Lördagsgodis

Det som är jobbigast under den här båtresan är studierna. Jag har ingen självdisiplin! Och att den pågående uppgift handlar om riksdagen gör inte saken lättare. Elin + politik = falskt. Sen att jag bara har ca 1½ timme på mig per dag gör att allt annat som bloggar, kläder osv är mycket mer intressant att kolla på. Suck. Har iallafall kommit igång med början nu, men efter det tog det stopp. Får hoppas att min smarta bror Martin kan hjälpa mig lite på traven idag då.. 

Till lite positiva tankar: Det är lördag idag! Eftersom Jessica och jag har en sk. hälsoresa här på båten så betyder det att vi får äta vad vi vill idag! Annars har vi ganska strikt på att träna och att inte äta av allt godis, all chokladpudding, alla kakor, tårtor och bullar som alltid finns i mässen. Men idag så, idag finns inga regler! Om jag ska vara ärlig så är jag inte så sugen längre heller, har fått bort det där tunga sötsuget. :) Men, lite choklad eller lakrits från taxfreen är nästan ett måste.


Idag är det jag som är RM/Crew åt Bobban.
Skönt det, för jag lider av jordens träningsvärk i benen.. 


Crazy disco

Då var vi inne på 6:e dagen här på Viking Line, och det går faktiskt bättre och bättre för varje dag. Vi går ju som RM och som Bob varannan dag, så man hinner precis tröttna innan det är dags att byta. Igår hade vi ett riktigt galet disco med barnen! Herregud säger jag bara. Jessica gick som Bob och jag som RM, och eftersom det var så många barn där så var det svårt att organisera så att discot skulle bli så bra som möjligt, och att barnen inte skulle ramla och slå sig för de springer ju runt som dårar. Jag försökte iallafall få alla barnen att gå på ett led (tåg) efter Bob, och det började bra. Men det slutade med att tåget delade upp sig i många många delar, så två barn gick i ett eget led, 3 i ett annat, 5 i ett annat, 1 stackare i ett eget osv. och alla bara såg så förvirrade ut eftersom alla splittrades från Bob! Haha det var så vimsigt men det hade varit sjukt kul att se om någon hade filmat, heeeelt kaos :) men barnen är så söta! Fick en riktig favorit igår som hette Sune! Sune med ett riktigt flygande vitt dun-hår och han är väl ca 2 år kanske, men var jätteduktig på att prata.

Jag: Hej Sune, vågar du hälsa på Byggare Bob?
Sune: Jaaaaaaa det jö jag! *ser riktigt stolt ut*
Jag: Jaa, ska vi gå fram då?
Sune: Men jag kaaaan inte..

Då såg han helt plötsligt inte alls lika modig ut längre, utan han förklarade tydligt att han ville och vågade hälsa på Bob, men han kunde ju inte eftersom Sune hade godis i handen, och då kanske Bob skulle äta upp det. Jag förklarade att Bob inte alls skulle äta upp Sunes godis eftersom Bob bara äter godis på lördagar, och igår var det tisdag. Men nej, när Sune har bestämt sig så håller han sig fast vid det också! Han ville verkligen inte visa att han egentligen inte vågade hälsa på Bob. Åh, han var så söt. Synd att vi inte har mobilerna med oss när vi är ute, så man kunde ta lite kort och filma..

Idag är det sol ute på havs igen, och då ska vi passa på att gå upp på däck när vi stannar i Långnäs. Vi är i land i ca 15 min då, så då brukar vi passa på att ställa oss i lä, i solen och sola våra ansikten lite. Vi vill ju inte komma hem helt gråa efter 24 dagar instängda på en båt. Så brukar vi passa på att vinka till Malin & AC som är ombord och jobbar på systerfartyget Amorella, eftersom det är det enda stället vi är i land på samtidigt.



Såhär ser det ut utanför mitt fönster just nu.


