Teknikens under

Vet ni vad? Min Ipod fungerar igen :D Fråga mig inte hur, vad jag gjorde och vad som hände, men helt plötsligt slog den igång av sig själv. Teknikens under..

Nu måste man ju ta en liten kvällspromenix trots att klockan snart är natt.
Be right back.


Jepp, norsk meny ska det vara : )

Carpe diem

Dags att ta vara på kanske den sista dagen av sol & bad!


Jag & Sara igår

Hur man botar en bakfylla

Den här dagen har varit underbart skön. Vaknade med Sistaah bredvid mig (efter en jäkligt rolig kväll på Ön igår) och har sen dess legat i poolen hela dagen. Bästa sättet att bota en bakfylla på, jag lovar! När hon åkte hem gick jag och köpte mig lite sushi och tog en sväng med Jeppe. Utan musik... och det blir jag tokig på. Hoppas Andreas kan fixa min Ipod sen när jag kommer tillbaka till Oslo. Förresten har vi fått lägenhet nu! Flyttar in på onsdag nästa vecka och har kontraktet på ett halvår : ) Lotta min lilla ängel har fixat allt. Som jag kanske har nämnt förut så har vi tröttnat på våran nuvarande hyresvärd så vi tycker att det är lika bra att flytta. Hur bra vi än trvis, och hur fint vi än bor så är hyresvärden & hyran bland det viktigaste.

Och ikväll är det faktiskt en sån där kväll som jag längtar väldigt mycket tillbaka till Oslo!


H&M-paket

Mitt H&M-paket kommer idag!






- En mysig marinblå tröja, som kommer bli favoriten i höst & vinter, eller på sena sommarkvällarna. (Försökte beställa den förra året, men den tog slut 2 dagar efter att katalogen kom ut. I år lyckades jag!)
- En grårandig skjorta med detaljerad text på armen. Fin under tröjan!
- En rosa spets-bh som blir fin till sommarbrännan

Håret växer & växer

Hellu.
Nu har jag varit hos tandis, på systemet och på affären - och klockan är bara 12.00! Mycket effektiv morgon för att heta Elin Lennartsson. Inte nog med det - mamma håller även på färgar håret på mig. Gjorde slingor för ca 2 veckor sedan, och jag har redan fått en enorm utväxt. Mitt hår växer så det knakar på sommaren. Jag som ska spara ut det till lååångt, ser det bara som positivt : ) ska iallafall ha i lite ljusbruna slingor den här gången, så man får lite skiftningar på det hela.

Ikväll är det Ön som gäller igen. Sista gången för i år. Antar att det kommer bli grymt mycket folk eftersom det är så fint väder! Är sugen på en stor förfest, så hör gärna av er om ni är öppna för förslag : )


Vad gör man när ens bästa vän har dött?

Min Ipod är död. Min älskling. : ( Den måste ha fått sand i sig eller något, för en dag efter stranden ville den bara inte slå igång. Vad ska man göra? Jag som är beroende av musik! Ska man lämna in den eller vänta på att den ska vakna av sig själv? Tror nästan att den inte är kapabel till att vakna av sig själv, så jag får väl helt enkelt lämna in den då.. Är bara rädd att jag inte kommer att få tillbaka den innan jag åker tillbaka till Oslo. Har förresten bokat hemresan nu. På tisdag nästa vecka, den 5:e åker jag tillbaka. : ) Ska bli himla skoj. Har saknat livet och människorna där, men samtidigt kommer jag sakna många här hemma. Speciellt en snutt som jag vill ha sovandes bakom mig i natt! På fredag kommer han hem från semestern och då är han paxad fram tills jag åker : ) 

Nej, nu är det dags att sova. Ska upp tidigt till tandläkaren imorgon. Ska få sätta dit en ny diamant, gratis, eftersom min har lossnat efter mindre än 3 månader, igen. Det här är fjärde gången tror jag. Garanti ni vet. : )

Puss & Godnatt.


