För eller emot?

Malin, Lotta & jag sitter just nu och kollar på en norsk doukumentär som handlar om stora åldersskillnader.
Tycker ni att det är okej att en 17-åring gifter sig med en 58-åring?

Ja eller nej?


Fint besök denna helg

Imorgon blir en rolig dag. Då har jag nämligen fått turen att få besök av Lisa! Vi bestämde oss på kanske 10 min att hon skulle komma hit den här helgen. Det gäller att vara spontan, för det är då det händer grejer, hihi.
Det ska bli riktigt kul iallafall! Jag ska visa henne allt jag kan ; )

image1455
Lisa & Jag i somras

Blondinvarning

Imorse ringde det plötsligt på portdörren. Det var några elektriker som ville upplysa oss om att de skulle stänga av vattnet till klockan 12.00. Klockan var då liite efter 8.00. Ja visst, tänkte vi. Let's go. Vi hann göra våra viktigaste sysslor innan vattnet stängdes av. Vi var till och med smarta nog att hälla i vatten i vattenkokaren så att vi skulle få vårat te till frukost.

När Josse sedan gick på toa så ville hon ju gärna tvätta händerna efteråt, men vatten i kran fanns ju inte. Då kom hon på den smarta idén att vi hade vatten i vattenkokaren! Smidigt häller hon vattnet över händerna och man ser hur det bara ryker av vattnet. Det var fortfarande bubblande hett! Vad annars kan man vänta sig av vatten som har kokat upp i en vattenkokare?

Hahaha min smarta blondie : )


Månadsdagen

Hello.
Då har man bott här i Oslo i 1 månad. Shit så fort tiden har gått! Har fortfarande inte sett i princip någonting av staden. Det enda jag har sett är vägen till & från tunnelbanan, vägen till & från mataffären, vägen till & från jobbet, Oslo City (ett megastort varuhus) och Karl Johan, nattetid. Snart är det dags att utforska Oslo på riktigt. Josse och jag har bestämt att vi ska ta en söndag, då vi båda är lediga, till att gå runt lite överallt för att lära oss hitta ordentligt. Det kan ju iallafall vara bra att hitta till och från krogen, så slipper man den dyra taxin varje gång, hähä.

Har nu äntligen fått mitt skattekort, så nu kommer lönen att rulla in som den ska, med lagom mycket skatt avdraget, så att man får en go penning tillbaka lagom till sommaren : ) Kanske man kan vara ledig ett tag i sommar, och bara njuta! Får se om sommaren tillbringas här i Oslo eller hemma i Sverige? Har hört att det är himla mysigt här på sommaren - med alla uteserverigar nere på Akerbrygga, alla båtturer till olika öar, alla badställen och alla goa människor! Som sagt, time will tell och jag tänker inte planera någonting i förväg.

image1452

Hybelkaniner in tha house

Idag har jag städat min del av lägenheten, och jag blev precis färdig. Massa hybelkaniner (=dammråttor) överallt! Då har man turen att Glenn kom hit med massa chips, choklad & kex (?) så nu blir det att agera gottegris framför image1449en film! Det är man väl förtjänt av?




Viktigt viktigt

Nu har jag fixat ett nytt kontantkort, så nu har jag ett nytt mobil-nr!  

image1448

Like a Bimbo

image1447Hur dum får man vara?
En kvart efter att jag skrivit det førra inlægget om att jag kan vara øverkænslig mot mjølk. Vad tror ni jag gør då?
Jo, jag slænger i mig en stor kopp med varm choklad. Som om inte det innehåller mjølk liksom..
Bimbo.

Øverkænslig mot mjølk?

Godmorgon!
Idag tænkte jag ringa & sjukanmæla mig eftersom jag inte alls mådde bra igår. Efter att jag drack en caffe latte hær på jobbet igår mådde jag pyton resten av dagen. Jag børjar tro att jag ær øverkænslig mot mjølk. Det har jag mærkt nær jag har druckit mjølkdrinkar nu på senaste tiden, att då får jag værldens mjølkmage :P Det ær alltid skoj att se gravid ut nær man ska gå ut. Hur som helst så gick jag till jobbet idag ændå, så ska jag førsøka undvika att få i mig mjølk under dagen. Fick sova rætt många timmar i natt också, så jag mår mycket bættre nu!

Idag måste jag komma ihåg att fixa ett Lebara-kontantkort till mobilen. Det funkar inte att ha ett svenskt kort. Jag har fått fylla på det med 100 kr varannan dag, trots att jag inte ringer någonstans. Så fort någon ringer till mig, eller skickar meddelande så får jag betala før det. Inte kul någonstans. Så idag ryker nog mitt gamla nr før ett tag, och ersætts med ett +47 nr!