Sunrise Avenue

Terve!
Hoppas allt är bra med er? Här borta på båten flyter det på. Vi har hittat ett gym som vi har tränat på varje dag nu sen vi kom hit. Man blir så mycket piggare då och man glömmer bort vart man är för en stund. Då vi hittills har varit alldeles ensamma där nere så har vi passat på att slå på svensk TV på högsta volym så att man kommer bort från den där helt-omöjliga-finskan ett tag. Finns verkligen ingen logik i språket överhuvudtaget. Bara massa ä:n och i:n överallt. Ett ord som vi såg i en tidning hade 4 ä:n på raken. Alltså typ "hääääikinen". Hur går det ihop..? Men några ord har vi iallafall lärt oss. Drinkiikuponkii tex, som betyder drinkkupong! Trodde det var ett skämt först, men inte då :) Sen användbara fraser för oss som Tervetuloa (Välkommen), Lapset (barn), Mikä sinun nimi on? (Vad heter du?) och Puuha Peten on niin kiltti (Byggare Bob är så snäll) har vi lyckats lära oss iallafall. 
Hur som helst. Igårkväll åt vi kvällsmat med delar av bandet Sunrise Avenue! De skulle spela på Fun Club (båtens stora nattklubb)vid tolvslaget, och Jessica och jag kunde ju inte låta bli att gå dit då. Riktigt bra live och det där med att alla finnar är gråa, trista och fula - det stämmer inte! Det fick vi bevisat igår :)


Sunrise Avenue - The Fairytales gone bad


På Viking Line

Godmorgon!
Här sitter jag alldeles nyvaken och ser att att vi är i Stockholm för tillfället för att vänta in passagerare. Eftersom mitt mobila internet inte fungerar på den finska sidan så får jag passa på nu! Ska försöka ladda ner lite sidor till mina studier så att jag kan plugga även när internet dör. Hur som helst gick gårdagen riktigt bra. Men det första vi fick reda på var att det skulle vara en finsk studentkryssning under helda dagen, så vi behövde inte jobba förrän på kvällen, sköönt. Alltså fick vi 3 pass mindre än beräknat, men ändå samma lön. Så under hela dagen så gick vi runt massa på båten, försökte hitta de bästa transportvägarna för Bob, åt åt åt, luktade på ALLA parfymer i taxfeen (det tog sin lilla tid), gick på bio och soov, för att sedan jobba två pass kl 20.30 och 21.45. Det var så skönt och kul att komma igång, så nu tror jag att tiden kommer rulla iväg utan att man tänker på det alltför mycket. Nej, nu ska jag ta en shot Aloe Vera, sen ska jag knacka på Jessicas hytt som ligger alldeles bredvid för att gå och äta frukost! Sen blir det ett pass kl 10.30 för att välkommna alla svenska passagerare och sen blir det en paus på 4 timmar, så sätter vi igång med ett pass till osv. (Förresten, alla tider jag skriver ut är finska tider = 1 timme framåt än den svenska) See you.

Loginn

Go kväll!
Nu sitter jag på hotell Loginn i Stockholm. Imorgonbitti åker ju jag och Jessica iväg på Viking Line-båten för att jobba i 24 dagar framöver, så för att slippa gå upp mitt i natten för att åka buss, tåg oh buss igen, så fick jag övernatta här istället. Jag var nog lite fördomsfull på det här hotellet från förra gången jag fick sova här. Hotellet är en båt, alltså en gammal båt som de har gjort om till hotell. Och förra gången jag fick sova här fick jag världens minsta rum (hytt). Det var knappt att man fick plats med benen när man satt på sängen. Så jag var inte sådär jätte sugen på att sova här igen då jag nästan fick cellskräck förra gången. Och jag med min enorma och blytunga väska som också skulle få plats denna gång? Det kommer aldrig gå tänkte jag. Men nu ikväll när jag kom hit så fick jag rum nr 107, och det var dubbelt så stort som det förra! Här får det plats 20 st Elin och allt känns redan mycket bättre. T.o.m brandvarnare finns det, pjuu :) 
Hur som helst. Imorgon börjar våran jobbresa. Och nu ser jag fram emot det! Det har jag gjort förrut också, tills i måndags när jag vaknade på morgonen. Fick fullständig panik och kände mig instängd i min egna kropp på något vis. Jag kände mig maktlös och nedstämd, som ni fick se i det förra inlägget. Allt kändes bara hopplöst och jag ville verkligen inte åka! Men efter en dag med Mikkis (i onsdags) så kändes allt toppen igen. Klart jag vill åka och det kommer bli kul! Visst kommer det komma dagar då det kommer kännas tungt att jobba, men oj oj vad glad jag kommer vara när det är över! Money money money och en mätt mage, hehe. Viking har en tendens att göra en så mätt! Tur att gym finns. Äta ofta och lite. Äta ofta och lite. Äta ofta och lite. Påminn mig om jag glömmer det, okej? Vill ju inte komma hem som en michelin-gubbe ;) God natt på er!



