Mer död än levande

Ja, idag har jag varit mer död än levande. Nu börjar huvudvärken äntligen släppa och jag börjar bli människa igen. Lagom till att man ska sova igen.. Har inte direkt varit en rolig dag idag, men gårdagen var desto roligare! Jag, Lotta, Emma, Marcus och Glenn satt här hemma och förfestade, sen slutade det med att jag gick ut ensam med killarna. Eftersom jag som vanligt inte kom in någonstans (längtar till den 10 april!) så fick det bli en pub där vi stannade hela kvällen.
När det var dags för hemresan tappade jag tydligen min mobil i baksätet på taxin, så den har jag gått och oroat mig för idag kan jag lova. När taxichauffören svarade på kanske 1000:e gången jag ringde så åkte han så snällt hit med den, och mobben & jag återförenades igen som ett gammalt par! Tänk så handikappad man blir utan mobil.

Nu ligger jag med laptopen i knät och försöker samla krafter till att packa lite till imorgon. Då åker vi ju till Sälen :D Ska bli grymt kul! Längtar till att få ge gärnet i backen tills benen värker, och likaså på After Skin : ) 

Nej nu har John Blund kastat grus i mina ögon, så jag tar packningen imorgon istället och sussar nu!
Godnatt ♥  

Eftersom internet krånglar så får ni nöja er med bara 3 bilder från igår:

image1651
image1653image1654

Brown eyed girl

God morgon!

Är det bara för mig som bloggen krånglar hela tiden? Har nog inte skrivit i den en enda gång under den här veckan utan att den ska hålla på sega och får upp pop-up fönster där det står att Sidan kan inte visas. Aja, nu verkar det fungera för stunden i alla fall. Förresten, vem bryr sig om det när det är fredag idag? : )

Ska få i mig lite frukost nu och ska sedan ner till Lotta på hennes jobb och hålla henne sällskap ett tag. Sen ska jag gå lite på stan och hitta något lätt att ha på sig ikväll. Det blir utgång! Imorgon kan man ju inte festa så hårt eftersom vi ska köra till Sälen på söndag morgon. Därför får det bli en liten tripp ut ikväll istället. Jag, Lotta, Marcus & Glenn. 

image1649
Brown eyed


Nytt jobb, kanske ny lägenhet & lite färg på näsan

God kväll i stugan!
Har precis kommit hem för första gången idag. Har som sagt jobbat, varit på arbetsintervju, varit & solat och varit på lägenhetsvisning. Allting gick jätte bra! Jobbet börjar Josse & jag direkt efter Sälen, på torsdag nästa vecka. Ska jobba där fram till sista juni, så det kommer bli perfekt! Då kan det hända att jag kommer hem till Sverige hela juli!
Lägenhetsvisningen gick också bra. Alldeles spritterny, hade inte ens hunnit satt in lampor, ugn, spis eller tvättmaskin än, så ny var den. Killen som hyrde ut den var jätte snäll och erbjöd sig köpa massa möbler om vi behövde det. Den var verkligen som en dröm-lägenhet med två balkonger, takterass, 2 sovrum, ett jättestort vardagsrum, tvättstuga, hall, massa garderober & toalett, på 90 kvm. Men vi ska tänka på det ett tag, läget var liksom inte precis som vi hade önskat oss. Lite för långt bort från stan. Eller är det vi som har blivit för bortskämda? 5-10 min med cykel kanske inte är så fasligt långt? : )

Nu är det dags att sova tror jag.
Sov sött ♥ 



Tog förresten ett mobilkort på jobbets slogan, som ska bli mitt motto här i livet:

image1647
Så sant, så sant

En sommardags outfit


image1646
Allt är från H&M

Min nya kärlek!

Det här är min nya kärlek!image1641

Crush 6 Pineapple Wonder Mask.

Absolut den bästa hårinpackningen som jag har testat! Pricken över i:t är att den innehåller värmeskydd, så ni där ute som plattar/lockar håret måste bara ha den här! Ger mjukhet, body & glans.


Kostar bara 79 kr, hos Lyko.se /webbshop



Idag ær jag en receptionist

Hallå.
Sitter på mitt tillfælliga dags-jobb nu. Børjade klockan 11.00 och slutar 16.00, så det blir en lætt dag! Sitter i receptionen på XXL, som ær en av Norges størsta sportskedja. Det ær vældigt lugnt før tillfællet och hon som jag ær vikarie åt sa åt mig att jag skulle sitta och surfa på internett nær det inte ringer någon, så visst, inte mig emot ; ) Det bæsta av allt ær att inga sidor ær spærrade!

Idag har det ringt i princip hela førmiddagen på min mobil ang. jobb och lægenheter! Så nu har Josse och jag fått jobb på samma stælle :D  Ska dit redan idag, direkt efter att jag slutar hær, och direkt efter det ska vi på visning av en lægenhet. Så idag blir det en fullspæckad dag! Ska æven sola med Marcus, Glenn, Josse & Elin ikvæll, så får se om man hinner med allt. Idag ær det i och før sig så fint væder ute att man lika gærna kan ta en promenad i solen istællet, så får man två flugor i en smæll!