Bilderna

Såja, nu kommer några bilder från Gotland. Kan bara inte lägga ut alla 300.. :P

Dagarna



After Beach:



Konserten







Kvällarna

Hemma från Gotland

Heeeeeej.
Nu är jag hemkommen från Gotland, och vi har haft det helt underbart! Kunde inte ha varit bättre väder än vad vi hade. Klarblå himmel med strålande sol varje dag. Dagarna bestod alltså bara av stranden (Kallis, Tofta, Tott & Snäck) och på kvällarna var det party party som gällde. Träffade nytt kul folk, hyrde tandemscyklar, åt god mat, bodde ihop & förfestade med världens coolaste 40+are-gäng, drack goaste mjölkdrinkarna, busade, dansade, kissade på ringmjuuuren´- med mera, med mera. Även Winnerbäck konsert på onsdagen. Han är verkligen min Gud.
Nej, en vecka till skulle jag lätt vilja stanna!

Mitt internet fungerar inte på min dator, så jag skriver från pappas nu. Senare ikväll när det är fixat ska jag lägga ut bilderna, för nu ska jag fortsätta att bättra på min Gotlands-bränna ute vid det 32 gradiga poolsvattnet! ; )

Klippas eller sparas ut?

Min lugg har blivit lång! Går ju knappt att kalla lugg längre..
Ska den klippas eller sparas ut?


Gotland nästa

Nu har jag iallafall en anledning till att det inte går bra att packa..

 

Håller som sagt på packar till Gotland nu. Hur svårt ska det vara? Jag är för okoncentrerad tror jag + att Emil verkar tro att min väska är hans nya sovplats. Åker tidigt i morgonbitti, så ska sova hos Hanna & Sara ikväll. Skeda lite ; ) Ska iallafall bli superskoj, och som det ser ut nu ska det vara pangväder där nere! Kommer hem på söndagkväll någon gång, förhoppningsvis med lite färg & fartfyllda minnen!

På med partyhattarna tjejer!


Jag gillar gymmet

Hej tisdag.
Här har ni en skakande och helt utmattad Elin som skriver. Har nämligen varit på mitt första gympass på ett halvår. Och det kändes kan jag lova. Kan hända att jag tog ut mig för mycket, men det var ju så kul med alla nya maskinerna! Till skillnad motför många andra tycker jag det är kul med gym. Att få ta allt i sitt eget tempo och med sina egna vikter. Sen den där träningsvärken som det känns som att man kan dö av ibland, den gillar jag.

Pappa fyller år idag! Åldern låter jag vara oskriven ; ) För mig är han fortfarande 40! Lite av släkten är här, och även jag har fått presenter! Försenade 20 års presenter. En big kokbok, choklad & 2 presentkort på IKEA & elspar. Perfekt att ha till senare!
Nu håller jag på fixar mig lite. Ska på förfest på Dag H ikväll, med utgång efteråt. Länge sen man skakade rumpa nu : )


Man kan inte vara bäst på allt

Hallu.
Hoppas allt är bra med er. Själv börjar man piggna till efter i tisdags. Behöver ju inte nämna allt för mycket mer än att det var proppat med folk & att jag kom hem med skrapsår (köttsår!!) över halva kroppen. Men men, kul var det väl iallafall? Nästa Ön missar vi, då är vi ju på Gotland, men sista ön ska jag verkligen bete mig. Kanske pratar för flera nu, vem vet : )

Eftersom det inte är alltför bra väder idag så tänker jag åka in en sväng till stan. Leta efter lite grejer. Får sällskap av Hannur! Hur länge sen var inte det liksom?


1 vecka kvar till Gotland + Ön ikväll

Godmorgon!
Sovit gott? Jag sov väl inte sådär jätte bra inatt. Hade ju inte min boaorm bredvid mig. (A) Börjar ju nästan bli lite bortskämd..
Nåja, idag blir det Ön igen. Eller ja, ikväll då. Åker väl antagligen till Söderfors innan och förpartayar lite. Kan bli kul!

Annars är det 1 vecka kvar till Gotland nu! Det ska bli såå härligt. Hoppas verkligen på fint väder. Jag, Sara, Jullan & Hanna är det som åker. Kan ju inte bli annat än galet :D + att det är Winnerbäck på onsdagen!

