Sushikväll på Kalle-Johan

Puh, kom precis in från en promenad. Sommaren har kommit tillbaka till Oslo! Ska bli över 30 grader i veckan, och idag kan det inte ha varit många grader under. Här har man gått klädd som om det vore höst liksom.
Åkte direkt ner till stan och mötte upp Josse efter jobbet. Gick in på det flottiga varuhuset Steen & Strøm (motsvarar NK) och kikade lite. Massa rea där nu, men eftersom lönen inte kom in som den skulle i fredags fick man nöja sig med "se men inte röra"-shoppingen. Kopierade även nycklar så att jag kan komma in i min egna lägenhet. Det kan ju vara en fördel : )
När vi tröttnat på att "se men inte röra"- shoppingen satte vi oss mitt på Karl-Johan & käkade sushi och kollade på folk i solen. Riktigt mysig kväll!

Nu blir det en kalldusch & sen kommer nog John Blund och tar mig ganska snabbt.


Sushi är billigare här i Norge än i Sverige & det tackar vi för!


Karl-Johans mitt-park

Listen to your heart?

Kan ni hålla med om att det är skönt att skriva av sig ibland?
Inom loppet av 5 minuter har flera kilos tyngd lossnat från my heart.


Jag är med i Vinterviken

Har ni sett Vinterviken?
Klart ni har! Den där svenska ungdomsfilmen om fina, rika flickan Elisabeth som träffar den mörkhyade John-John. John-John med den elaka styvpappan, har ingen riktig trygghet att vända sig till, hamnar ofta i bråk, har fel kompisar osv. Jag vet inte hur många gånger jag tittade på filmen när jag var mindre, och varenda gång satt jag i smyg och önskade att jag var Elisabeth. Att jag också hittade en kille som hade svår uppväxt, ingen trygghet, bråkade, men som innerst inne var en genomgo och fin kille. Varför gjorde jag det?

Nu när jag vet på ett ungefär hur det är, ångrar jag faktiskt det jag drömde om. Man blir inblandad själv, blir av med sin egna trygghet, får slag i hjärtat gång på gång, blir helt enkelt blind. Och hela tiden säger man till sig själv att "Nu ska jag lägga ner det här, sluta tänka, sluta bry mig." Hur svårt kan det vara? Till en början var det som i Vinterviken, men nu då? Såhär slutade väl inte filmen?


Varför fastnar jag för de där badboysen som man ändå inte kan se någon framtid med? Måste jag vara den som sopar bort de där så kallade änglarna till killar? Så fort han börjar ringa för ofta, skickar söta sms, säger smöriga komplimanger, blir för självklar - då är det inge kul längre. Men det är väl så, ju mer omöjligt - desto mer möjligt vill man att det ska bli. Att ha en självklarhet är inge spännande, och det är spänning vi söker i livet. Eller har jag fel?

Men nu har jag faktiskt bestämt mig, igen, att nu lägger jag ner det här. Jag ska iallafall stänga känslorna ute denna gång.


En vecka kvar

Då var vi här igen. Måndag morgon och början på en ny vecka. Ärligt talat har jag sett fram emot den här måndagen. Nästa måndag är jag ju hemma i Sverige och ligger säkert och gosar med min hund & katt just nu. Inte en tanke på att gå upp tidigare än vad jag känner för. Så himla underbart! Hörde att det ska bli fint väder nästa vecka också. Gissa vem som kommer bosätta sig i poolen då? : ) Ååå, I need this semester.

Snart är det lunch, och jag ska väl gå ner och köpa en liten sallad tror jag. Efter den här helgen känner man sig inte så "ren" i kroppen direkt. Det enda vettiga (och nästan det enda i matväg) jag har ätit är en morot igår kväll. Bra va?


Den norska örringen

Dåså, då har man varit med om en helg igen. En helg som har varit allt annat än lugn och allt annat än tråkig!

I fredags var vi på Töyen, på Malins 20års fest. Riktigt kul, och människorna där är så härliga. Ibland ångrar man att man flyttade därifrån, men som sagt, det funkade helt enkelt inte. Blev för rörigt, och jag kan inte bo i röra. Men att hälsa på är en helt annan grej : ) När vi gick ut splittrades alla (som vanligt?) och jag hamnade på Tempest & sedan Tors Hammar, som har öppet till kl. 6.00 på morgonen. Så hem hit kom vi någon gång när solen hade gått upp, efterfestade lite, och sov bort hela lördagen. Det första man gjorde kl 19.00 (!) när vi gick upp var att ta ett glas vin, hoppa in i duschen och börja göra sig ordning till nästa fest. Gissa om att man kände sig hälsosam.. med endast en liten pizzakant i magen. Men men, Alex & Johan fyllde 21, och hade  födelsedagsfest hemma hos dem, så då fick jag bara inte banga även om jag var ganska sugen på det. Johan flyttar även hem till Sverige på tisdag, så det blev en liten avskedsfestäven för honom.

