är sagt, på Norska

En muskele er viktigere en alle andra
- smilemuskelen

/ SATS ledord


Nu tar jag helg! Och jag drar riktigt på smilemuskelen :D
Ska in till stan & köpa present till Lotta med Malin, och ta en fika i det fina vädret!

Go helg!

Jag kan slakta med en matkniv

Jisses, vilken bussresa jag fick när jag åkte till jobbet idag. Man skulle kunna tro att jag var i Kina. Hela bussen kryllade av kineser, och som ni kanske har lagt märke till brukar kineser kunna låta ganska mycket. Fnittrar & tjingar och har sig.. Puuh. Det kändes som en hel arbetsdag bara det!

I natt var jag med i Prison Break, och jag visste inte att jag var så grym på att slakta människor som jag var då. Med en matkniv skar jag av både huvud, armar & ben på  T-bag, men ändå fortsatte han jaga mig. Han är seg det pervot :P Nej usch, ingen mysig dröm direkt.. Josse och jag har börjat kolla på PB från början, säsong 1, så det är inte så konstigt att jag drömmer om det också. Kollar ju på några avsnitt varje dag om man säger så. Mikael och jag samarbetade iallafall väldigt bra ; )

Idag är det fredag hörrni! Hur underbart är inte det?! Det är konstigt att fredagar alltid känns kortare än alla andra dagar. Kortare på jobbet alltså. Man är liksom glad hela dagen så vips är den borta. Poff : )


image1234


"Du låter som en kaffemaskin"

Jag fick kommentaren att jag låter som en "kaffemaskin" när jag andas och hostar. Jag håller med om att det ligger någonting i det. Undra om det finns något botemedel mot kaffebryggar-hosta?

Vill man vara fin får man lida pin

image1533God morgon!
Idag inviger jag mina skor, och jag kan lova att jag kommer krypa fram senare under dagen. Jag får alltid skavsår! Det spelar ingen roll om det är nya fårskinnstofflor jag går i, jag får skavsår ändå. Tur att det går över efter ett tag. Vill man vara fin får man lida pin som det så fint heter..
Annars är det skönt att det redan är torsdag. Den här veckan har verkligen gått snabbt. Har en rolig helg att se fram emot också. Det blir storkalas hemma hos oss, eftersom Lotta har fyllt år. Det kommer att komma många godingar och även nytt folk. Det är det som är det bästa med att bo i kollektiv - man träffar nytt folk hela tiden! Det skulle inte alls ha varit samma sak om man satte sig i en egen lägenhet här i Oslo (som iofs lockar många gånger!). Nu har man chansen att lära känna kompisarnas kompisars kompisars komisar, varje helg.

Nej nu ska jag sluta babbla och fortsätta jobba ett tag..


Breathe me

Det här måste vara jordens finaste låt, just nu.


Sia - Breathe

Be my friend
Hold me, wrap me up
Ouch I have lost myself again..

Att hitta kläder i vårväder

Vilket underbart väder det har varit idag! Imorse utnyttjade jag min situation och ringde till jobbet och sa att jag inte kommer idag pga mitt tillstånd. Hostig och hängig sådär.. Kanske tog i lite, jag hade nog kunnat jobba idag, men jag bara ville inte. Somnade på tok för sent igår så det hade inte varit någon idé att försöka hålla sig vaken på jobbet idag. Det är liksom annat om man har ett jobb där man inte sitter stilla 8 timmar i sträck..

Istället gick jag och "Ragnvald" till ett bakeri och köpte nybakat bröd till frukost, kollade på Tv och gick på stan och shoppade lite. Kom hem med ett par baggyjeans, en cardigan, ett linne och ett par skor. Är väldigt nöjd! När det är sånt här vårväder blir man så sugen på att byta ut hela sin vintriga, mörka garderob mot ljusa, fräscha kläder.

image1529image1531

Rätt svar

Efter många gissningar har nu det rätta svaret på lösenordsgissartävlingen kommit fram. Det rätta svaret är:
10990 ben

och rätt uträknat hade:
Sara Björkman (sararan.blogg.se)

Som pris har jag ritat en teckning på dig med alla mina konstnärstalanger! : ) Ganska likt om jag får säga det själv..
image1526

Tävling!

Nu har jag äntligen listat ut vad mitt lösenord ang. förra inlägget är.
Kan ni räkna ut vad det är? Den som gissar rätt kommer det en överraskning här på bloggen : )

Lösenordet är?