Nog om det.
Det skulle tydligen vara den finaste dagen idag, på den här veckan, så här inne kan man ju inte sitta & blekna!


Pictures

Här kommer några bilder från i lördags:


   
   
   

Nu:
Av med kjolen, på med shortsen och i med Ipodlurarna. Här ska springas!

Det går för fort

Hello everbody!
Dagarna bara rullar förbi. Är ju redan inne på andra veckan av semestern. Så vad hände den första veckan egentligen? Nej usch, det går alldeles för fort. Hinner ju inte ens sitta vid datorn längre, eller så beror det att det inte är den man prioriterar först kanske? : )

Hur som helst..
I fredags var jag som sagt på bio, SATC. Riktigt bra film faktiskt, jag som inte ens sett serien. Men nu såhär i efterhand ska jag be bror min att ta hit hela den rosa boxen - så jag blir som alla andra! ; )

I lördags var det planerat att det skulle bli brännbollsturnering hos Amanda, vilket det kanske inte riktigt blev. Spelade i
ca 5 minuter, sen blev det mest en social blandning av folk där brännvinet åkte fram & tillbaka mellan borden. Hade iallafall jätte trevligt med riktigt goa människor & undebart väder (fram till solen gick ner då..)!

Ska lägga upp några bilder lite senare. Håller på laddar upp dem från i lördags nu.

Till att börja med kan jag visa denna söta lilla krabat vars liv slutade i lördags.


Så liten!

Någon som känner sig skyldig?

SATC

Grillen är laddad. Magen kurrar & jag älskar grillat kött!


Ikväll blir det bio. Sex and the City. Jag vet att jag måste vara sist av alla som ser den, men jag har ju inte ens sett serien ju! Man kan ju inte hänga med på allt heller : ) Hoppas man inte måste ha sett serien för att fatta filmen?

Det är Winnerbäck & Jag

Titta vad jag håller i handen!


Ön i tisdags

Efter att ha ätit en supergod hemmagjord potatissallad, gick solen i moln. Kanske lika bra det eftersom jag har blivit röd efter glassandet ute på terassen. Jätte härlig dag iallafall, och såhär har jag bestämt mig för att leva när jag blir pensionär. Kanske i ett annat land då, typ Spanien : )

Lägger ut bilderna från i tisdags. Var som sagt Ön då. Sommarens höjdpunkt(er). 4 tisdagar i juli. Det var iallafall förfest här hemma. Jag, Sara, Jullan, Eric & Joel. Även mamma & pappa ; ) Det blev kanonväder efter en ganska grå dag. Men himlen sprack upp lika fort som våra vinflaskor öppnades!


Joel & Sara
  

Jag & bror
  

Både lillebror & storebror vill va med

Knäppte inte ett enda kort när vi väl kom till Ön. Glömde helt enkelt bort att jag hade kameran med mig. Kanske lika bra det, eftersom jag brukar vara duktig på att glömma den där! Har ju hänt några gånger om man säger så. Lyckligtvis har jag alltid fått tillbaka den på ett eller annat vis.

This is it

Sommaren är här och såhär har jag suttit sen imorse, och tänker nog inte flytta på mig i första taget.
Åt även mina första jordgubbar idag. Mums!

..och nej, jag klagar inte på livet just nu! : )









Ska lägga upp några bilder från i tisdags lite senare idag. Måste passa på att vara ute nu när solen är här.

Ön ikväll

Hay.
Var till Tierp en sväng och gick in på systemet. Det är ju rena rama loppisen med vin & sprit här i Sverige! Hur billigt som helst. Får liksom 2-3 vinflaskor för samma pris av 1 i Norge. Då är det kul att handla : )

Annars sitter jag och väntar på att tjejerna ska komma hit, så ska vi grilla lite. Ikväll blir det Ön och jag är laddad till tusen! Ska bli så kul att träffa alla igen! Ingen sommar utan Ön : )

   
2006-2007

Sex and candy

Det här blir mitt projekt på gitarren idag.
Det var år och dagar sedan jag spelade, men det är som att lära sig cykla. Har man en gång lärt sig, då sitter det i benmärgen.