Brunöga

Var inne på Lottas jobb en dag förra veckan. Hon jobbar på Specsavers, som är en optikerbutik. Jag provade massa olika färgade linser och fastande för de bruna. Fick hem dem i förrgår och inviger dem idag!

image1637

image1638

image1640

Kul att kunna byta lite!


Bort med vinterkläderna

Hei.
Sov otroligt djupt inatt så nu har jag fått huvudvärk för att jag sov för länge. Men det brukar gå över så fort man kommer ut och får lite frisk luft.
Jag skippade intervjuen igår på cafét, jag hade ändå ingen lust att jobba där så varför ska man gå dit då? Ödsla tid? : ) Att jobba från 8.00-24.00 varje dag, t.om. söndagar när allt annat är stängt här i Oslo, känns inte direkt lockande.Dessutom kändes det inte som ett café, utan som en alkispub, så nej tack. 
Jag har iallafall fått ett litet jobb imorgon i reception på en sportbutik, så det blir iallafall några norska kronor extra. Josse & jag ska ju skaffa oss ett jobb tillsammans eftersom båda nu är arbetslösa. Blir mycket roligare när man är två, eller hur! Målet är iallafall att ha ett jobb absolut senast när vi kommer hem från Sälen, om en vecka, och det vet jag att vi kommer att klara.

Annars då, är det fortfarande vinter i Sverige? Här är det en liten blandning av vår och vinter. Lite snö ligger kvar, men solen är framme och tinar upp den. Hoppas att den riktiga våren som var här förra veckan kommer tillbaka snart. Har liksom lagt undan alla vinterkläder & skor nu. Skinnjacka & vita tygskor ska det vara, annars kan man lika gärna stanna inne!


I take you to the candyshop

Då har den här dagen passerat. Glenn med sin 8 veckor gamla vovve har varit här och lekt, och som ni ser nedan blev han lite närgången vissa stunder. :P Har lite respekt över pittbulls-liknande hundar, har nog aldrig riktigt gillat sådana, men valpar är alltid valpar och det gäller att man föder upp dem på rätt sätt. Sen ska man inte ha fördomar mot just pittbulls, det gäller bara att de hamnar hos rätt ägare. Men nej, jag föredrar lurvtussar som ni kanske märkt, men hundar över huvudtaget är de bästa djuren som finns!

image1635
image1636

Resten av kvällen har vi käkat nästan ett kilo (!) godis, spelat spel och fått sockerkickar om & om igen. Blä, nu blir det strikt diet med promenader resten av veckan. (Säger jag nu ja, när jag mår illa av allt godis. Imorgon tänker jag nog i andra banor igen..) 

Nu ska Josse och jag burra ned oss under duntäckena och kolla på några avsnitt av Prison Break. Sov så gott hörrni så hörs vi imorgon!
Puss & Kram

Vi skippade likbilen

image1633Vi har sån otur när det handlar om att åka bil mellan Sverige och Norge. Igår var det världens snöoväder, och vi åkte förbi både det ena och det andra. Olyckor, bilar som voltat, bilar liggandes i diket och lastbilar som fått sladd. Otäckt. Men vi klarade oss iallafall hela vägen fram till Oslo. Fick dock köra väldigt långsamt & försiktigt. Hellre komma fram levande än i likbil!

Annars är allt nästan som vanligt här i kollektivet. Maggie har som sagt flyttat ut, och Marcus har flyttat tillbaka. Här flyttar folket in- och ut lite hur som helst. Josse & jag ska eventuellt även på lägenhetsvisning idag. Ska bara vänta tills hon kommer hem så vi kan åka dit. : ) Hoppas på att den & folket är bra!

Nu kommer Glenn hit med en liten hundvalp! 
Hörs senare, men nu vet ni att jag lever iallafall : )
 


Min lilla Trynolf

Nu är det dags att åka "hem" igen. Har en lång bilresa framför oss, men förhoppningsvis inte lika farlig som förra.
Ska ta motorvägen hela vägen nu istället, inga traktorvägar vilket borde sluta bättre. Men helst av allt skulle jag vilja ligga kvar några minuter till med min lilla Trynolf. Han är ju så varm!

image1628
image1629

Hubbabubbaklubben

Hur länge sedan var det inte man tuggade Hubbabbubba?
Asgott ju : )

image1627

Helgen i bilder

Hej mitt vinterland!
(det är verkligen vinter-kallt ute nu!)

Kom hem från Sara för ett tag sedan. Orkade inte åka hem igår, så det fick bli av idag istället! Hade en lugn kväll igår med ostbollar & film. Sov stenhårt inatt och är utvilad och pigg nu. Ska lägga mig i ett varmt bad lite senare. Skönt!

Här kommer några bilder från i fredags:

image1615
Daniel skryter om släkten

image1616
Syskonen Björkman shakar loss

image1617
Siistaaah

image1618
Jag gör någonting

image1624
Trevligt folk

image1620
Gruppfoto

image1621image1623
image1625image1626
Inne på BJ

Nu är det dags att äta, sen ska jag börja packa inför hemresan till Oslo imorgon!