Tills döden skiljer oss åt

Jag är arg. Jag är arg. Jag är arg.
Jag är arg för att inte min kamera har kommit tillbaka. Jag är arg för att någon har snott den. Någon går alltså inte att lita på. Någon ljuger och någon har jag lust att strypa just för tillfället.
Om någon lämnar tillbaka kameran kommer jag att tacka någon tills döden skiljer oss åt, typ.

image1443
Precis såhär känner jag mig

Hær får du 1000 kr

Om du fick vælja en gåva før sammanlagt 1000 kr, vad skulle du vilja ha då?
Jag vill ha många svar!


Någon mer med dåligt tålamod?

I går köpte jag en klänning som jag hade på mig under kvällen. Den ser precis likadan ut som den jag redan har beställt, men som tydligen inte har kommit fram.
Så mamma & pappa - skicka tillbaka den så fort den kommer!

Jag kunde helt enkelt inte hålla mig från att köpa den..
Vadå, jag har inte dåligt tålamod! Blir jag kär så blir jag : )

Ärlighet, den varar längst

Hej allihopa.
Har ni haft en bra helg? Det har jag, igen! Det har inte gått en helg utan att jag har haft det riktigt kul. Men det kommer väl det med, kanske. Den dagen den sorgen ; ) Idag däremot har jag inte mått så himla bra direkt. Har mått skit helt enkelt, men det är smällar man får ta efter en dag/kväll/natt som gårdagen. Fick fint besök i helgen också. Det är alltid lika skoj!

Jag kan tyvärr inte bjuda på några bilder från helgen. Om inte kameran ligger någonstans här i lägenheten, är det någon j*vel som har snott den =/

image1440

Idag är det løn!

Morning.

Äntligen fredag, och inte vilken fredag som helst. Det är løn-fredag! Wiho. Denna månad fick jag tydligen mer løn än vad jag trodde, så det blir eventuellt en hemvistelse innan KENT konserten den 7e mars =) kanske nästa helg, kanske nästa ända. Det beror på vad som händer här. Frågan är bara, vad ska jag prioritera att gora när jag kommer hem? Har massa att gøra, och många att hälsa på. Kommer inte att hinna allt och alla på en helg, så jag måste faktiskt välja.


Vad händer i helgen då mina kära läsare?

Under the tracks

You found a place
In outerspace,
Were you don't hurt anymore

Your lovely hand
Has slipped away,
And there is nothing left to say

And we were born
Of yellow sand
There is no plan
There is no end

Hur gör djur?

image1439Vet ni? Jag har syndat! I två dagar kunde jag hålla mig från godiset. Idag rök en hel bilpåse ner i min mage "/ Allt är IKEA:s fel.. Men jag erkänner iallafall. Jag skulle lika gärna kunna låta bli att säga det, så skulle ni tro att jag var en duktig flicka. Men nej då..
Att det ska vara så omöjligt!
Någon som seriöst har något knep?


I ett iskallt IKEA land

Hojhoj.
Dagen har gått bra. Lite segt mot slutet, men jag börjar lära mig mer & mer nu, så det flyter på bättre än när man sitter där och tänker i 10 minuter på en & samma sak. Trodde äve att jag satt på fel buss imorse, men det visade sig att den bara åkte en omväg, så paniken la sig ner ganska snabbt.

Är precis hemkommen från IKEA. Var dit en sväng med Malin och köpte påslakan, lakan, doftljus & en väckarklocka. Jag litar nämlingen inte på min mobil. Ibland ringer den, ibland ringer den inte. Dock kom jag på när jag kom hem att den här klockan kommer jag nog lita ännu mindre på. Jag vet liksom inte hur man ställer in den. Man ska skruva, vrida och trycka på alla möjliga grejer. Den fanns inte ens en beskrivning till. Inte likt IKEA! Nu står den och tickar, och jag har ingen aning om när, om eller hur den ringer. Alltid kul med lite spänning..

image1438

Ska man få röka på jobbet?

Det här med rökning på jobbet.. De som röker & jobbar heltid, jobbar ju nästan halvtid. Minst en gång i halvtimmen går folket här på jobbet ut och röker, så är de borta minst 5 minuter. Vi som inte röker får alltså jobba 10 minuter mer varje timme. 8x10=80. Alltså jobbar de som röker minst 80 minuter mindre än alla andra varje dag. Kanske ska man börja röka bara därför? Eller ska man fråga chefen om man får sova 80 min varje dag istället? Det var ganska smart tänkt av mig. Då kommer man jobba mycket effektivare, om man får en liten nap efter lunch. (Då slipper man somna med öppna ögon)
Nej men skämt & sido. Det är lite orättvis om man tänker efter.. borde man få röka på jobbet?

image1436

Snyggingen Heath Ledger?

Är det bara jag som inte vet vem "snyggingen" Heath Ledger är? Han som tydligen har dött av överdos & alla sörjer. Klart man sörjer när något sånt har hänt, men jag vill bara veta vem han är..

It´s easy to leave

Den här låten är speciell. Den gör mig nervös på något vis.
Den påminner mig om något.