Marcy Playground - Sex and candy

Underbar låt!

Nu är det slut med friden i huset

Hello Sweden!
Nu är jag hemma. Tog 40 min att ta sig från Oslo till Stockholm, som annars har tagit minst 10 timmar när vi åkt hem förut :P kan ha sina orsaker, men det pratar vi inte högt om.

Det märks nog på många olika sätt att jag är hemma. Både på volymen av musiken & på ekonomin. Var framme och handlade med mamma för ett tag sen, och då blev det ju inte graits för henne direkt. Jag är så duktig att plocka på mig saker, haha. Möttes även av världens gladaste hund igår som även fick vara min sängkvalier inatt. Hur mysigt som helst! Fick som vanligt ligga och pilla på honom tills han somnade, annars är det tassen upp i ansiktet som gäller. Han är väl inte dum heller : )

Nu när jag väl är hemma får jag tillbaka min träningsinstinkt. Blir rastlös när jag inte får röra på mig. Det sitter liksom i huset på nå vis. När man är hemma, ja då ska man träna. Så är det bara. Cyklade några km på cykeln efter frukosten, men jag har tappat min kondis så mycket att det är äckligt åt det.. Den ska byggas upp nu i sommar, det lovar jag! Så fort det slutar regna ska jag ta min nya ipod i öronen och ta en runda i spåret.


Min älskling & jag förra sommaren

Dags att ge sig av

Nu är det snart dags att fara hem till Sverige. Blandade känslor. Både positiva och negativa. Men att veta att jag kommer komma tillbaka hit till Oslo efter inte allt för lång tid, gör väl att jag kan åka hem med gott samvete!?

Det ska iallafall bli wonderful att träffa alla mina underbara vänner där hemma, min familj och det "gamla livet".

Ikväll är det iallafall vovvsen som ska sova i min säng!

See ya soon Oslo och allt vad det nu innebär : )








Saknar redan.

Gratiskonsert, Jason Mraz, gratiskväll

Puh, snacka om att man har varit död idag. Kom hem kl. 07.30 imorse. Vad har hänt med att gå hem när det fortfarande är mörkt? Har sovit fram och tillbaka, upp & ner och kors & tvärs hela dagen. Förutom när det blev världens oväder här. Har nog aldrig varit så nära blixten som vi var då. Blixtrar hela tiden, åska samtidigt. Såg den korsa gatan flera gången om. Skitläskigt! Trodde vi skulle dö här inne, så vi sprang ner till garaget nere i källaren där vi kände oss trygga :P

Kvällen igår var helt otroligt kul! OCH GRATIS! Hela kvällen blev gratis. Vi som inte skulle gå på Jason Mraz eftersom vi skulle spara pengarna, men nu fick vi 2 gratisbiljetter istället! Vi gick på förfest nere på Grünerlükka hos Morten & hans bror. Josse & jag var de enda svenskarna men kände oss genast som hemma : ) Riktigt trevliga prickar!
Vi fick som sagt gratisbiljetterna, gick till konserten, lyssnade på Jason, gick vidare, gick in på ett kebabställe, fick gratis mat & dryck, gick vidare igen, åkte lite postkärra & sjöng på Karl Johan, träffade Keethes & gutterna ute, gick in gratis på Tors Hammer, fick gratis dricka, dansade till klockan 06 imorse, gratis taxi hem och slocknade ganska fort när jag väl kom i säng kl. 09.
 
Idag har det blivit en lugn kväll. Vill ju inte vara så här sliten imorgon när vi ska packa & dona.
Ska nog stänga av mobilen i natt så att man kan få sova ifred..


Bröderna norrbagge

Morten & jag

Med ölen & vinet i högsta hugg


Dags att gå mot konserten

Folk inne på konserten

Ja, jag var glad

I väntan på att Jason ska börja

Jason Mraz

Jag hittade min blivande bästa vän, en rosförsäljare
 
Denna norrman var en riktigt kul prick : )

Josse blev cowgirl for a minute

...och 4 veckor framåt

Nu tar jag semester!