Ibland är det skönt att vara galen

image1614
Om den här texten skulle få plats som en tattoo i nacken skulle jag göra den på en gång!

Varför bortglömda?

Varför har man glömt bort gruppen Aqua för? Med hög volym kan de bli riktiga partyhöjare!


Aqua - Dr. Jones

Please come and see me again

Schweppes med apelsinjuice

Hello.
Sitter hemma hos Sara & dricker Schweppes med apelsinjuice och tar igen oss från gårdagen. Riktigt kul kväll! Har längtat efter att få shaka rumpa ett tag nu, så igår tog jag igen allt. Förfest hos syskonen Björkman och därefter utgång på BJ. Bilder kommer.

Nu ska vi kolla lite på televisionen, sen ska jag ta min buss hem någongång framöver.
Bye.

80-talsfesten, del 2

Här kommer några bilder från min kamera från 80-talsfesten. Orkade bara lägga ut några styckan. Resten finns på Facebook!

image1606image1609image1608image1607image1611image1605    
   
Nu ska jag ta bussen till nästa fest. Kommer antagligen ut massa bilder från ikväll imorgon.
Ha en trevlig långfredag!

Deilig å vare hjemme

"Godmorgon!"
Skönt att vakna upp hemma i värmen, tryggheten & Kom hem tillslut igår iallafall. Det sket sig hela dagen igen, och var bara så less att gråten var nära hela tiden. Jag ville bara hem! Så när man har åkt livrädd i en bil i 13 timmar, missat 3 bussar & tåg kände man att hoppet var ganska långt borta. Att åka kollektivt i sammanlagt 20 timmar för att komma hem när man är less, rädd & trött är ingen rolig känsla. Men nu efter lite sömn är jag glad igen och tycker att det är underbart att vara hemma. (om man bortser från snön & kylan)

Ikväll är det fest hos syskonen Björkman, vilket ska bli kul! Träffa tjejerna & dansa loss lite på BJ. : )

Ska strax lägga ut mina bilder från 80-tals festen!

Första gången jag drabbades av riktig panik

Fy fan vilken resa hem alltså. Trodde allvarligt att vi aldrig skulle komma tillbaka levande.. så illa var det faktiskt.
Först ställde vi in GPS'n på den snabbaste vägen till Bollnäs (där jag sitter nu, hos Josse). När milmätaren bara steg & steg ställde vi om den till den kortaste vägen istället.

Det var där äventyret började.

Den kortaste vägen var alltså lika med fågelvägen. Asfaltsvägen övergick till grusväg, grusväg övergick till snöig traktorväg där det inte gick att stanna eftersom man då skulle köra fast, och där körde vi. Någonstans långt inne i Värmlands skogar, vi visste inte om vi var i Norge eller i Sverige, körde vi. Har aldrig varit med om någon så tät skog med så mycket branta backar och så smal väg. Det värsta var när det började skymma och när bensinen började ta slut. Vi ställde in GPS'n till närmaste bensinstation, ca 12 km kvar. När vi bara hade 2 km kvar hade vi kört i kanske 2 timmar, då ser vi ett stort hål i marken och vatten på båda sidorna, omöjligt att ta sig över. PANIK. Det var verkligen som i en skräckis. Vägen var så smal att det inte ens gick att vända, körde fast, mötte älgar, hade ingen sändning på mobilerna, vi visste inte var vi var, ingen bensin och herregud.. Alla drabbades av någon slags panik & gråten var såå nära. Kändes ändå lite tryggare att ha 2 killar i bilen, men ändå kändes det som att vi aldrig aldrig skulle komma därifrån. Fastkörda i snön, ingen bil som skulle hitta oss, inga hus på flera mils avstånd och mörker & kyla. Åter igen, panik. The Blair Witch Projekt? Det här händer inte!

Jag vet inte hur vi kom därifrån, men på något sätt fick vi upp bilen för alla backar, klarade oss tillbaka till något hus där en snäll gubbe öppnade och beskrev vägen tillbaka till närmaste bensinstation och vi kom hem hit 04 någonting i natt, efter 13 timmars körning som egentligen skulle ta 5-6 timmar. Men, VI LEVER!

Vi lärde oss en läxa - Aldrig mer fågelvägen från/till Norge

image1604
Där upp på berget någonstans var vi

Nu är jag alltså hos Josse i deras "nya gård" i Bollnäs för första gången. Hur mysigt som helst! Ska ut och åka fyrhjuling på sjön nu. Jag kommer nog hem någongång ikväll, helt utslagen. Har nog aldrig uppskattat ljuset så mycket som nu!

Klippt lugg

Det är vad jag har gjort. Fick ett impulsryck i förrgår när jag inte hade någonting att göra, hähä.

image1599image1601
image1600

Vill hem till sol och ingen snö

God morgon!
Hur dumt känns det inte att vakna upp här av att solen lyser in på en, fåglarna kvittrar utanför, så ska man hem till Sverige med kyla och snööö =/ Det var väl inte riktigt så jag hade tänkt att påsken skulle se ut. När det är påsk ska man springa ute och leta efter påskägg i trädgården. Man ska gå ut i skogen och plocka påskris, ha dunvippor som hänger ute i träden.. Men nu då? Ska man bygga "påskgubbar" och göra "påskänglar" ute i snön istället eller? Nää, jag stannar hellre här i vårvädret faktiskt. Men nu är det bestämt att jag, Josse, Modd &  hans kompis tar bilen hem över påsk. Får hoppas att väglagret är någorlunda skapligt iallafall..