Josse och jag hittade den bästa presenten till Alex. Kan ni gissa vad det var?


En norsk örring på 2,5 kilo!




..and we love him!

Nu har vi äntligen städat upp här i lägenheten, så nu blir det nog en liten promenad för att sedan gå hem och slänga sig framför tv:n i soffan. Jobbet väntar ju imorgon.

Kom, gör ett hål i min kevlarsjäl

Så länge hjärtat mitt slår, så minns jag dig när
du stack ett hål 
i min kevlarsjäl.


..och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.

Brist på annat

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag:
♣ leta upp kundenummer på 500 fakturer
♣ hinna med den tidigare bussen hem
♣ köpa öl
♣ rota igenom garderoberna för att hitta något att ha på mig ikväll
♣ åka till Tøyen på partiii

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Få se.. 10 år var jag då. En liten skitunge. Vad gjorde jag då? Gick i skolan, red (!) och lekte med Josse. (Som vi pratade om här om dagen - vi har känt varandra & varit lika nära varandra i sammanlagt 14 år nu!)

Två saker du kan berömma dig själv för idag:
♣ jag tog mig upp & åkte till jobbet trots att jag hellre ville ligga kvar
♣ druckit 2 liter vatten!

Ställen du bott på?
Östervåla & Oslo (Tierp ett tag?)

Fem saker du vill göra om du bli biljonär:
sluta jobba
köpa villor runt om i världen
resa resa resa
starta ett projekt i afrika/asien
starta upp ett sjudundrans företag som mina barn kan ta efter sen

Monki

Två toppar från Monki som jag vill ha:


Vitlök - because you worth it

Goodmorning!
Äntligen fredag! Veckan har gått väldigt fort, men samtidigt lite segt på något vis. Kan inte bestämma mig.

Igår hade Josse och jag en riktig myskväll. Först när jag kom hem från jobbet la jag mig i soffan framför TV:n ett tag för att vila lite. Kände mig så hängig, trodde jag hade feber. Jag råkade somna, Josse likaså. När jag vaknade hade jag tydligen sovit 2 timmar. Kollade upp, och maten stod på bordet! Grillat kött och god sallad m. sparris. Vilken uppassning man har ; ) Efter maten sa vi till oss själva att "neej, vi ska inte göra någonting idag! vi ska gå ner till Kiwi, köpa chips, dipp & godis, duscha och lägga oss under täcket & kolla på TV!" Sagt och gjort, där låg vi och kurrade och rörde oss inte mer förrän det var dags att byta plats - direkt till sängen. En riktig slappardag och det var vi värda till 100%! Se på mig idag; Jag mår mycket bättre efter att ha vilat upp kroppen lite, och efter all vitlöksdipp! Vitlök blir man frisk av. Får upp vitlöksrapar även idag, hihi. Hostan är däremot fortfarande kvar, hostade ihjäl mig i natt igen, men den där hostmedecinen vi har hemma hjälper faktiskt lite iallafall!



Jag blandar hostmedecin?

Förbjudet för missbrukare att ha djur?

Förra helgen mötte jag en pundare/knarkare/kalla-det-vad-ni-vill, som kom och cyklade i en väldigt knagglig stil, mitt på Karl Johan. På cykeln hade han en kärra. I kärran ligger en lurvig liten hundvalp. Den lilla valpen måste ha varit nerdrogad eller något, för den orkade inte ens lyfta på huvudet. Snälla, en liten valp på kanske 3 månader! Vad tänker människor med?
Eftersom det var natt, och vi var påväg hem från krogen (hade alltså fått i mig några glas vin) gick jag raka vägen fram till honom och började klanka ner på honom. Frågade varför han hade hund när han inte ens kan ta hand om sig själv. Var hunden lika påtänd som han själv var? Ser det ut som hunden mår bra eller? Skulle inte tro det va.. Inte ett svar fick jag, bara en massa öööh, vadå, ööh...

Det är inte mycket som gör mig arg, men sånt här kan jag bara inte blunda för. Jag tycker inte ett dugg synd om människorna som har satt sig i en sådan situation att börja knarka ner sig själva, det är deras val. Men när de börjar blanda in oskyldiga djur blir jag riktigt riktigt förbannad. Det gör ont i mig att se.

Borde det inte vara förbjudet för missbrukare att ha djur?