Lite kul på fredagen

Jag gick förbi en lapp som satt uppe på kontoret, där de "nya reglerna" angående frånvaro står.
Lite småkul tycker jag : )


Att få giltig frånvaro pga:

...tandläkarbesök:
Vi anställer bara folk med bra tänder. Reparation på tänderna skickas in via posten & reklameras på samma sätt. Ingen godkänd frånvaro för tandläkarbesök!

...operation:
Vi värdesätter allt på den ansällda. Opererar du bort någonting minskar det även värdet på den anställda. 

...graviditet:
På jobbet sitter man med benen i kors. Arbetsledaren ska se till att preventinmedel finns i läkarskåpet.

...gynekologen:
Sätt dig på kopiartorn och send in en bild till gynekologen. Så undviker du frånvaro & ev. obehagligheter.

...dödsfall:
Dödsfall av närstående är acceptabelt när det gäller frånvaro. Säg bara till minst 2 veckor innan, så att arbetsledaren kan finna en efterträdare
.

Så lätt är det alltså inte att få giltig frånvaro i Norge ; )


Powernap i solen

Ååå, så skönt!
Kom precis in från lunchen. La mig ute på en liten grässplätt i solen och sov en kvart efter maten. Nu har man all energi tillbaka och har ca 3 timmar kvar att jobba. Kommer gå på en pisskvart! Sen blir det hem fort som sjutton, hoppa in i duschen, äta mat och korka upp vinflaskan. Förfest med grabbarna Norge, och sedan utgång.
Klart att semestern måste firas!



(Skulle ju ha gått på Jason Mraz idag, men vi skippade det. Värt att gå för endast en låt när det inte är gratis?)

Sista dagen innan ferien

Godmorgon!
Hoppas ni alla mår bra. Själv vaknade jag på topp, för det här är sista dagen innan semestern! :D Fattar ni hur skönt det känns eller?! Enormt, grymt och alldeles, alldeles underbart! Har ju nästan jobbat konstant sen förra sommaren, så det här är man faktiskt värd.

Igår hade vi en liten grillkväll ute i en park nära oss. Grillade kött och åt en jätte god sallad till. Om ni undrar varför vi äter så mycket kött hela tiden, trots att jag sagt att det är svindyrt här, så är det för att vi har köpt med oss massa kött varje gång vi åkt till Sverige. Då blir det ett litet lager i frysen : )
Hur som helst så börjar jag känna nu hur mycket jag kommer sakna Olso över sommaren! Men det som saknas här för att sommaren ska bli fullbordad är familjen, vännerna, missen & vovven, huset och poolen. Annars hade jag aldrig åkt härifrån! På söndag kommer jag : )



Norge (Oslo) vs. Sverige (Uppsala)

Dåså, då kommer en liten sammanfattning om hur jag uppfattar Oslo:

Människorna:
Många säger att norrmän är så lätta, glada och charmiga. Visst, det kan jag hålla med om, men det beror helt på vilken man pratar om, precis som för svenskarna. Generellt sett är norrmännen mycket mer öppna och nyfikna än svenskarna, men i överlag tror jag inte att det är så stor skillnad. Eftersom tonläget är helt annorlunda här än i svenskan, så gör det automatiskt att norrmännen låter gladare. Men jag kan lova er att jag har stött på många otrevliga norrbaggar under det här halvåret, och dem är inte att leka med. Däremot om man tar dem på allvar när dem säger: "Jeg skal knuse deg" - det är upp till en själv :P Men tro inte att inte norrmännen har de sk. Norgehistorierna om oss svenskar istället. De gillar att driva med oss! Samtidigt ser de väldigt mycket upp till oss svenskar. Sverige är ju Norges storebror. Svenskarna här nere kommer varandra mycket närmare än vad vi skulle ha gjort om vi träffades någonstans i Sverige. Man känner liksom redan varandra när man väl börjar prata med varandra känns det som. Man har ju redan någonting gemensamt innan man ens vet vad personen heter!  