Det här företaget som jag jobbar åt har en lite speciell regel när de ska lämna ut lösenord till personer för olika program. Det här fick jag nyss på mailen:



Det er 7 jenter på en buss

Hver jente har 7 ryggsekker.

I hver ryggsekk er det 7 store katter

For hver store katt er det 7 små katter.

Spørsmål: Hvor mange bein er det til sammen inne på bussen?

Svaret er passordet du må ha for å få åpnet programen.



Jobbigt jobb han/hon måste ha som ska komma på en gåta till varje enskild person. Jag menar, vi är iallafall 130 anställda, och använder minst 3 program var.. Kul för oss däremot! Men det kan ta tid att komma in på programmet ibland när man inte riktigt orkar tänka.

Läpparnas favorit

Det ser ut som en liten limtub, men innehållet är något helt annat. Mina läppars favorit!

image1522image1523image1524 

Jeansproblem

image1521Jag klarade dagen! Som beröm åkte jag ner på stan ett tag efter jobbet. Köpte en bolero & lite godis. Provade även massa jeans, men tror ni att några passade? Nää. Bara jag som har problem att hitta jeans som sitter som ett smäck eller? För mig räcker det inte att de sitter bra, utan jag måste ha jeans som sitter perfekt. Annars kommer de bara ligga i garderoben och samla damm. Jag har säkert 10 par jeans som jag aldrig använder. Och bara 2 par som jag verkligen gillar. Problemet är att ett par av dem börjar gå sönder =/ Så nu måste jag hitta minst ett par till.. frågan är bara när jag kommer att göra det. Det ser ju inte ljust ut i klädaffärerna! Ska ner en sväng imorgon också så får vi se.

Nu blir det iallafall X-box ett tag!


Jag kommer få ett mobbat barn

Jag mötte nyss en med en mobil vid örat. Men det var inte vilken som helst, utan det var en liten unge! Jag har aldrig sett en sån liten med en mobiltelefon. Hon var säkert bara 4-5 år. Hallå!? Små barn ska inte ha mobiler. image1519Barn överhuvudtaget ska inte ha mobiler. Det lät som att flickan pratade med en kompis eller något. Inte var det med en mamma eller pappa iallafall.. Är det bara jag som blir frustrerad över sånt här eller?

Om jag var förälder skulle jag aldrig, aldrig, aldrig låta min unge (om h♣n var under 13 år!!) vara i närheten av en mobil! Vet att jag då kommer få en mobbad unge, eftersom den antagligen är ensam om att inte äga en mobiltelefon. Men hallå världen?!

Är jag gammalmodig nu eller?

Vill ni ha lite lungor är det bara att sträcka fram handen

Det var skönt att komma tillbaka till jobbet. Trots att jag fortfarande sitter & kallsvettas, hostar upp hela lungorna och inte hänger med i vad som sker runt omkring (har nog fortfarande har feber), så känns det skönt att vara här. Alla kommer fram och frågar hur jag mår, och de säger att rapporten från förra veckan inte alls såg lika bra ut som den brukar göra när jag är här. Det är kul att höra! Så länge jag inte mår som döden, som jag har gjort den senaste veckan, så ska jag banne mig jobba hela den här veckan!


Däremot var jag dum & glömde att ladda Ipoden tills idag, så jag kände på mig att det skulle bli en seg dag. Men när jag kom till jobbet hade någon ställt hit en radio bredvid mitt bord, så jag blev glad när jag ändå möttes av Kent såhär på morgonkvisten.

På en vecka har det blivit ljust den tiden jag går upp på morgonen! Jag trodde skarpt att jag hade försovit mig när jag såg hur ljust det var ute. Men icke sa Nicke. Himlen är klarblå idag, så det kommer nog bli en varm & skön måndag.


20 års middag

Hej.
Har precis kommit hem. Vi har varit ute och ätit eftersom Lotta fyller 20 år idag! Tidigt imorse (när Malin & Per kom hem från festen) sprang vi upp och sjöng för henne. Tyvärr kom vi bara halvvägs innan vi inte orkade sjunga nå mer :P Eftersom vi alla har varit sjuka så ska vi fira henne nästa helg istället. Men en middag ute kunde vi inte motstå. Hon blir ju trots allt vuxen idag! : )

Nu är det dags att gå till kojs. Ska försöka orka jobba imorgon. Har ju förlorat en hel vecka nu + att det här är den sista veckan, så det är bara att ge järnet! Funderar i och för sig på att jobba kvar tills nästa onsdag. Känns lite onödigt att börja på ett nytt jobb om det första man begär om är ledighet för att åka hem till Sverige i en vecka.. De ville ju ha kvar mig mycket längre, så det ska nog gå bra.