Bilder tagna i höstas

Smudi - frukt på flaska

Godmorgon godmorgon godmorgon.
Hur står det till idag? Själv är det väl sådär. Trodde jag aldrig mer skulle vakna efter i natt. Låg och hostade & hostade, och har tydligen lyckats riva upp halsen på något vänster. Kan knappt svälja nu =/ Jag ska vara stolt över mig själv att jag tog mig hit ändå. Var såå nära att sjukanmäla mig. Men jag ska inte säga för mycket - dagen har bara börjat än så länge.

Ska nog gå ner och köpa mig en Smudi, så man får lite energi.


Tusen saker jag inte får glömma

Jag hinner knappt gå till jobbet förrän det är dags att gå igen. Så fort går det!

Nu ska jag ta t-banan ner till stan och shoppa lite med Josse. Ska köpa present åt Malin, någonting att ha på mig på fredag samt en kalender/agenda så att jag kan skriva upp vad som händer - vilka dagar. Just nu är allt bara som en enda stor äggröra i mitt huvud. Har helt enkelt fått för mycket att hålla reda på för att kunna komma ihåg det själv!


Lars Winnerbäck turné -08

Lars Winnerbäck konserten är bokad!
Det kommer bli så grymt!

Visby, 23 juli




Morgonstund har guld i mun

Godmorgon!
Kvällen igår var mycket trevlig. Vi åt på en mysig restaurant nere vid Akerbrygge. Inte den skaldjursrestaurangen som vi hade tänkt, men det blir aldrig som man tänkt sig, eller hur? : ) Åt och drack gott. Min feber som jag trodde att jag började få måste ha försvunnit med vinet, för under kvällen mådde jag mycket bättre, och så även idag. Hostan & halsen har dock blivit värre. Ska försöka vila upp mig riktigt nu de dagar som är kvar innan helgen. På fredag är det fest i mitt gamla kollektiv. Alla därifrån kommer att flytta, antingen hem eller till andra länder, så det blir en avskjedsfest blandat med födelsefest för Malin som fyller 20. Kommer sakna dem knäppisarna ju.. Även Lotta som åker hem idag kommer jag sakna! Men hon kommer ju iallafall tillbaka, lilla Lottapotta.

Nu ska jag gå och hämta en stor kopp te, och ta tag i posten.


Sambomys

Oslo är ingen stad att leka med när man ska komma hem vid rusningstid. Köerna är enorma!

Har iallafall kommit hem nu och väntar på att Lotta också ska göra det. Vi ska ju ut och käka nere på Akerbryggga. Blir nog på en skaldjursrestaurant - mmm! Det farliga är att jag är så hungrig att jag skulle kunna äta upp en hel häst. Hur ska jag kunna få det här att bli billigt?


Vi tre sambos innan vi flyttade ihop

Byggare Bob & Fiffis show

Wiie, jag fick mail om att vi har fått flera uppdrag som maskot! De var tydligen jättenöjda med oss! Så, de tre näst första helgerna i augusti ska vi vara Byggare Bob och Fiffi. När vi är Fiffi (vem det nu är?) ska vi ha en show med manus & ljudfiler : ) Så himla skoj!

Mailet från våran chef:
"... Tillsist vill jag bara säga att Clauda, våran säljare var och tittade på er och sa att ni va super duktiga!

Hon sa att ni gjorde hennes dag när ni tränade tillsammans med Elexia. :-)

Super bra tjejer!!"


Elexia är en motsvarande träningsstudio till SATS, som hade dansuppvisning där vi jobbade.
Självklart skulle vi joina ; )
(Smygfoto: Clauda)

En teknikers dotter

Äntligen tog jag reda på hur man använder ä & ö!
Blir ju helt vimsig över norskans æ & ø..

Ibland behövs det en teknikers dotter för att klura ut dagens datorer!

Halvåret

Tjosan.
Idag har jag inte røsten till att sitta i reception kan jag lova. Hes som en kråka och hostar mig igenom varannat ord ungefær. Helgen tog nog kål på min hals. Har aldrig skrikit så mycket på en mænniska som jag gjorde i fredags..

Før øvrigt flyttar Lotta hem imorgon, eller åker hem på semester iallafall. Så ikvæll ska vi "sambos" ut och æta nere på något mysigt stælle. Jag vill också åka hem nu! Bara 11 dagar kvar nu. Trodde inte att jag kunde længta hem så mycket nær jag trivs så pass bra hær, men tydligen kan jag længta hem som aldrig førr! De flesta verkar ha fått lite hemlængtan hær. Och jag kænner att jag behøver semester nu. Semester från allt møjligt. Samtidigt som jag kommer sakna det livet man har hær i Oslo! Det ær långt ifrån det man har hemma i Sverige. Men, jag kommer væl tillbaka? : )

Och vet ni? Idag ær det ett halvår kvar till julafton!
(vilket kanske inte kænns så dær jætte kul)


Den långa milen mot Berlin

Vi fryser tillsammans,
två benrangel skallrar i takt.