Maten:
Maten är det ingen skillnad på här motför i Sverige. Det skulle vara köttfärsen då! Den ser ut som tjocka maskar.. Annars är det väl mest namnen som skiljer. Man äter i och för sig mycket bröd här. I varenda lite butik finns det nybakat bröd, och det syns verkligen vilken som är norsk och vilken som är svensk här. På lunchen äter nämligen vi svenskar våra fina matlådor, medan norrmännen äter 3-4 brdskivor istället. Bröd, bröd, bröd till allt! Fullkorn finns det inte så mycket av tyvärr. Jag som typ är besatt av fullkorn! Köttbullar och pannbiffar t ex, äter de utan någonting till. Vi är konstiga som äter köttbullar till spagetti. Norrmännen tror även att allt som innehåller frukt är "sunt". Vare sig det gäller glass med frukt i, läsk med fruktsmak eller juice, så är det sunt! Sen när blev allt socker som det innehåller hälsosamt?
Att allt är dyrare här än i Sverige visste nog de flesta om, men fisk är det faktiskt ingen skillnad på. Sushi och räkor är till och med billigare!



Shopping:
I Oslo finns det allt man önskar! Det finns kanske i och för sig inte mer här än i någon annan huvudstad, men från att ha haft lilla Uppsala som "shoppingstad" blir det lite skillnad. Här finns allt ifrån coola second-handbutiker till dyraste märkeskläderna man kan tänka sig. Det finns även jätte många mysiga caféer som man kan sätta sig ner på och kolla på allt folk. Oslo City är även ett bra köpcentrum där allt finns, som jag rekommenderar.   

Språket:
Oslo-Norska är det mysigaste språket, say no more!

Jobb:
Många åker hit för att tjäna pengar, vilket det finns stor möjlighet till att göra här! Det finns jobb överallt, och det tar oftast inte mer än ett par dagar innan du får börja. Svenskar är uppskattade på jobbet, för de är inte lika lata som norrmännen. (Se så mycket jag jobbar just nu, haha!) Om man vill ha ett riktigt bra betalt jobb så ska man välja ett bra lagerjobb eller om man är kille - elekriker (!!) byggarbetare, lastbilschaufför osv. De kan tjäna hur mycket som helst!  Butiksjobb är i princip lika betalt som i Sverige, om man inte jobbar mycket OB vill säga. De flesta jobben är ju bättre betalt, men det bästa är, tycker jag, att man kan välja och vraka bland så många jobb. Du kan nästan få vilket jobb du vill, bara du tar kontakt med företaget.  



Utelivet:
Jag har bara testat på kanske 3-4 olika klubbar, vilket är väldigt dåligt för att ha bott i Oslo i ett halvår. Vi har ju ändå gått ut nästan varenda helg. Här finns det massvis! I helgen testade jag t.ex på 2 nya. Tors Hammer, som har öppet till kl. 06 och helt galet, & ett nyöppnat ställe med 3 vånigar, skitbra musik på de olika dansgolven & helt nybyggt. Riktigt fräscht, men för lite folk just då. Måste ge mer reklam för att locka dit folket! Annars brukar det bli att man går till Yatzy, där mest svenskar hänger. Där vet man att det alltid är party, men det blir lite samma samma i längden. Men om man mot förmodan vill dansa loss med svenskar så ska man gå dit, eller så till Nicolas & Son, som också är en svensk bar. Själv tycker jag mer om att vara på ställen där norrmännen håller hus ; ) Annars kan man ju lika gärna åka tillbaka hem till Sverige, eller hur!  
Det som skiljer sig mest mellan Norges och Sveriges krogar är att det är i princip omöjligt att komma in på 20-krogar om man är under 20 år. Det är nämligen strängt förbjudet att servera starksprit till dem under 20 år. Så på de ställerna som det är 18års gräns, serveras det inte drinkar över 22% eller vad det är. Öl, vin & cider får man som 18 åring köpa både i affärer & på krogen. I Sverige kommer man ju oftast in (iiaf som tjej) om man är ganska städad, känner någon som jobbar där inne, är rätt klädd osv. Men icke sa nicke, så är det inte här. Då är det bara att fixa ett jäkligt bra falsklegg så kanske man kommer in, haha.