Snart ska jag visa en liten förändring som jag har gjort på mig själv. Ni kan ju få gissa vad det är till att börja med. : )

Backa backa backa

Hej hopp i lingonskogen!
Idag har det varit lika fint väder som igår. Därför tog jag med mig min norske vän Glenn & gick och satte oss vid vattnet med en varm choklad i handen, vilket än en gång slutade med magknip. Det är någonting med varm mjölk som min mage inte gillar. Kall går bättre, konstigt nog. Hur som helst blev jag upphämtad av Josse senare och vi tog oss till IKEA. Hon blev nämligen av med sin mobil där igår =/ När vi skulle åka därifrån råkade hon backa rätt in i en sprillans ny BMW (måste ha varit den finaste, nyaste & dyraste bilen på hela stora IKEA-parkeringen). Som tur var blev det ingenting med bilen, så vi kom därifrån ganska smärtfritt förutom lite utskällning & påskrivning av papper osv. Tur i oturen, så att säga.

Har hållt på packa lite till hemresan till Sverige imorgon. Åker härifrån någongång mot kvällen och jag kommer att stanna tills på måndag. Blev inte 10 dagar alltså. Perfekt, då missar jag inte någon intervju heller.

Ska iväg ett tag nu. Hörs senare!

image1602
image1603

Bilder från 80-talsfesten, del 1

Här kommer lite bilder från i lördags. Tyvärr har jag råkat glömma min datasladd till kameran hemma i Sverige, så jag kan inte lägga över mina bilder än. Det här är iallafall några från Maggies kamera som visar hur snygga vi var!

   
image1593
   

Haha, vilka hetingar!


Det kommer nog fler under dagen.


Beslutsångest

Hello.
Mår ni bra efter helgen? Det gör iallafall jag. Sov ca 12 timmar i natt så nu känner man sig levande igen. 80-tals festen blev iallafall lyckad! Hade roligt hela kvällen, och det kom väldigt många "snyggingar" med utklädsel hit, haha. Bilder kommer upp alldeles strax. Vissa såg inte kloka ut! Hur det såg ut här i lägenheten dagen efter ska vi inte prata om. Har nog aldrig sett en sån svinstia förr! Blä..
Nu sitter jag & väntar på att Josse ska komma hem. Sen ska vi panta alla burkar, åka till IKEA & gå ner till Akerbrygga i det fina vårvädret!

Nu måste ni hjälpa mig. 
Jag har beslutsångest. Antingen stannar jag kvar här i Oslo över påsk eller så åker jag till Sverige. Alla de andra ska nämligen åka hem till Sverige.. Om jag åker till Sverige ska jag antagligen stanna lika länge där som Josse, alltså i 10 dagar fram tills vi åker till Sälen. Då när vi kommer tillbaka ska vi ha ett jobb ihop. Annars om jag åker tillbaka hit tidigare måste jag ha ett jobb innan henne, och då går det nog inte att få ett ihop.. Men 10 dagar känns lite väl länge faktiskt, när jag nyss har varit hemma i 7 dagar, och ska hem igen den 18-20 april. Åå, svårt det här. Det som mest hindrar mig från att åka hem till Sverige är att jag har en intervju på ett café här, nästa tisdag som jag isåfall kommer att missa om jag drar till Sverige. Även, om jag stannar kvar här i Oslo själv, då vägrar jag vara själv här om kvällarna! Det spökar för mycket här för att jag ska våga vara själv :P Jaja, jag måste som sagt tänka ett tag hur jag vill göra. Isåfall, om jag åker till Sverige, då kommer jag hem redan på torsdag! Surprice : )

Ikväll smäller det mer än på nyår

Hoho.
Vilken fin dag det är idag! Klarblå himmel & vårvärme i luften. Ska alldeles strax ta med mig Maggie och gå ut & gå nere vid Akerbrygga. Hon flyttar ju hem igen på söndag, så det gäller att få lite tid med henne nu. Men jag tror nog att hon kommer komma tillbaka.. det är liksom svårt att hålla sig härifrån : )

Ikväll är det 80-tals fest som står på schemat. Alla här hemma springer runt som små kycklingar och taggar varandra. Men det är mycket att göra. Städa undan, gömma alla värdesaker, fixa & trixa. Kommer ju komma massa folk så då är det bäst att gömma allt man är rädd om. KAMERAN, ska jag ha runt halsen hela kvällen. Funderade på att gömma undan den också, men nej, 100-tals bilder vill jag ha : )

image1588

En (o)lyckad dag

Vilken dag! Har ju inte direkt haft turen med oss iallafall.
Först skulle vi "bara" lämna en nyckel och några papper till killen som köpt Josses gamla bil. Om det ändå hade varit så lätt! Först och främst blev killen sur på att vi aldrig kom fram, tog ju 25 min att åka dit. Sen när vi väl kom fram hade vi fått fel vägbeskrivning på var bilen stod. Så där virrade vi runt i säkert 1 timme med en efterhängsen tjockis efter oss som vi trodde skulle kollapsa mitt på gatan pga dålig kondis. Sen när vi väl hittade på bilen, så var inte bara killen irriterad, utan då började han klaga på mig som svensk att jag var si & så dålig, gick inte att ha förtroende för och bla bla bla. Gubb#!"*.. Tur att jag slapp fixa allt det där själv. Hade ju min privata tolk med mig. : )