Førsta dagen på jobbet

Hay hay.
Måndag idag, och jag fick værldens ångest nær jag gick upp imorse. Josse, Johan & Lotta låg och sov så gott medan jag sjælv fick gå upp alldeles før tidigt før att åka till jobbet. (Bara jag som ær duktig & har jobb nu liksom..) Det var æven værldens regnigaste væder ute, så sådær jætte sugen på att gå ut var man ju inte nær man hade (har) ont i halsen och var trøtt som en grottmænniska. Att ligga hemma framfør en film lockade mera.

Nu kænns det dæremot lite bættre.

Har 1000 nya saker att læra mig idag, och ungefær hælften av dem fattar jag nada av. Som jag sa førr, så var inte min upplærningsperson den bæsta att læra ut. Men men, jag fixar det hær ; ) Huvuduppgiften nær man sitter i reception ær ju trots allt att svara i telefon, vilket fungerar bra æn så længe. Tror jag? Helt ærligt chansar jag hej-vilt!



Fångad av dagen istället för fånga dagen

Idag är jag trött.
Så nu slocknar jag nog snart här i soffan bredvid min bäste vän.
Skiter i det där med Carpe Diem.


Till er

Ååååh vad jag är stolt över min familj!
Älskar er : )

Att jobba som maskot

Efter några mils felkörningar har vi tillslut kommit hem från vårat första uppdrag som maskot. Denna gång var det jag & Josse som skulle föreställa Tom & Jerry. Vi hade våran team-manager Marte med oss som passade upp på oss hela tiden. Den enda gången vi behövde lyfta på oss i pauserna var när vi behövde gå på toa. Resten så som mat, dricka, kläder m.m fixade Marta! En jätte kul dag helt enkelt! Ett plus i kanten är ju att man fick betalt för det!

Lovade ju att ta med kameran, så här kommer några bevis på våran arbetsdag.

"Bakom kulisserna"


Mitt Jerry-huvud i baksätet på vägen dit


Jag testar huvudet med de heta kallsipperna man fick ha på sig


Josse gör en osminkad-ofixad-pose


Jag gör också en osminkad-ofixad-pose innan det är dags att dra ut


Josse a.k.a Tom, blir ompysslad


Ready for take off! Jag till vänster som Jerry. Josse till höger som Tom.

Dags att jobba:


Jag hälsar på ett rädd litet barn


Lite dans


Vi tyckte om att krama varandra också

Såklart filmade våran team-manager lite också:



Kul jobb va? : )

Glad midsommar förresten!

Torsdagens vill ha..


Love much, Laught often, Live well

Oslo - Stockholm

Nu är hemresan till Sverige bokad och klar!

06.07.08
Oslo - Gardemoen 21.30
Stockholm - Arlanda 22.30

Wihi :D

Crash i huvudet

Oh my.. hur ska jag klara de här 2 veckorna i receptionen? Jag som trodde att jag bara skulle få sitta och svara i telefonen, sitta på msn och kolla runt på internet, precis som jag gjorde när jag jobbade där förut. Nu ska jag tydligen hålla på med debet & kredit, balansräkningar och fakturering också. Det var ju svårare än 3:ans företagsekonomi! (Och den höll ju på att ta livet av en.) Hon som hade upplärning på mig var ju inte den bästa heller. En virrig tant som knappt visste hur man satte på och stängde av datorn. Nej, det här blir en utmaning för sig. Förmodligen kommer det bara vara de första dagarna som kommer bli kaos. Sen ordnar det nog upp sig! Det var iallafall trevligt ungt folk där. En kille som jag känner igen hur bra som helst, men vet inte var jag sett/träffat honom. Sånt är lite jobbigt tycker jag.

Har hur som helst mått dåligt hela dagen idag, så jag bestämde mig för att inte gå på sommarfesten på jobbet. Eller mitt förra jobb som jag får säga nu. Sista dagen var ju idag, som jag missade. : ( dumma mage. Ska väl kanske ner dit en sväng imorgon efter maskot-jobbet, lämna lite choklad och säga tack för mig.

Nää vet ni vad? Nu ska jag lägga mig i soffan framför tv:n och ladda upp med körsbär & saft!