Gossinatti!

image1518
   

Don't make me disappointed

Hello.
Äntligen har man börjat friskna till igen! Det tog sin lilla tid, så nu hoppas jag att det dröjer länge länge innan jag sjuknar in sådär igen. Usch! Trodde aldrig att jag skulle bli bättre, men nu så. Nu är man nästan fit for fight igen : )
(bara den förbaskade hostan som aldrig ger sig)

Lördag idag. Första lördagen på snart 2 månader som vi inte festar. Riktigt skönt faktiskt om jag får vara ärlig. Istället gick vi ner till Kiwi och köpte på oss massa godis, frukt & annat gotteri, slog på en film, drack saft och bara slappade hela kvällen. Så nu är man laddad för en ny vecka med jobb. Ser faktiskt fram emot att jobba nu. Har ju varit hemma en hel vecka nu, och när det börjar rulla in pengar känner man sig mer peppad! Jag har ju ett mål på sparkontot innan jag får flytta hem till Sverige igen..

Om mindre än 2 veckor befinner jag mig hemma i Sverige, hemma i lilla Östervåla. Ska bli himla mysigt att komma hem till familjen & mina två älskade tussar ♥ Och mina vänner! Och en KENT konsert. Och ett kylskåp med svensk mat. En dusch som inte sitter ihop med toaletten, säkra gator att gå på, ett eget rum.. kan rabbla upp massor. Känner på mig att det kommer bli en kanon-vecka.

image1514
Min sängkamrat i en vecka framåt : )

Alright, lets go you convinced me

Den här låten kan få mig att känna mig frisk som en nötkärna på 2 sek!


The Strokes - 12.51

The Strokes Live skulle inte vara helt fel att se.. har blivit helt såld på dem sen jag flyttade hit till Oslo. Marcus, hänger du på eller?

Peststugan

Puh, det här har tagit på krafterna jag lova. Har legat i feber sen i måndagskväll och är fortfarande inte bra. Som tur är (?) smittade jag ner Josse också, så vi har legat här i dubbelsängen och frossat tillsammans :P Även Lotta är sjuk, så nu är det bara stackars Malin som ligger risigt till!
Idag ska jag iallafall försöka äta lite frukost. Har knappt ätit eller druckit någonting på hela veckan, så nu ska jag försöka lyda mammas råd för att kunna bli frisk!

Helgen kommer antagligen bli lugn för första gången. Lotta fyller år, men vi har bestämt oss för att skjuta fram firandet till nästa helg. Då blir det storkalas! 

Här kommer lite bilder från helgen som gick:


  
image1507

    

Nu blir det frulle!

Sick and tired

Den här febern tar kol på mig.

Tacos är gott

Hello.

Då är helgen redan slut. Ännu en helg med massa skojigheter!

I fredags var vi bara hemma & hade roligt på vårat egna lilla vis. Slutade med att man var lite trött på lördagsmorgon, men det blev en promenad ner mot Akerbrygga igen eftersom vädret var så fint! Dock väldigt mycket kallare. Som vår mitt i vinten, typ.

I lördags blev det tacokväll här med flickorna och Robin ( Robin var här hela helgen : ) ), sen blev det fest hemma hos Malins kompis Per. Där var det massa massa folk, men det var väldigt trevligt sådant! Det blev ingen utgång, men det gjorde inte så mycket. Hade tillräckligt kul ändå!

Jag har även fått min kamera, så det blev några hundra bilder även den här helgen : ) Är jätte nöjd, men har inte lärt mig den än. Måste ta och läsa igenom hela instruktionsboken.. inte den enklaste kameran direkt. Men sånt gillar vi : )

Nu blir det en promenad. Har lite ångest över hur mycket socker, fett & annat tjaffs man har stoppat i sig under den här helgen. Skönt med en ny vecka så det blir lite ordning.

image1503
Lotta, Jag & Malin

Ha en bra söndagskväll!

En ring av en ring, så att säga

Titta! Jag har fått en ny ring. En röd, som är inbyggd i fingret. Fiffigt värre.

image1499 image1498

Det som är mindre skönt är att den kliar & svider...


Finns spöken?