Sen var det dags för solningen. Har då aldrig solat i ett så varmt solarie förr! Det brändes när man nuddade det, och svetten bara rann & rann och värmen attackerade en som en flock bin. Fick panik! Klarade inte ens av att ligga i 10 min. Måste ha varit nå fel. Jag och solarier hör väl inte riktigt ihop verkar det som.

image1587

Nu blir det mat, städning av hela lägenheten för att sedan avsluta det med lite öl & vara social. Det känns inte som att så mycket mer kan gå fel idag.. kanske maten då?

Klockan är four over six

Jag måste bara berätta en rolig grej. Eller en rolig fras, som tågkonduktören sa igår på tåget till Oslo.

Först på svenska:
-Då mina damer & herrar är vi framme i Karlstad. Avgångstiden ifrån Karlstad beräknas vara 18.04. (arton noll fyra)

Så ska han översätta 18.04 till engelska, vilket han inte lyckas så bra med:
- Ladys and gentlemen. We leave Karlstad six...... *tystnad* Four over six pm... *tystnad* We leave Karlstad four past six pm. Thank you.

Haha, four over six. Han var till och med sämre på engelska än vad jag är!

image1586

Vi är ett par kackelhönor

God morgon, god morgon!image1585
Fredag idag, och vad händer?
Sov riktigt skönt i natt även om Josse & jag somnade ganska sent. Vi fick för oss att prova våra kläder tills på lördag, och fixade till oss ganska rejält. Fult blev det iallafall : ) Sen låg vi och pratade i flera timmar efter att vi sa godnatt för första gången. Blev väl ungefär 20 ggr till efter det. Det var mycket att ta igen nu när vi inte har pratat på en hel vecka!
Idag blir det en ganska lugn dag. Ska åka och lämna Josses gamla bilnycklar till någon snubbe som skulle köpa den, sen ska jag följa med och sola. Förra solningen hemma i Sverige var ju som bortkastad. Låg i 30 min utan att det hände någonting. Inte ens en enda fräkna tittade fram! Så idag hoppas jag att det går bättre. Ska nog även springa ner på stan en snabbis för att hitta några stora, färgglada örhängen.


I'm back

Äntligen tillbaka i Oslo! Tågresan gick bra, kändes däremot som att jag åkte i flera dygn om man jämför med förra gången. Kunde inte sova eftersom det var en dryg unge som satt och var överaktiv hela resan. Skrek, skrattade & grät. Rolig blanding. Glenn blev iallafall offret för att komma & möta mig vid station. Hade gigantisk packning med mig, och handtagen på min tunga påse började gå sönder. Men det löste sig när man fick hjälp av ett par mansh
änder : )
Det var iallafall jätte roligt att komma tillbaka och jag har saknat mina tjejer här i lägenheten! De tyckte det var skönt att ha mig tillbaka så det kan knappt kännas bättre just nu : )

Nu är det sov dags.
Godnatt & sov så gott!

Dagen D

Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. Själv har man varit uppe med tuppen idag. Ska in till stan snart och luncha med favo-Sara, sen därefter åka tillbaka till Oslo! Det känns väldigt bra. Trodde att när jag väl åkte hem så skulle jag inte vilja åka tillbaka, men så är icke fallet. Josse åkte ju hem i måndags, så nu får jag sitta på tåget alldeles alene. Då ska jag vara glad att jag är en sån som kan hamna i min egna lilla bubbla i flera timmar med hjälp av musik.

Nu ska jag pussa sönder mina ulltussar så vi hörs sen!

image1583image1584
Ganska matchande va?  

Shopping

Då har jag kommit hem till frid och fröjd igen. Har varit en hektiskt dag med ärenden hit & ärenden dit. Tandläkaren, banken, posten, affärer, bussen, stan, apoteket & biljettautomaten. Tandsmycket blev iallafall kanon. Hoppas att den här pärlan sitter längre än mina andra har gjort. Tandsköterskan sa att jag måste ha haft otur med dem, eftersom de oftast brukar sitta i 15 år eller liknande. Tredje gången gilt nu då kanske?
Från stan kom jag hem med fler kassar än vad jag hade räknat med. Det är ju så kul att shoppa när man har ett norskt bankkonto! Om jag handlar för 1000 kr, dras ju bara 800 svenska kr :D Underbart! Underkläder, leggings, t-shirt, halsband, armband, örhängen, b.u.s, linnen, hårfärg mm. Men nu måste jag hålla igen ett tag. (tror jag
image1580


Ny header

En ny header.
Vad tycks? Något som ska ändras? Tilläggas?