Sverige kan ju gå & lägga sig

Morning.
Fy faan vilken match det var igår. Inte bra någonstans. Vi som hade bunkrat upp med massa öl och laddat som sjutton. Var slutade det då? Jo, helt tvärtemot vad vi hade förväntat oss. Dessutom spöregnade det, så några av oss drog in till Yatzy och kollade på fotbollen inomhus istället = inte alls lika mycket drag. Meeen, vi hade det rätt kul ändå måste jag säga. Dock blev inte en enda bild tagen :/

Som ni kanske märker är jag inte på jobbet idag. Har mått alldeles för dåligt för det. (Skyller på köttet jag vräkte i mig i natt!) Men nu fick jag ett samtal om att jag har fått ett 8.00-16.00 jobb i 2 veckor, på receptionen jag har varit på förut. Det blir perfekt vettni, efter de där 2 veckorna åker jag hem till Sverige! Alltså beräknat 4, 5 eller 6 juli. Så nu ska jag dit för lite upplärning - börjar på måndag.

Godmorgon sådär kl tre

Godmorgon!
..? Klockan är 15.00 Elin, skärpning!

Sov som en prinsessa i natt. Är ledig idag nämligen, så då passade jag tydligen på att sova ut. Sov alltså i ca 12 timmar :P Så skönt så! Vaknade igen av att jag slog ut mitt stora glas med vatten över hela golvet. Vad är det för dålig ovana jag fått in?

Igår var vi och testade ut Tom & Jerry-dräkterna. Eftersom Jerry-dräkten var kortast, var jag den fick bli Jerry. Haha, det svåraste på fredag kommer vara att låta bli och skratta. Josse & jag höll ju på dö av skratt när vi såg varandra. Magen som hänger nere vid knäna och är stora som hus. Nej det här kommer bli grymt kul! Ska försöka ta med kameran och fota lite när vi håller på 'jobbar' på fredag ; )

Ikväll blir det fotboll igen. Den här gången är Lotta & Josse hemma också, så då blir det paaaaarty! Kameran följer med as usual.


Ett andra jobb på Aftonposten

Måndag & en ny vecka.
Den här veckan ser jag faktiskt fram emot. Jobbar bara idag, tisdag & torsdag. På onsdag är det fotboll. Vinst betyder firande och utgång! På torsdag är det sommarfesten på jobbet, & våran sista dag, vilket betyder firande - igen. På fredag ska Josse & jag vara Tom & Jerry i ett av Oslos köpcentrum, haha. Vilket jobb man har fått! Jag tar det däremot inte som ett jobb, utan mer som ett nöje. Ett nöje man får betalt för, bra va? : )

Idag var vi även virrat runt i halva Oslo för att hitta dit vi skulle på intervju. Innan vi ens hunnit satt oss hade vi tydligen fått jobbet. Frågade knappt om vad vi hette, utan började redan leta ut vilken dag vi skulle börja. Så lätt är det alltså att få jobb här. Men vi måste nog få tag i ett tredje jobb för att vi ska få de timmar ett heltidsjobb kräver. Nu kommer vi alltså jobba extra som maskot,och jobba 2-4 timmar om natten på Aftonposten (som motsvarar Sveriges Aftonblad.) Visst skulle vi klara oss på det, men nu de här veckorna innan jag åker till Sverige vill jag jobba järnet. Men jag är iallafall glad över vilka meriter jag börjar få! Tummen upp Elin. Måste passa på när man har chansen.


Kylen är fylld & Sverige är sämst

Igår på EM Sverige - Spanien nere på Akerbrygge:



Min härliga kompanjor Isaac


Resten av gänget

Sveriges första & enda mål

Så glatt såg det ut till en början. Sen när Spanien vann blev det buh:ningar, massa bråk i publiken och alla gick hem med munnen nere i marken. Inte alls lika drag som förra gången, och det har vi bara Sverige att skylla! Vi gick såklart inte hem, utan vi sprang runt och skrek: "Sverige vann med 2-1!" på Karl Johan, och massa kom fram och gratulerade oss. Vi firade alltså i ren lögn ; )

Idag har vi nästan sovit hela dagen. Legat och lyssnat när Isaac sjungit & spelat gitarr, han är grym måste jag säga! En riktig talang. Kom även på att jag saknar min gitarr där hemma. Vill bara ha den där sexiga sångrösten, så skulle jag också kunna bli en talag, hehe. Men måste nog öva några århundrade till för att bli lika duktig som han. Nåja, jag är glad att jag kan lite iallafall!
Josses familj har kommit hit och hälsat på över en dag, så nu är det verkligen fullt här. Men hela kyl-och frysen är ju påfylld med mat, så jag klagar inte : )

Nu är det nog dags för mig att sova igen! Nattinatt ♥

Sverige tröjan är på!