Övrigt:
Det som tyvärr är väldigt vanligt här är droger. Droger av alla slag. Mitt på stan, inne på nattklubbar, vid t-banan, på t-banan. Överallt säljs det som om det vore godis de sålde. Och det värsta är att inte poliserna bryr sig överhuvudtaget. Direkt när man kommer ut ifrån jernbanetorget (centralstationen) står det alltid minst 20 st, ibland säkert över 50, som står och handlar med varandra, och precis mitt emot står väktare och kollar på. Vad ska de göra liksom? Det finns för många för att ta in dem. Det har inte landet råd med. Det handlar inte bara om gamla nerknarkade pundare som man verkligen ser drogade ut, utan det här handlar också om yngre personer som lever ett helt vanligt liv utanför drogerna. Det behöver inte vara tunga droger, utan när du ser en som står och röker, är du säker på att det är en vanlig cigarett och inte gräs? Jag kan säga att jag känner många som håller på med någon typ av droger. Då är det inte för att jag umgås med "fel" folk, utan det är för att det liksom är normalt här. Dom är inte mindre värda för det. Vissa går det bra för, andra inte. Så länge det inte går ut över andra.

Prostition är lagligt här. Känns konstigt när det liksom är så nära inpå Sverige. Så på natten när man går hem från krogen får killarna passa sig för de sk. "sjoklademusarna". Läste att 48% av de som säljer sex är under 18 år. Inte helt okej tycker jag, vad tycker ni?



Det här blev lite om vad jag tycker, sammanhängande med lite fakta. Men allt som allt kan jag säga att jag stormtrivs här och jag tycker att alla som ens funderar på att åka hit, FUNDERA INTE, bara gört : ) Ni kommer inte att ångra er!

Halvårsdagen är här

Vet ni vad det är för dag idag?
Det är våran halvårsdag!

För precis ett halvår sedan, den 3 januari, flyttade jag och Josse hit till Oslo vilket har gått hur fort som helst! Ni har ju fått följt mig genom hela resan (har ju i och för sig knappt berättat hälften om vad som hänt för er - lite privatliv måste man få ha!) och som ni kanske märkt trivs jag väldigt bra. Annars hade jag ju flyttat hem för länge sen! Det var ju meningen att jag bara skulle stanna här till mars, sen blev det maj och nu är vi redan inne på juli. : )

Än så länge har jag nästan bara sett Oslo från den positiva sidan, men självklart finns det negativa saker också.
Håller på med en liten sammanfattning nu, som kommer upp alldeles strax!


Ny Ipod: High-tech kärlek, finns den?

Igår fick jag den nya versionen av Ipod nano. Tusen tack! : )

Synd bara att man inte har 4 öron, så att man kunde få använding av både min gamla Ipod och den nya. Jag kan nämligen inte välja bort någon av dem! Ska känna efter lite hur det känns med den nya, så får vi se om jag ersätter min stora kärlek mot en lite mer high-tech kärlek!

Gnagesår gör ont

Oooh, så det är varmt ute! Redan klockan 06.00 när jag klev upp var det stekhett. Men det är väl inte direkt något man får vara med om mer idag. Sitter här inne i receptionen och fryser istället :P Ganska tråkigt nu när det fina vädret är här, men från och med måndag är det jag som har semester i ca en månad framåt! Hur underbart är inte det då? 

Köpte, som lovat, puma-skorna jag visade igår +massa andra grejer. Dum som jag är lär jag mig aldrig att man kan inte gå på en långpromenad med nya skor. Det går inte. Skavsår (gnagesår som det så fint heter på norska) efter halva vägen, så har man ju lika långt tillbaka och aj aj aj vad ont det gör då! Man lär sig (aldrig?) utav sina misstag..



En söt liten blommig kjol som jag köpte igår

En synvilla? Nej, det var på riktigt!

Vet ni vad jag såg idag för första gången i hela mitt liv?
Två cyklande poliser!