Före
image1578

Efter
image1579

Bloggnamnet, alltså stjärnan ( * ) för mig, vet jag fortfarande inte hur jag får bort.. Någon?

Glad att gå till tandläkaren

Godmorgon!
Blä, vaknade med världens magknip & får magknipsattacker så jag knappt kan andas stup i kvarten = / Hoppas det går över efter att jag fått i mig lite frukost..

Kvällen igår var iallafall väldigt trevlig. Jag, Sara, Hanna & Jullan satte oss på Terassen och åt god mat & drack gott vin. Som vanligt pratas & skrattas det väldigt mycket och jag bara älskar mina tjejer : )

Idag har jag mycket som står på schemat. Ska till tandläkaren nu klockan 13.00 och sätta dit en diamant på gadden. Jag har ju haft en förut, men den har råkat lossna under något galej någonstans.. Det här är hur som helst den enda gången som jag tycker att det är roligt att sätta mig i den där jäkla tandläkarstolen!
Efter tandis måste jag in en sväng til stan. Ska köpa massa grejer som är känns lite onödigt att köpa i Oslo, eftersom det är något dyrare där. Man måste ju försöka komma undan så billigt som möjligt när man har chansen : ) 80-talskläder, hudkrämer, underkläder m.m ska med mig hem. Därefter blir det hem och träna, sola, tvätta, packa & hämta ut biljetterna. Ska försöka hinna med lite deeptalk också.

Kloning tack.

image1577
Mysunge

Vilken överraskning

Visst blir man glad när man läser något fint skrivet om en själv, som en annan har skrivit? Speciellt när den personen inte tror att man själv kommer att läsa det. Då vet man att det kommer rakt ifrån hjärtat & inte är tillgjort på något sätt alls.

Det kallar jag en speciell känsla.

Jag är en stolt två-barns-faster

Då har vi kommit hem från storebror & co. Martin låg & sov, osocial som han är ; ) Får ha överseende med att han hade jobbat natt. Annars var det full fart i huset som vanligt. Enya hade blivit så stor!

image1572image1571

Nu ska jag ta bussen in till Uppsala och träffa tjejerna. Jag är vrålhungrig! (på både dem & på mat)

Hem hem hem

Moorning.
Tisdag idag va? Håller inte koll på dagarna alls.. Om 2 dagar ska jag iallafall hem till Oslo igen, och jag längtar! En vecka hemma i "flickrummet" gör en ganska rastlös om jag får vara ärlig. Har hur som helst varit underbart kul att träffa alla här hemma igen, så det får vi leva på tills jag kommer hem nästa gång. Hem, hem, hem - mycket hem här. Men just nu vet jag inte vilket som är mitt riktiga hem längre. Därför kallar jag båda hemmen för hem. Allt känns hemma på olika vis.

Nu ska mamma & jag åka till broder Martin m. familj. Har ju inte sett lilla Enya sen i julas. De växer ju så fort under den första tiden! Senare ikväll ska jag ut med tjejerna och äta. Det blir en bra tisdag!

image1570


Ny design får vänta än en gång

Nu skulle jag kunna ta upp datorn, slänga ut den genom fönstret och ställa mig & pissa på den. Det tar en evighet att komma in på en sida & ännu längre tid att fixa designen på bloggen. Nu ger jag upp, och ändrar designen senare ikväll istället. Jag tror att min dator behöver vila, och jag behöver träna!

image1569

Störningsmoment

Jag vaknade idag igen, tänka sig! image1568 

Vädret är kasst idag. Jag som hade tänkt att ta en lång promenad blev ju direkt icke-sugen på det. Blev en kortis med Jeppus istället. Får nöja mig med att vibba & sola med Jullan ikväll. Måste även åka in till Uppsala & leta 80-talskläder tills på lördag. Längtar som tusan! Har tänkt mig ett par färgglada leggings, tygskor, en stor t-shirt med skärp i midjan, stora färgade örhängen & en hög toffs eller bara stort tupperat hår med hippieband. Det ska bli riktigt kul iallafall. Lägenheten kommer vara proppad med folk. Funderar över hur alla kommer få plats bara. De får komma in i omgångar : ) Typ 50 pers får inte plats samtidigt!

Annars tycker jag att det här inlägget känns stressigt att läsa igenom pga den där ivriga rosen som distraherar en..

Du är min hjälte, för du vågar vara rak.

Hej.
Kvällen igår var riktigt rolig. Jag & Sara satt här hemma hos mig och drack hennes mekong och pratade igen allt vi har missat. Därefter gick vi till Ron, som hade inflyttningsfest. Där var alla Våla-bor samlade, och det blev en riktigt lyckad kväll! Kul att träffa på "hemma-folket" igen. Idag har jag en skållad tunga pga all kaffe som dracks emellan lakritsshottarna.