God morgon!
Drömde massa konstiga drömmar i natt och helt plötsligt vaknade jag med en skum känsla i kroppen. Anders, ni vet killen som bodde här innan jul men som dog förr förra veckan. Var han där? Var han i mitt rum? Stod han bredvid min säng? Burr.. ingen rolig känsla alls! In med fötterna, armarna & huvudet under täcket och tillslut lyckades jag somna om på något vis. Vaknade och var pigg som aldrig förr och kände lyckan av att det var fredag!

Kvällen igår var iallafall helt toppen! Jag, Lotta & Malin gick till en indisk restaurang där vi åt & drack gott. Satt kvar i nästan 3 timmar och bara pratade. Urmysigt. Dock glömde vi bort många gånger att vi satt bredvid en kina familj som försökte ha en alla hjärtans dags middag. Då kanske de inte ville höra på vissa av våra samtalsämnen, haha. Notan var heller inte så rolig att få : ) men det får det vara värt!

I helgen får jag finbesök igen. Robin & Danne kommer och ska göra Oslo osäkert med oss. Jag får även min kamera ikväll : ) Kan det bli en bättre fredag?

image1491


Glad Alla hjärtans dag!

Åå, idag är det Alla hjärtans dag! En dag som tolkas olika av olika personer, beroende vilken situation de befinner sig i. 

Själv tycker jag att Alla hjärtans dag är väldigt mysig, men lite överskattad. Många som har en partner känner pressen att man måste köpa något, måste hitta på något, måste säga något speciellt osv. Bort med alla dessa måste:n! Gör sånt på en vanlig måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag eller söndag istället! Visa att ni uppskattar varandra med små överraskningar då och då, så kryddar ni eran vardag lite extra. Om ni känner alla dessa måste:n tycker jag att ni ska bojkotta Alla hjärtans dag direkt!image1501

Många deppar nog även ihop och tänker "Fan, jag som inte har en pojkvän/flickvän." Men hey! Man kan lika gärna dela denna dag med sina vänner, familj eller någon annan man tycker om. Varför inte bara ta sin hund, katt eller vad man nu har för något och lägga sig ner och gosa sönder dem : ) Det skulle jag lätt kunna göra om jag hade mina djur här! Varför överdriva?

Min kväll kommer att spenderas på en resturang med Oslos sötaste tjejer! Mysipys!

Cause I'm a matvrak, yes I am

Blä, jag har ätit 4 stora daimstrutar inom loppet av 3 timmar! Det finns liksom inget stopp på mig. Finns det fri image1502tillgång till något gott, då äter jag tills jag spricker. Jag är den som är minst här (är oftast minst annars också), men som äter mest. Vid tacosen här om dagen förvånade jag dem rejält.. 
Hur går det ihop?



Her hands they find a way


Fall back on reasons that we know won't stand a chance
Watching our shoulders like a memory from the past

Sommarhumör

image1493Hoho.

Finns det något bättre än att ha fyllt på Ipoden med massa nya låtar, zappar igenom de flesta eftersom det är sällan som nya låtar fastnar, men tillslut hittar man en som man inte kan sluta lyssna på! Man blir som såld, och längtar tills man får tillfället att lyssna på den igen. Så har det varit för mig idag. Himlen är dessutom klarblå ute, så det här är en  toppen-humör-dag! Ska gå ut & gå så fort jag slutar jobba.

Annars håller vi på bokar en vecka på Gotland i sommar. Då blir även ännu en konsert med Lars Winnerbäck. Riktigt nice!
 
Är det bara jag som längtar till sommaren eller? : )

Dags att bysse lalle

Idag har jag städat. Det var min tur att ta hallen, så det blev en grundstädning där! Konstigt nog kommer det vara lika stökigt där i morgon, men det är smällar man får ta när man bor 5 st i en och samma lägenhet. Jag kommer bli så sällskapssjuk när jag flyttar hem / flyttar själv / flyttar till något ställe där jag inte har 4 andra i närheten.. Det märker jag redan nu, när ingen är hemma här utom jag (har nog bara hänt 2 ggr). Då känner man sig ensammast i världen och bara längtar tills någon kommer hem. Det är sjukt. Förr tyckte jag verkligen om att vara själv, men nu är det helt annorlunda.