Finns det ens, tänkte jag säga, men nu har jag ju mig själv som ett levande bevis på att det faktiskt gör det. Tror inte att det var en synvilla iallafall. Kom liksom precis ut från caf\et där jag åt den goda pastan, så såg jag två poliser cykla förbi i fullfart. Lycka till att jaga tjuven säger jag bara!


Min favoritpasta


Kunden i centrum, trots brand

Brandlarmet ringer för fullt, samtidigt som receptionstelefonen ringer.
Vad ska jag göra? Äh, ett kort samtal hinner jag ta.

- Välkommen till XXL
- Ja, hei mitt namn er....... (
hör inte eftersom brandlarmet skriker)
- Ja hej.
- Oj, nu går visst brandlarmet!?
- Ja det gör ju det.. (
lite småstressad eftersom alla andra går ut & kvar sitter jag)
- Ska du springa ut då kanske?
- Jag det är nog bäst så!
- Okej, då ringer jag senare om inte telefonen brunnit upp!
- Ja, bra, tack, hej.


Att sätta kunden i centrum heter det va?


Jag kvävs i mina puma sneekers

Godmorgon!
Då var man på plats på jobbet igen och idag känner jag mig mest knockad. Sov knappt någonting inatt heller. Hostade så mycket att jag trodde jag skulle kvävas flera gånger om. Hostan verkar aldrig försvinna. Rösten har iallafall börjat komma tillbaka, men jag låter fortfarande som en 40 år gammal rökare.

Hur som helst. Varje morgon innan jag börjar "jobba" (alltså öppna posten, puncha, frankera osv) brukar jag kolla in på våran hemsida, XXL Sport & Villmark och se dagens erbjudanden. Idag är det ett par jätte snygga puma sneekers för bara 199:- som jag bara måste ha. Ska ner till butiken när de öppnar och kolla om de finns där, eller om de bara finns på internet. 


De svarta ska bli mina

Jag vill ha min försenade lön

Klockan är snart 16.00 och det är alltså slut för idag! Fattar inte hur fort dagarna går. I och för sig, när man har datorn framför sig brukar en timme alltid kännas som 5 minuter. Det finns helt enkelt för mycket att kolla på!

Nu var det ju meningen att jag skulle åka ner en sväng på stan, men eftersom fortfarande inte min lön har kommit (som skulle komma i fredags!!) så får det bli bussen hem istället. Jag som skulle köpa den där kjolen och ev. en Moods of Norway tröja. : ( Aja, de finns väl förhoppningsvis kvar, men som alltid är jag för ivrig och kan inte vänta längre än en sekund i onödan!

Moods of Norway

Jag är ute efter en speciell Moods of Norway tröja, men VAR hittar jag den?
Har sett massvis som har haft den, men nu när jag har kollat i Moods of Norway butikerna finns det bara ett dåligt urval. Likaså på hemsidan.

Denna är mysig.
Dock finns den bara i killmodell, men en small kanske passar bra?
 Jag kan riktigt kära ner mig i mysiga hoods.


Jason Mraz-konsert

Jag har precis blivit erbjuden att följa med på Jason Mraz-konserten på fredag. Det är ju perfekt som ett litet avslut här i Oslo innan vi åker hem på semester!


So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm sure
There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Norska fulla jenter är inga sängfösare

Efter i natt kan jag förstå varför grannar klagar på varandra. Våra grannar var grymt jobbiga! Det var säkert bara 3 tjejer som satt ute på balkongen, men det lät som en hel skolklass. De satt och sjöng, skrek, skrattade och grinade. Allt i ett. Runt 03 någon gång blev det tyst. Då hade man sina 3 timmar kvar att sova. Lovely! Tur att det är fint väder ute, annars hade jag nog inte varit så pass pigg som jag är idag ändå. Men en liten kaffe skulle nog behövas, för att sätta igång hjärnsystemet lite.

Annars då, hva skjer? Är det ingen som har något nytt & spännande att berätta? Tänk att det redan är 1 juli! Snart är det ju höst igen! ; )



RSS 2.0