Heja Sverige! Ikväll smäller det. Jag övervägde ett tag om jag verkligen skulle åka ner och se på fotbollsmatchen nere vid Akerbrygge, eftersom Lotta & Josse inte är hemma. Men nu känner jag mig nästan tvingad när jag har 3 tokiga pojkgäng att hänga med. Så, snart ska jag möta Isaac mfl. och jag tror att det kommer bli minst lika galet som förra gången! Första ölen blev öppnad 2 sekunder efter att jag kom hem från jobbet, så nu sitter jag här i min ensamhet och laddar för fullt. På med Sverigetröjan så kör vi!

 

Premiär för att vara själv

Fredagen den 13:e. Har ni märkt något? Inte jag iallafall!

Nu är jag ensam i våran lya. Premiär. Jag som alltid brukar tycka att det är skönt att vara ensam ibland, men tänk att det tycker jag inte längre. Man känner sig så... ensam! Även om det gäller bara någon timme så känner man ju sig helt övergiven. Så blir det när man är bor ihop med massa folk. När man sover, när man äter, när man städar, när man kollar på tv och till och med när man sitter på toa - alltid har man folk omkring sig. Haha, så har iallafall vi det. Josse och jag brukar nästan alltid vara med varandra inne på toan, precis som när man var liten! Vem vill kissa själv liksom? ; )

Jag har iallafall varit riktigt tjejig idag, och det har faktiskt blivit en mysig kväll ändå. Gjort sådana där saker som killar inte förstår sig på. Peeling, inpackning, fixat naglarna, noppat ögonbrynen m.m. Så nu känner man sig lite fräsch igen. Det är sånt där man får tid för när man är själv har jag kommit på. Jag ska hur som helst jobba imorgon, så det blir en ganska tidig natt för mig, för att vara fredag. Har dippat lite gurka, ätit vindruvor & kollat runt massa på datorn. Nu ska jag faktiskt hämta täcket och somna in i soffan framför tv:n!


Nattinatt ♥

Det går bra nu, kompis det går bra nu

Så sant som det är sagt. Allt går åt det håll jag vill just nu. Fick nyss ett samtal om jobb i 2-3 veckor innan jag åker hem till Sverige. Precis vad jag behöver! Då har jag (vi - Josse med såklart) både maskotjobbet + det här, som vi ska på intervju på måndag. Jobba järnet i 2-3 veckor, sen åka hem och leva livet i Sverige över juli utan att röra en fena! Även tack till bästa mamma som ställer upp med massa hjälp om det skulle krisa, you know what I mean. ♥  

Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Har nog aldrig varit så sliten om dagarna som jag har varit den här veckan. Kommer inte ens ihåg när jag sov ut sist. Varför är det alltid så att man är trött på jobbet, lovar sig själv tusen gånger om att man ska gå och lägga sig tidigt. Men sen när man väl kommer hem vrider man upp högsta volymen på musiken, är pigg som en lärka och går och lägger sig alldeles för sent ändå? Dagen efter är man lika sliten och trött igen, och lovar sig än en gång att ikväll SKA jag lägga mig tidigt. Så fortsätter det så här dag in och dag ut. Någon som känner igen sig?

Men som sagt, ikväll vänder det! (?)


Blir man glad av bilden eller blir man glad?

Norges sommarplåga

Här är den. Kan satsa TUSEN SPÄNN på att den här kommer bli årets sommarplåga. Kanske även Sveriges?
Lägg märke till snuttarna av Fronda, Maskinen, Snook mfl. 

 
Ontheair feat. Uansett - Waschera

EM äger i Oslo! (snart dags igen)

Fy faan vilken kul kväll det var igår! En hel spontankväll. Åkte till Akershus direkt efter jobbet, inga planer på någonting, förutom att kolla på fotboll. Hade ju tänkt att heja på Grekland, men när man kom dit hann man ändra uppfattning ganska snabbt. Flera tusen svenskar  & norrmän (fanns plats för 6000 & hela stället var fullt innan matchen började) var samlade, och stämningen blev ju inte sämre när VI VANN :D Herregud, helt galet! Alla skrek, hoppade, sjöng och spillde öl hit och dit. Glas krossades, borden gick sönder, alla kramades som om alla vore bästa vänner & allt var bara så perfekt! Har nog aldrig haft en sån rolig kväll sen jag flyttade hit. Efteråt gick alla i led till Yatzy, där efterfesten höll hus. Vi som skulle jobba idag sket totalt i att vi kom hem alldeles för sent i natt, var helt slut på jobbet - men det var lätt värt det! På lördag är det dags igen, och då jobbar jag inte dagen efter heller :D Hoppas på att Sverige fortsätter i samma spår då!