Hur som helst är alla hybelkaniner (=dammråttor på norska) borta i hallen nu, och jag kan stryka ett streck över mitt namn på vårat städschema! Nu kan jag bysse lalle (=sussa) med gott samvete! : )

image1496
Akerbrygga

The Strokes räddar mina dagar

Tisdag idag och jag slutar om 2 timmar.
Det är alltid eftermiddagarna som går segt, men idag tror jag förmiddagen slog rekordet. Minuterna gick som timmar, men nu är det över som tur är. Med The Strokes & Winnerbäck i öronen & en kopp kaffe framför sig, då går det undan! Ær inne på näst sista veckan nu. Sen är det dags att utveckla meritlistan. Jag vill komma hem till Sverige med massa meriter & referenser, så då gäller det att testa på många olika jobb nu när man har chansen. Det som är bra med kontorsjobb är att man får bestämma tider själv & att man sitter vid datorn och kan latja lite om man känner att man behöver en paus från alla siffror. Varför tror ni jag skriver här egentligen? Haha. Men nästa jobb blir nog ett lager eller butiksjobb. Jag vill prova på något nytt.

Nu har jag iallafall bokat tågbiljetter till & från Sverige : ) Så nu kommer jag vara hemma i en vecka och ser fram emot att mamma & pappa ska behandla mig som en prinsessa. Frukost på sängen varje morgon, nybäddad säng, färdigserverad mat på silverfat, skumbad, massa presenter och lugn & ro ; ) Och för att inte glömma en gosig, lurvig vovve som vill dela säng med mig hela veckan lång! I can't wait : )

image1494

Hjärter Dams sista sång

Det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart.
När jag känner så, då tänker jag på dig.
Allt är så förgängligt allting kan briserna snart, men du är oförstörd för mig.
Du är oförstörd för mig.


 


Helgen i bilder

Här kommer några bilder från i lördags:

image1489image1485image1490image1482image1491

Den sista bilden gillar jag, med allas små dubbelhakor ; )


Stenad säl

image1480Good morning.
Måndag idag och början på en ny vecka. Har sovit som en stenad säl inatt och ville inte gå upp när larmet ringde. Men har en helg att se fram emot, så då är det lika bra att gå upp så att den kommer fortare. (Kul att jag redan börjar prata om helg knappt har börjat på första dagen efter helgen som gick..) Men håller ni inte med om att det är helgerna man lever för? Vardagarna är till för att samla ihop pengar för att kunna göra saker på helgerna. Så ser jag det iallafall!

Annars den här veckan ska vi försöka ta tag i träningen. Det var ju meningen att vi skulle börja simma förra veckan, men det enda badhuset som var stängt pga ombyggnat i hela Oslo, var just det badhuset vi skulle gå till. Typiskt. Så nu ska vi leta på något bra gym, eller kanske börja på kick-box. Utbudet är ju rätt stort hær, det gäller bara att hitta något man blir peppad av till ett rimligt pris.


Efterfester är ofta roligast

Hello.
Söndag idag och det ska bli skönt att snart få sova. Har haft en jätte bra helg. Lika rolig som vanligt, om inte roligare : ) Vädret har varit underbart, precis som vår. Vi var nere och gick vid Akerbrygga igår precis när solen höll på gå ner. Jättefint! Var ute och gick i ca 3 timmar, så det förklarar min lilla träningsvärk i rumpan idag : )

Igår kväll festade jag även med Mikkis, Elin, Wallden, Rolin & Sven. Riktigt kul att träffa dem! Kändes som man hade en klassfest eller något. Vi förfestade väl till klockan började närma sig stängdags för alla klubbar, men vi hann dra en sväng till kareokebaren iallafall. Sen skiljdes vi åt olika håll & för mig slutade det med efterfest här hos oss. En hel del goda skratt blev det iallafall : ) Riktigt trevligt sällskap. 

Bilder kommer.

image1475
Nere vid Akerbrygga

Det är vår!

Det är vår ute idag! 10 grader varmt & soooolsken. All snö är borta, och man kan gå ute utan jacka!
Malin och jag kom precis hem från IKEA. Har köpte lite grejer, b la batteri till våran brandvarnare, så nu är vi ett steg närmare säkerheten : ) Har ju inte haft en enda brandvarnare + att vi har ett jätte brandfarligt hus tydligen.. Aja, nu känns det iallafall lite bättre!

Nu är det dags att åka iväg igen. Maggie & jag ska åka ner till Akerbrygga och ta en promenad nere vid hamnen/parken. Det ska bli mysigt! Kanske till och med får lite färg på kinderna : )

See ya.

I min egna lilla fredagsvärld

Åå, så skönt. Jag gick inte ut idag. Jag är alltså bara hemma & tar det lugnt. Tror jag aldrig har längtat efter en ledig, lugn dag som denna! Bestämde mig för att träffa galningarna imorgon istället. I need some sleep. Jag slocknade framför Tv:n direkt när jag kom hem från jobbet & sov där någon timme. Sen blev det två filmer med Maggie, dadlar & apelsiner. 