Min utsikt för stunden, El Stockholmo! (från mobilkameran)


I need some sleep

Blää, jag trodde det bara var något tillfälligt att jag var så nedstämd igår, men det håller i sig idag med. Måste ha någonting med att jag sover så fruktansvärt dåligt om nätterna att göra. Går och lägger mig vid 23 ungefär, ligger och vrider och vänder mig till ca kl 00.30. Somnar, vaknar en kvart senare. Vrider o vänder mig igen, har massa stressiga tankar i huvudet som kommer från drömmarna jag hinner drömma på den där lilla kvarten. Somnar om igen, vaknar efter en timme kanske. Känner runt i sängen med händerna om Jeppus ligger i närheten. Känner hans päls, somnar om. Vaknar igen av jobbiga drömmar. Somnar om. Vaknar när pappa kommer in vid 06 och viskar på Jeppe att han ska komma ut och äta mat. Då tar det lång tid innan jag somnar om igen. Imorse blev jag gråtfärdig för att jag var så trött men att jag inte kunde somna om! Tillslut måste jag ha somnat om igen, för sen vaknar jag vid 10 av att mamma kommer och väcker mig. Då är jag astrött och kan somna om hur lätt som helst. Hinner ju aldrig komma in i någon djup sömn eftersom jag vaknar stup i kvarten. Men sen dess har jag varit vaken iallafall, helt dåsig i huvudet, ser saker i syne och kallsvettas i kroppen. Har legat i soffan och kollat på tv i hopp om att slumra till ett tag, men det går inte. Och det är jobbigt. Tror inte att jag börjar bli sjuk heller, utan det är något annat som spökar. Hoppas det vänder så fort jag kommer ut på båten! Hoppas, hoppas, hoppas.

Friis & Co och Too faced gör mig glad idag

Idag är jag inge glad. Jag har absolut ingen anledning att inte vara glad, så jag vet inte varför jag känner mig såhär. Antagligen för att jag vaknade sjukt trött imorse och har gått som i dvala hela dagen. Kände mig fortfarande bakis från i lördags. Varit väldigt frånvarande. Men man måste ha sådana dagar för att kunna må bra de andra dagarna! Jag har förresten varit på vårdcentralen idag och kollat upp vad som kan vara felet på mig. Har haft problem med magen och lite annat in my body i lite över 2 månader nu, och det är inget jag inte tål, så vad kan det vara? Har trott att det har varit allt strul och oro som pågick för ett tag sen, men det borde isåfall gått över nu. Men men, jag får svaret på tordag, eller, vi har tagit lite prover så att vi förhoppningsvis kan utesluta något på torsdag iallafall. Alltid en bra början.
Jag fick hem en väska från Friis & Co idag som kommer vara min stora favorit i vår + en ögonskuggebox från Too Faced som jag ska exprimentera lite med nu. Det gör mig glad! Vill bli riktigt bra på att lägga grym ögonmake-up så det ska jag öva på nu.



Jätte söt ask irl som innehåller grymma färger,
och som dessutom sitter som sten när man väl applicerat dem!



100% Pure

Oh fy fabian vad jag stinker nu. Eller, mitt ansikte stinker för det är inkletat med denna ansiktsmask från eleven. Det är en sjögräsmask som bara innehåller alger och sjögräs, så ni kan tänka er på ett ungefär hur den luktar! Alger & fisk. Jag får kväljningar. Men jag tror på sånt. Ju naturligare desto bättre! 

"Sjögräsmask rik på näringsämnen som avgiftar ansiktsporerna, drar ut toxiner och gör din hy fräsch och ren medan sjögräset ger näring i form av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Höga koncentrationer av C-vitamin vårdar skadad hud, återställer elasticiteten och stärker cellstrukturen." Sounds good, huh?