Sara & Julia har varit här en sväng, och nu kommer Robin hit. Blir en lugn kväll med godis & film.

image1565

Efterfest med KENT

Kent konserten var grym. Dock inte lika mycket drag som jag hade hoppats på. Kändes bara overkligt att se dem live. Det kändes som att stå att kolla på en stor TV-skäm med deras musikvideor på, ungefär. Jag lyckades komma nästan längst fram ett tag, men sakta men säkert hamnade jag längre och längre bak då jag inte orkade hålla emot trycket längre. Hela bandet var även på efterfest på Goya, dit vi gick efteråt. När det var dags att åka hem knäppte jag ett smidigt kort på basisten. Kameran rätt upp i ansiktet på han och sen gick jag iväg utan ett ord. :P Orka vara ett jobbigt, skrikit fan.. (lägger upp den när jag kan ladda kameran) Blev en lite för kort kväll på krogen. Hade ju velat ta några ord med Jocke B : )

image1559image1561
image1560image1562
image1563image1564

Smart-azz som jag är tog jag inte med laddaren till kameran, så jag fick vara väldigt sparsam med att använda den.

Nu blir det att korka upp med Sara! Fri-sprit-kväll hos Ron : )

Kent ikväll!

Hohoho.
Gissa om att jag sov skönt i natt. Mamma kom och väckte mig efter 12 timmars sömn. Dags att gå upp då kanske.
Nu håller jag på fixar till mig lite. Ikväll blir det ju KENT :D Därefter utgång. Så ikväll kommer det bli "Musik non stop till slut" : ) Grymt.

image1558


Mum, I'm home!

Hej gott folk.
Nu är jag hemma i lilla byn som knappt finns med på kartan : ) Hittills är det bara mysigt, men saknar redan Oslo! Det gjorde jag så fort vi satte oss på tåget. Som tur är kommer jag tillbaka. Skulle aldrig, aldrig vilja flytta därifrån så som det är nu. Men som sagt, det är urskönt att komma hem ett tag. Fick god mat, kramar, några överraskningar & massa massa pussar från Jeppus. Precis som jag önskade!

image1557

Nu sitter jag här och proppar i mig godis. Jag hade fått hem massa provsmak på posten, så då är det bara att smacka på. Gratis är godast vet ni väl : )

8 timmars sysslor?

image1555God morgon!
Nu har jag sovit i 3 timmar, så nu är man lite sådär lagom trött. Men vad gör det? Vi ska ju sitta på ett tåg nu i 8 timmar ; ) Blir förhoppningsvis PB på datorn, om den fungerar. Annars blir det väl att försöka sova lite, äta lite, prata lite & lyssna på musik. Om ni har förslag på vad man kan göra sittandes i så många timmar får ni gärna säga till!
Ses snart där hemma!





Ooah hela natten, ooah hela dan

Nu sitter jag här och väntar på att Josse ska komma hem & puscha på mig lite. Jag har inte ens börjat packa än, och imorgon kl. 7.27 går tåget hem från Oslo. Jag funderar starkt på att vara uppe tills dess Jag orkar liksom inte sova och vakna helt frussen & trött imorgonbitti. Får se om jag klarar det. Har varit sjukt trött idag med. Drack 3 kaffe efter varandra på eftermiddagen av jobbet, fick världens koffeinkick men blev tröttare än tröttast en halvtimme efteråt. Konstigt det där hur kroppen fungerar. Det ska iallafall bli väldigt skönt att komma hem och bara mysa med två lurvtussar i sängen. Men jag vet själv att jag kommer att längta tillbaka hit snabbare än väntat!

image1554

Krismöte ledde till Sälen

Vi brukar ha "krismöte" hos oss. Det kan handla om allt mellan hyran, vem som ska städa toaletten, vem som har tagit den sista ketchupen, vem som ska flytta in efter Maggie och hur allt står till efter helgen.
Igår handlade vårat krismöte om att jag, Lotta, Malin & Josse ska åka till Sälen den 30 mars - 2 april :D Bokat & klart! Blir en liten roadtrip, med skidor, snowboard & after ski. Lottas föräldrar har en stuga där, så vi kommer i princip bo gratis. Riktigt skoj ska det bli!

Ibland kan alltså våra krismöten leda till något vettigt : )

Onsdag som fredag

Hallå hallå.
Hva skjer a? : ) Här har man precis kommit till jobbet. Lite piggare idag om man jämför med igår. Kan vara för att den här onsdagen räknas som fredag för mig! Åker ju hem till Sverige imorgon, så det här är sista dagen för mig på det här jobbet. Ska försöka hitta nå annat medan jag är i Sverige så att jag har när jag kommer tillbaka. Känns ju lite tråkigt att lämna det här stället när man väl har kommit in i rutinerna, men vaffan. Höjdpunkten på dagen är väl ungefär när man får hjälpa till och förklara vad en svensk mening på en faktura betyder.. Så spännande jobb har jag! Annars är det i och för sig ganska soft, men jag vill ha roligare arbetskamrater för att kunna stanna längre!