Efter gotteriet bestämde jag mig för att ta en promenad. Kände att jag behövde röra på fläsket lite. Sen är det skönt att bara gå runt i sin egna lilla värld ett tag. Det är nästan det enda sättet att vara själv på (om man inte stänger in sig på rummet) & det kände jag att jag behövde just idag. Rensa tankarna lite! Dock är det inte lika tryggt att gå runt här på kvällarna som det är hemma i lilla Våla. Brukar inte vilja gå själv, men idag kunde jag helt enkelt inte låta bli.

image1473

Längtar tills jag får min kamera, så jag slipper använda min mobil. Den är i och för sig bra för att vara en mobil, men inte tillräckligt. Det är himla fint i Oslo på kvällarna med alla lampor, kullar, berg..

Pärlan är påväg

Min nya rosa lilla pärla är påväg hem till mig! Jag klarar mig liksom inte utan kamera. Som Malin sa: Elin är våran lilla vimmelfotograf! Som sagt, det brukar bli uppåt en 400 bilder på en helg, vilket kommer bilda massa minnen sen! Nu klickade jag hem en uppgraderad variant av min förra, som blev snodd & som jag drömt om att jag fått tillbaka nästan varje natt.. Så den som rör den här blir jag tvungen att döda. Watch out!

 image1472 

Kastrerat brunöga

Godmorgon!
Äntligen fredag. Redan fredag. Fredag igen. Fredag hela veckan! : )
Sitter på jobbet nu och bara räknar ner timmarna tills att man får gå hem & njuta av att få sova ut imorgon! Skulle behöva sova ikväll & inatt med, men Oslo har besök av 2 väl igenkända ansikten denna helg, så jag har lovat att jag ska ut & partaya med dem. Det ska däremot bli väldigt kul, eftersom det går allt annat än normalt till när man är med dem. Knäppgökar!


Jag ska se till att Lotta fixar färgade linser till mig idag, så ikväll kommer jag nog vara brunögd : ) Kul!

Fick även höra av mamma att lilla Emil blev kastrerad igår, så nu förväntar jag mig en lugn & mindre busig misse när jag kommer hem till min älskade familj hemma i Sverige. Jag längtar faktikst hem ibland måste jag säga : ) 


image1248


Ska du med & befrukta dig?

En arbetskamrat kommer fram till mig när vi ska upp på våran fruktstund & frågar mig glatt:image1466

- Ska dere med og befrukta deg?
- Ja alldeles strax, svarar jag seriöst.

Jag fattade inte vad det var som var så roligt i det. Jag koncentrerade mig mest på ordet frukt, och tog för givet att han frågade om jag ville med upp & ta en frukt. Nu så här en halvtimme efteråt kom jag på att det betyder precis så som han sa. Ordagrant. "Ska du med & befrukta dig?" 
Han måste tro att jag är världens tråkigaste människa som inte skrattade åt hans vitsiga skämt. :P

Nu känns det lite sent att säga: Ha! Där fick du till det va lilla norrman!

Hej mitt namn är klump

Idag kan man kalla mig klump.

Det första jag gjorde när jag vaknade av att mobilalarmet ringde var att snabbt stänga av mobilen eftersom jag trodde att den ringde, alltså att det var någon som ringde sådär "mitt-i-natten" som jag trodde att klockan var.

Det andra jag gjorde var att kasta mig upp när jag märkte att jag försovit mig pga den avstängda mobilen. Skyndade mig upp och slängde i mig vaniljyougurt & havrefras, snabbt och enkelt. Smart tjej! Ni som hängt med här kommer kanske ihåg att jag inte mår så bra av mjölk. Som att inte yougurt är samma sak liksom.. Jag kommer aldrig lära mig.

Iväg till jobbet, (tack & lov för flextid!) och nu sitter jag här med jordens värsta magknip & hoppas att resten av dagen kommer flyta på bättre!  

image1468


Dödsbesked

Hoho.
Har haft fullt upp på jobbet idag, men fick snällt gå tidigare för att jag skulle hinna till banken & fixa ett norskt bankkort. Får ju inte min lön annars! Och lönen kommer imorgon : ) Nice. Det är riktigt skönt att få lön 2 ggr/månaden. Har ju knappt hunnit röra den förra lönen än känns det som.