 

Läs lokalavisens artikel här

Ikväll håller vi på Grekland

Good morning!
Sovit gott? Jag själv sov som en gris. Vaknade inte en enda gång under hela natten, vilket jag alltid brukar göra. Känner mig iallafall lite piggare idag, så hoppas jag inte somnar på toan på jobbet som jag börjar om en timme!

Ikväll efter jobbet ska vi iväg och kolla på EM nere vid Akershus. Vi blir nog några styckna, så det blir nog trevligt. Bara för att vara lite tvärtemot ska jag heja på Grekland istället för Sverige! Go Griiis, go Griiis!


Att sova på jobbets toa, det är skönt det!

Godkväll bloggen.
Idag har jag varit så trött som jag aldrig har varit tror jag. Eller, jag kommer iallafall inte ihåg när jag var såhär trött senast. Somnade både vid matbordet på lunchen och på toaletten under de 8 timmarna jag jobbade idag. Duktigt Elin. Så ikväll har det inte blivit annat än lugnt. Josse och jag tog en promenad runt om i området, och upptäckte jätte mysiga ställen! Det är så himla fint här i Oslo bland alla parker & forsar. Det är liksom ingen storstads-stad-känsla här, utan mycket mycket mer grönt & mysigt!

Vi skulle ju egentligen på Maskot-jobbs-pratet idag, men det är inställt tills på onsdag. Vi har iallafall fått våran första jobbardag nu, vilket är på torsdag nästa vecka. Jäkligt kul ska det bli ; )

Nu till bilderna från i helgen.. Jag var inte lika duktig med kameran, som jag brukar kunna vara, denna helg. Ska snylta lite på flickornas bilder sen istället! Men några får jag bjuda på.

   
   
Pampers-Anja & Jag, Vi sambos, I Vigelandsparken, Sara & Albin klättrar, Sara & jag i Akerbrygges fontän, sovdags, Lyxkryssaren, halva gänget sover



Nu måste jag bege mig till min skönhetssömn!
Nassinassi.

6 juni skulle slå 17 mai

Hellu.
Vad som har hänt med bloggen nu har jag ingen aning om. Den är inte som den ska iallafall, och jag kommer knappt in på den. Men nu ska jag nog vara inne ett tag och hinna skriva lite om helgen.

I fredags kom alltså Sara, Lotten & Jullan hit till oss. Så himla kul att träffa er! Det är er man längtar hem till ibland, det förstår ni va? : )  
Det var hur som helst dags att korka upp direkt efter jobbet, och vi började köra vårat race. Vi stod ju för Sveriges-nationaldags-festen och det blev ganska fullt här i lägenheten. Kul folk och jätte bra stämning. Kanske att det blev för mycket av bålen, vilket man fick känna av dagen efter när man vaknade upp på vårat gamla Töyen, i ett rum på 50 grader varmt! Blää.. Jag & Marcus hade lite deeptalk om våra liv, och gick sedan ner till Akerbrygge och mötte upp tjejerna som kanske inte heller var sådär jätte pigga, hähä. Senare mot kvällen tog vi iallafall med oss våra engångsgrillar & vårat bautakött och åkte till Vigelandsparken för att börja förfesten igen. Det gick lite segt, men det gick! Det blev även kareokebaren Trumpeten ikväll igen, och Sara & jag ägde alla på kareoke!? Haha. Efterfesten blev här hemma och vi bestämde oss för att åka ut till någon ö imorse, men efter att ha sett den långa kön till färjan bestämde vi oss för att gå ner till Akerbrygge igen för att äta lite och doppa fötterna i fontänen, där vi alla somnade som 5 st uteliggare. Helt förstörd när man vaknade!  
Sammanfattningsvis kan jag säga att efter ca 5 timmars sömn på en hel helg är jag väl inte sådär jätte pigg nu kanske, men tycker att det är så mycket värt det för att jag äntligen fick besök av mina älskade tjejer! 


Lotta, Josse, Lotten, Jag, Sara & Julia

Fler bilder kommer inom kort.

Jordens coolaste jobb, såklart att vi ska ha det!

Vinet, bålen & sverigetröjan är kirrat! Nu är det bara fredagen & folket som fattas. Vädret ska vara lika fint i helgen också! : ) + att det ska vara massa konserter runt om i Oslo, så nog kommer vi ha saker att göra allt! 