Annars igår gick jag, Malin & Glenn runt i second-hand-affærer och kollade efter 80-talskläder till Glenn. För oss tjejer är det  ju väldigt lätt att hitta på något att ha på sig på en 80-talsfest eftersom det är det som är mode nu. Men vad ska killarna ha på sig? Tips tack!


image1552

Jag är efterbliven idag

God morgon.
Idag vill jag bara hem & somna om igen. Är sjukt trött. Längtar bara tills jag slutar jobba då jag ska gå & sola med Malin. Måste ju utnyttja solkortet som jag fått! Jag ska nog även träna idag ( om jag vågar med 3 hulkar? ) Jag måste ta tag i det här med träningen nu. Har pratat alldeles för länge om det utan att något har hänt. Men det är svårt när man inte vet var man ska gå, om man dessutom är själv. Nu har jag ju fått sällskap, men som sagt, vi får se om jag vågar :P Det är upp till dem hur bra de är på att övertala mig : ) När jag kommer hem ska jag iallafall träna som bara den. Vårat gym har ju blivit uppgraderat!

Här kommer några bilder från helgen. Jag var nämligen duktig att hålla stadigt i kameran denna gång (mamma & pappa) : ) Tog inte med kameran ut, så det är bara "hemma"-bilder. Visste ni förresten att hemma betyder CP eller efterbliven på norska? Det är nog inte bara jag som har gjort bort mig då jag har sagt: "Jag är hemma idag"..   

image1549
  
   
   

Alfakrull dott com

image1537Norrmännen brukar ju bli hånade av oss svenskar för deras fula ord. Många är på driv, men det fulaste äkta ordet jag har stött på är faktiskt ordet för snabel A ( =@ ).
Hur fult låter inte alfakrull ( =@ ) liksom?

eliin (dott) lennartsson (alfakrull) hotmail (dott) com

Varning för kvällspromenader

Godmorgon alla glada!
Då är det måndag igen då. Början på vecka 9 va? Hoppas eran helg har varit bra!
Min helg har varit kanon. I lördags började Maggie & jag med våran långpromenad runt i Oslo. Det finns massa fina parker & bra vägar som man får passa på att gå runt i när man inte är ensam. Det brukar sitta uppe varningslappar om att man inte ska gå själv där pga alla våldtäkter & dråp. Det har man ju då inte tänkt på när man gått sina kvällspromenader med hög musik i öronen.. Ska försöka börja gå lite mer i centrum hädanefter. Har hört att ni är lite oroliga där hemma.

I lördagskväll blev det party med stort P. Det kom massa folk, och vi gick ut ganska sent. Jag fick låna en annans legg, men tror ni att jag kom in ändå? Nej. De är stenhårda här! Verkligen omöjligt om man inte har fyllt 20. Då är det bara att gå vidare till något annat ställe vilket jag & Glenn (som inte kom in, trots att han har åldern inne, för att han såg ut att vara 10 år på sitt legg, haha) också gjorde. Såklart hade jag glömt både nycklar & mobil hemma, men tur som det var hittade vi på de andra när det var dags att gå hem. Efterfest hemma hos oss som vanligt, så vaknade man upp ganska så trött dagen efter med lägenheten full av folk. Då blev det bara massa filmer & chilla hela kvällen.

Bilder från helgen kommer upp under dagen.

Rädd för mitt egna boende

Josse är i Hemsedal och åker skidor/snowboard med jobbet hela helgen. Kul för henne, men vet ni hur rädd jag varit i natt eller?! Jag har inte sovit själv en enda natt sen jag flyttade hit (inte medvetet iallafall). Inte för att jag brukar ha någonting emot det annars, men det SPÖKAR verkligen här. En kväll när jag skulle gå på toa, då tänds lampan ute i hallen trots att ingen är där. Man hör lampknappen knäppa till och lampan tänds. Det har även låtit massa konstiga ljud ifrån hallen, men ingen är där. Jag har ju också vaknat mitt i natten av att jag känner att någon är i rummet, att någon tittar på mig, trots att ingen är där.. Så i natt har jag legat och inbillat mig massa saker, och alltså kännt mig otrygg bara för att inte Josse eller någon annan har varit där som mitt moraliska stöd.

Men det där med att det spökar, det tvivlar jag inte på i denna lägenhet. I duschen känner man sig ibland väldigt obekväm :P

image1536
Kvällspromenadsutsikt. Ser nästan lite spökligt ut.

Nu blir det en promenad i dagsljuset istället.


80-tal, som nu?

En lugn fredag. Laddar inför imorgon.

Har varit nere en sväng hos Linneorrna & Marcus. Varit lite social & planerat till våran 80-tals fest vi ska ha den 15:e. Då kommer det bli trångt här kan jag lova. Massa, massa folk & dessutom utflyttningsfest för Maggie som ska flytta tillbaka till Halmstad igen. Någon som förresten har något förslag till vad man kan ha på sig på 80-talsfesten? Det är väl lite sånt som är inne nu? Massa färger på stora tröjor, stora örhängen, tights & ruffsigt utsläppt hår. Lite hippistyle kanske. Äh, jag vet inte. Hjälp mig! Men tänk på att jag måste kunna visa mig ute sen också.. : ) Kommer bli skoj att trixa ihop något iallafall. Ni är så välkommna, den 15:e alltså : )

image1534
Nåt sånt här kanske, men med mer färger.

Nu blir det film, & snart susstime!

RSS 2.0