Stämningen hemma i lägenheten har väl inte varit sådär jätte bra den senaste dagen. Fick reda på igår att han som bodde i lägenheten med tjejerna innan vi flyttade in, har dött i en bilolycka i Asien någonstans. Han kom från samma ställe i Sverige som tjejerna och var här i Oslo för att jobba & spara ihop pengar till en långresa, precis som de flesta som kommer hit från Sverige. Men det blev en resa som slutade där. = / Inte kul alls. Trots att jag personligen inte känner (kände) honom (har bara sett honom på kort i vår lägenhet) känns det väldigt obegagligt just för att han nyss hade flyttat ut härifrån & att tjejerna kände honom väl.
 
När sånt här händer kommer man att tänka på hur lite man egentligen visar att man tycker om de personer man tycker om. Jag ska bli duktigare på det. Inte förstora upp problem, inte klanka ner på någon & börja behandla andra precis som man själv vill bli behandlad. Tror dock att jag är ganska duktig på det om man jämfört med många andra. Det lönar sig så mycket i längden, och man slipper ha dåligt samvete om något sånt här händer någon som står en nära.


Hoppas iallafall att Anders fick sin bästa resa i sitt liv & att den nu fortsätter där uppe bland molnen!

image1467


Mongo som sover

image1459

Här sitter jag på jobbet och äter kiwi (med skal såklart, hähä). Måste äta massa för att hålla mig vaken. Datorn med alla siffror har en tendens att söva mig! Det var dessutom en värdelös natt inatt. Jag vaknade en gång i halvtimmen & trodde att jag hade försovit mig. Jag trodde att mobilens klocka gick fel, och flög ut i köket för att kolla klockan flera ggr. Jag trodde även att jag hade fått massa sms på mobilen, så jag låg och svarade på gamla meddelanden och trodde att de var nya. Ah, helt mongo var jag i natt iallafall! Ska bli skönt att komma hem & slänga sig i soffan och bara slappa! Började lite tidigare idag, så då får jag också sluta tidigare : )


Imorgon ska Lotta & jag börja simma. Måste börja träna, och eftersom vi har Oslos största badhus bara några meter ifrån oss så tänker vi testa på om det är något för oss. Simning är bra träning, bara det att jag får panik när jag är på djupt vatten! (Bror Eric's fel!!) Men ska försöka tränga undan min fobi & köra simning iallafall 2 ggr/v till att börja med. Måste ju komma i form till Beach 2008 : )


Jag har vandrat som en vilsen stenstaty

Ska jag samla mina krafter och göra nånting stort,
för dig, för dig, för dig?


Sanningen om Kiwi

Det här med hur man äter kiwi..

Innan jag flyttade hit var det ganska självklart att jag åt kiwi utan skal, sådär när man delar den på mitten och sedan gröper ut "köttet" med sked. Jag trodde det var så man gjorde.. eller hur? Skalet är bara hårigt & äckligt.

Nu har jag lärt mig att äta den direkt, som ett äpple med skalet på! Faktiskt gott & framför allt mycket enklare! (Brukar dock dela den på mitten ändå.) Det är, precis som med potatisen, i skalet som vitaminerna sitter. Så slipper man hålla på kladda med knivar, skedar & gud vet vad!

Testa själva. Våga vägra skala ; )

image1458

Take me out

I say: Dont' you know?
You say: You don't know.
I Say: Take me out!

 I want be leaving here, with you


 

Måndagmorgon

Godmorgon alla glada! (& icke glada)
Sitter på jobbet nu med en kopp te. Har fått vældigt ont i halsen, så jag inbillar mig att te ska hjælpa! Har væl blivit lite kall i helgen, varifrån jag fått halsont, men hoppas att det inte blir værre. Jag har inte råd att bli sjuk den hær månaden. Har ju inte varit anstælld i 4 veckor æn, och då får man ingen sjukpenning.

Hoppas att allt ær bra med er iallafall efter denna helg. Helgerna bara springer førbi, inte sant? Nu har jag æven haft "planer" & besøk varje helg och kommer att få det de två kommande helgerna också, vilket gør att det går ænnu snabbare. Men det ær kul, mycket kul : )

Snart ær det dags før Kent i Gævle också! Længtar som få. Då kommer jag ju hem och hælsar på också. Funderar på att stanna hemma i en vecka då så man hinner med lite? Øver en helg hinner man som sagt ingenting.. och jag har ju inte varit så duktig på att komma hem æn så længe. Har så fullt upp hær : )

image1462

Don't...

 ...let the devil ruin it all.