Allt har gått så flytande bra idag. Har även fått tag i en person jag trott varit död! Då blir man glad. På lunchen ringde även chefen för Junior Productions, och jag & Josse har fått jobb som maskot, haha! Kan vara jordens coolaste jobb! (och kanske varmaste..?) Att gå runt i en maskotdräkt och skrämma småungar utan att behöva säga ett ord, och få bra betalt & hotell + resor gratis! Fick tipset av Johan & Oscar, och nu, typ 2 dagar efteråt har vi tydligen också fått jobbet :D Ska dit på måndag, så berättar mer då.

image1850
Josse & jag på jobbet : )

Congratz & fotball

Lillen där hemma blev 1 år idag!

image1843image1844
image1845
Ca 1 år sedan

image1846
Ca idag



Kom nyss in från en sväng fotboll med tjejerna. Tränade även våra gamla talanger som hjulnings-proffs, och lite sitter kvar iallafall : ) Volleybollen blir imorgon istället, tror jag. Lite svårt att spela på 3 st.
För övrigt längtar jag ihjäl mig efter helgen! Bara 2 jobbardagar à 8 timmar kvar! 

Time to sleep ♣ 

Like a kameleont

Hay!
Hur är läget en sån här fin onsdag? Själv mår man toppish, har jobbat ute hela dagen och fått ännu lite mer färg (röd, inte brun färg) på både armar och ben. Kan knappt nudda armarna för det svider som in i  ..#&!". Blondy som man är blir jag röd först, innan det förvandlas till brunt! Coolt värre. Alltid kul att få ändra färg.. lite som en kameleont. (?)

Har varit in på Storo-S och spenderat lite pengar efter jobbet, vilket jag egentligen inte får göra nu innan jag drar hem till Sverige. (Är planerat att jag åker hem i juli så ni vet!) Hur som helst köpte jag två par shorts, super-shampo, fotlänk (som jag är grym på att tappa bort!), ett linne & en t-shirt. Kanske visar senare, vem vet.

Nu håller vi iallafall på laddar upp inför lite volleyboll. Jag lovar att mitt lag kommer vinna! 

image1842

Aj aj aj, det bultar & det bankar

AJ!
Man är väl medveten om att man inte kan ligga ute i solen för länge. Ändå ligger man där, och pressar tills man känner att huden börjar svida. Känns som man måste ta vara på solen, för man vet aldrig när den kommer igen. Hur som helst har jag gjort det misstaget idag. Somnade i solen, vaknade av att det var fullt med nytt folk uppe på taket, kollade på klockan, hade sovit i 2 timmar.

Yes, hello mrs tomato!

image1840

Sunny tirsdag

Godmorgon!
Idag har jag fri från jobbet, så himla skönt. Började bli lite sliten efter alla de här jobbardagarna kände jag, så den här soliga dagen passar utmärkt för att vila upp sig på! Har precis peelat mig, och ska nu gå upp på takterassen och sola. Sen får vi se om Josse kommer hem från jobbet lite tidigare, så ska vi ta båten över till någon mysig ö. Kanske till och med bada. Jag som älskar kallt vatten! (noooot...)

Jag måste bara berömma mig själv för springturen jag tog sent igårkväll. Känns i kroppen idag! Duktig flicka. : )

See you soon.

Holmenkollen

Godmorgon bloggen.
Idag måste det vara upp emot 30 grader ute. Svinvarmt. Men vem klagar, egentligen? Skulle bara vara skönare att inte jobba.. i växthuset!

Igår var vi en sväng upp till Holmenkollen (ni vet det kända backhoppet i Oslo?). Hur fint som helst var det där! Vilken utsikt man hade. Där uppe skulle man ha ett litet hus lite senare i livet : )

Visar några bilder från den förbjudna platsen vi stod på.
Lova att inte skvallra!

image1829image1832
image1830image1833image1831
image1835

Time to work!


Spontanitet

image1827Det blev utgång igår ändå. Vi som bara skulle ta en öl eller två, inget mer. Men spontana utgångar brukar alltid vara roligast! Jag och Josse gick ut själva, träffade på några Trondheimsbor och jag kan ju säga att det är skillnad på norska och norska, verkligen. Trondheim låter som en blandning mellan norska, svenska, ryska & tyska. Inte charmigt någonstans, haha. Men dem var roliga iallafall : )

Eftersom det bara blev ca 4 timmars sömn i natt, och att man fortfarande var lite lullig när man drog iväg till jobbet, så har man gått på dextrosol idag. Lite småtrött sådär. Men det är sånt som man får ta, och det är ju värt det såhär i efterhand! Janne lilla gumman hade sin sista dag på jobbet idag, så det är lite tråkigt faktiskt.. men på sommarfesten den 19:e, då ni!

Nu blir det lite köttisbullar & spagetti!

RSS 2.0