 

Annars då, vad händer i mitt liv? Jag pluggar. Har lämnat in inlämningsavgift 1 av 9, nr 2 är på G. Pluggar som sagt Folkhälsovetenskap A1, på distans. Men det där med självdisiplin är inte min starkaste sida. Ska alltid vara ute i sista sekunden och kommer på massa annat att göra istället för att plugga. Men det som är bra med distans är att jag kan plugga när jag åker ut med Viking Line och jobbar! Det kommer ju bli långa dagar, så då kommer jag ha massa tid att plugga. Men kommer säkerligen hitta på en massa annat då också, om jag känner mig själv rätt. Men bara jag lämnar in uppgifterna i tid, så jag får studiebidrag och användning av mitt kårlegg så är jag nöjd! Har dock inte testat på någon Nation än, men ska försöka med det nu i veckan, på torsdag närmare bestämt. Synd att inte Mikaela har kårlegg, för den pinglan har jag börjat umgåtts mer o mer nu och vi har det jäkligt kul ihop!
Idag förresten så var jag i Stockholm en sväng. Mia was in town så var tvungen att åka och shoppa & luncha lite (mycket!!) med henne. Pratade även om våran resa som kommer att bli av direkt när jag kommer hem från båten. Egypten tror jag det blir. Bara för att komma undan någorlunda billigt men ändå få sol och bad! Sen blir det vår här hemma :D Längtar något så fruktansvärt. Det finns inget bättre än den svenska våren! Nu är jag så less på alla mörka dystra kläder så nu vill jag kunna använda mina nya vårkläder. Speciellt mina favorit-jeans shorts som jag köpte idag på Zara. Ååh.

Nej nu ska jag läsa klart "Snabba Cash" och försöka sova. Imorgon står träning & pluggning på schemat. Godnatt.


M/S Isabella

Hej från världens mättaste Elin!

Igår fick jag och Malin erbjudandet att åka med på en dagskryssning med våra båtar som vi ska jobba med 19 feb-14 mars. 24 dagar i sträck, utan att gå i land en enda gång. Det kommer bli en utmaning, men det kommer samtidigt bli väligt kul och nyttigt för en själv! Chefen för Viking Lines _någonting_ åkte med oss igår och hon bjöd på hela dagen. Då menar jag inte att hon bjöd på sig själv, utan förutom att vi fick en dagslön för att vi följde med så bjöd hon på mat och annat ät-och drickbart för säkert flera tusen kronor! Har aldrig ätit så mycket och så gott och så många gånger under en dag, så jag vaknade proppmätt i morse till och med. Malin och jag var tvungna att lägga oss i en hytt några timmar för att vila våra onda magar. Låg bara och skrattade och hade ont, haha. Tur att det mesta var nyttiga saker, annars hade man fått lite smått panik att man skulle gå upp flera hundra kilo på den här komande resan! Det var en väldigt intressant dag måste jag säga, och jag är så glad att jag åkte med! Hade blivit lite smått panik om vi kommer där den 19:e och inte vet någonting. Personalen hade höjt kraven på oss denna gång så att allt ska bli så bra som möjligt! De ska inte få bli besvikna på oss kan jag lova. Jag jobbar med goaste Jessica, så inget kan ju faktiskt gå fel när man har så positiva människor runt omkring sig!  

För att gå tillbaka till den där maten som fortfarande ligger kvar i magen min.... GYMMET NÄSTA! För att dessutom få energi till att plugga innan jag ska gå ut med Mikkis ikväll! Go'fredag på er!



Feeling good with Kaiser Chiefs

Åh, jag har kommit in en en Kaiser Chiefs period igen och det får mig att känna mig så glad och lättad på något vis! Lyssnade väldigt mycket på dem för några år sedan, runt när jag gick i ettan på gymnasiet, och då hade jag en väldigt bra period (tyckte jag då). Skolan var superkul med massa nya vänner och killar som var nyfikna på en haha. Kommer ihåg att min MSN ploppade upp med nya killar från skolan varje dag ;) Jag hade jobb på sidan av skolan så jag tyckte jag var jätte rik jämfört med de flesta andra, jag hade Jonas som jag var tillsammans med som alla tjejer i min klass var avundsjuka på och jag bara gled runt med de coola killkompisarna som nyss fått körkort och jag kände mig så cool när jag fick åka med i deras bil (som de lånat av pappa eller hittat på skroten) eftersom det bara var de "populära" tjejerna som fick göra det, haha. Så liten & ynkig man var! Men det var en kul tid och Kaiser Chiefs påminner mig om detta, eller mera om den känslan av ren lycka! Bara det att lycka betyder lite annat än vad det gjorde då, som tur är :)


Kaiser Chiefs - Ruby Ruby Ruby


RSS 2.0