Bushelg

Hej söndag!
Då har ännu en helg passerat, och Lisa kom fram tillslut efter alla omständigheter. Det hon missade var en lugn hemmakväll i fredags, så vi tänkte ta igen det igår istället. Det blev förfest i Majorstuen, men jag, Marcus & Lisa åkte därifrån ganska fort och sprang mest omkring & busade med fotoautomater. : ) Det var roligt på sitt sätt! Det blev även efterfest här hemma och kvällen slutade rätt sent ändå.

Vaknade idag & hade lite pannknack, som nu har börjat gå över. Efter en smoothie på tågstation så blev nog kroppen återställd till det ganska normala. Är dock väldigt trött i ögonen efter alldeles för lite sömn. Det var iallafall kul att Lisafisa kom hit, vilket vi måste ta om snart igen! (men då med mindre komplicerad flygresa)

image1460image1461

Fler bilder kommer..


Inställd fredag

Stackars stackars Lisa! Pga ovädret hade Gardemoen (Oslos flygplats) stängt precis när flyget cirkulerade över Oslo, och Lisa kommer inte komma hit förrän ca 10.00 imorgonbitti (!) Resan som annars bara tar 1 timme, kommer nu alltså vara 14 timmar försenad. Snacka om snopet. Nu ligger hon alltså på hotell i Stockholm och glassar :P  Så där är det alltid när vi ska göra någonting. Alltid händer det någonting som aldrig annars händer, haha. Jaja, hon kommer hit iallafall, och festa hinner vi göra : )

Det blev en lugn filmkväll med Lotta istället. Inte illa det heller. Är väldigt trött, så tänker faktiskt sussa nu. Väckarklockan står på imorgon för att springa ner & möta Lisa, igen. Hoppas att planet kommer som det ska då, tss.

Godnatt!

Det värsta Trafikkaoset i mina ögon

Oh gosh. Jag trodde aldrig jag skulle komma hem levande från jobbet. Det blev världens snöoväder där jag jobbar, så bilarna utanför åkte av vägen en efter en & krockade & sladdade. Lite läskigt att se på faktiskt, men samtidigt lite kul :P Alla på jobbet stod i fönsterna och kollade ut och skrek: "Ååå, fy flatan! Det må va de vaersta jeg sett!" Ja, faktiskt. Har aldrig sett en sån trafikkaos förr.

Nu har jag iallafall kommit hem till tryggheten (eller trygghet & trygghet.. vi märkte igår att våran brandvarnare inte fungerar, och vi har flera ggr märkt att det luktar bränt i lägenheten utan att vi kommer på vad det är. Det gör inte saken bättre av att vi bor i ett gammalt hus, på högsta våningen & saknar både brandtrappa & chans att överleva om det börjar brinna.. Kallas det trygghet?) Aja, jag ska inte skrämma upp er för mycket, men det är en sak man faktiskt ligger och tänker på ibland när man ska sova :P

Om en timme ska jag kila iväg och möta upp Lisa! : ) Hoppas det inte blir några problem med planet nu när det är sånt här väder. Så får vi se vad vi hittar på ikväll.

Ha en bra fredagskväll allihopa!

image1457 
Josse, Marcus & jag från förra helgen

Den här helgen kommer jag ju inte få några bilder ifrån =/ SÅ SURT! Hoppas Lisa har med sig kameran iallafall. Men jag vill ha tillbaka MIN kamera NU era **###**f**ck#!***##jä#*fi***faan**#!!!

Hur äter du kiwi?

En snabb fråga:image1453

Äter ni kiwi med eller utan skal?







Stormy weather

Hej hopp.
Då ær det fredag igen. Jag tycker det bara ær fredagar hela tiden. En rætt hærlig kænsla faktiskt. : ) image1456
Idag ær det bara slask ute. Mitt i Oslo ær det regn & slask, 5 minuter utanfør ær det snø & slask. Inga skor går att anvænda utan att man blir bløt om strumpisarna. Kan det inte bara bli vår nu?! Tænk så hærligt att slippa jackan & tjocka støvlar. Bara slænga på sig ett par leggings, en tunika & ballerinaskor. Åååå!
Hur ær vædret i Sverige førresten?
Jag hørde rykte om någon storm..?


Angående inlægget som jag skrev igår om åldersgrænser så kan jag ju sæga att jag drømde en mardrøm om det inatt! Tænker inte gå in på detaljer, haha. Usch jag ryser! Det værsta ær att den personen jag drømde om kænner jag mig lite æcklad av just nu. Tænk vad drømmar kan gøra, och var får man allt ifrån?


RSS 2.0