Jag kan inte vara vegetarian

Ni tycker alltså att jag inte ska fortsätta jobbet, trots att jag isåfall kommer att bli heltidsanställd? Nej, det tycker faktiskt inte jag heller. Jag kan få ett bra mycket roligare jobb med ungefär lika lön, så jag satsar på det istället. Vet bara inte var & vad jag ska söka. Något förslag?

Idag tröttnade jag på det vegetariska livet som vi nästan lever här. Det är så dyrt med kött, så ingen har råd att köpa det. Det blir bara pasta, pasta & pasta. Idag däremot lyxade jag till det med att göra iordning kycklingfilé & klyftpotatis med broccoli & sallad. Satan vad jag har saknat kött! Och OJ så gott det var : )

Annars har jag tänkt på att köpa ett gymkort vid nästa lön. Jag saknar att träna, man mår så mycket bättre då, & äter nyttigare. Dock har jag hållt mig borta från godiset i hela två dagar nu. WoW. & jag är inte ens sugen! (bara lite..)

image1435

Jobbet eller ett annat jobb

God morgon pa er.

Har sitter jag pa jobbet indrunken i alla siffror. Som det kanske marks ar tangentbordet inte svenskt. De fragade mig imorse om jag vill jobba kvar har efter att min tid har tagit slut, och jag vet inte vad jag ska svara. Jag vill ju egentligen ha ett annat jobb, ett roligare, ett som man kanner att man ar lite intresserad av och dar jag kan utveckla mina meriter. Samtidigt ar detta  hur soft som helst. Som sagt, lite for soft eftersom jag somnar ibland =) Dessutom ar det valigt bra betalt for att vara ett 8.00-16.00 jobb.

Vad skulle ni gora?


Nu ska jag fortsatta forsoka komma pa vad purringebyr betyder...

Kom hit!

image1289Idag möttes jag av en kopia utav den lilla kraken som jag nästan mest saknar hemifrån. Det högg faktiskt till i hjärtat. Min lilla buse, mitt lilla charmtroll, min lilla lurvas, min skäggis, my loverboy! Tänk så mysigt att ha han liggandes bredvid en om nätterna och vakna av den där nyvakna busiga blicken som bara han kan ha. Han som börjar putta på en när man slutar pilla på han. Han som tycker om en för den man är, även de dagar man inte är världens snällaste. Han som alltid är trogen & finns där vid sin sida, i alla lägen!

Såklart jag inte pratar om någon annan än min vovve Jeppus just nu! Vad trodde ni egentligen? Det finns ingen annan som platsar under alla de där fina, ärliga orden ;-)

    ♥   Miss you, sugarpie
 

Att sova med ögonen öppna är en konst för sig

Puuh, vilken dag.image1434
Jag har nog aldrig varit så trött på ett jobb förut. Efter mina ynka 3 timmars sömn råkade jag somna med ögonen öppna ett antal gånger framför datorn på jobbet. Till och med att jag började drömma. Lite läskigt faktiskt. Efter ett tag märkte jag att jag skrivit massa siffror som inte ens fanns på fakturorna som jag tog hand om. Tur att ingen märkte det! Bra intryck liksom.  
Annars gick allt som på räls! Det är mycket roligare att jobba med ekonomi nu när allt är på norska. Jag är den enda svensken på kontoret, så jag blir helt enkelt tvungen att lära mig. Kul! Bara det ser jag som en utmaning, och det blir en ny utmaning för varje dag som går. Jag har även en jätte gullig handledare som verkligen lägger ner hela sin själ för att hjälpa mig.
Det var alltså bara det där med tröttheten som var jobbigt idag. Jag ska se till att jag sover mer inatt!

Just det! Jag har inte ätit en enda godisbit idag :D Duktigt va! (iallafall för att vara mig, självaste sockerråttan) För dadlar räknas väl inte?

Hur blir man kvitt med sockerberoende?

Okej, det här med att gå & lägga mig tidigt kommer inte bli så himla lyckat ikväll känner jag. Jag är inte ett dugg trött, och när jag vet att jag måste upp tidigt imorgon blir jag ännu mindre. Jag känner redan tröttheten inför imorgon komma krypande, men hey, jag vänjer mig snart! Ska som sagt bli skönt att få in lite rutiner igen. Jag ska b la sluta äta godis! Har blivit alldeles för mycket sen vi flyttade hit, så nu får det bli ändring på det. Kommer bli tufft att få bort sockerberoendet, men jag ska klara det. Får endast äta godis på helgerna.. (hjälp, vad har jag gett mig in på..?)

Ska bara kolla lite på en film med Marcus & Glenn, sen blir det sussinatt!

Önska mig lycka till imorgon!

image1433
Nu kommer jag inte att se Josse förrän på fredagkväll =/

Ska föräldrar ha msn?


Inte nog med att mamma & pappa har blivit en av mina trogna läsare av min blogg (och kanske läser den 40 gånger om dagen). Nu har pappa skaffat sig msn också och har blivit riktigt duktig på att förstå hur det går till.

Bra eller dåligt?

Malin varnade mig att föräldrar har en tendens att bli dryga när de väl har börjat lära sig hur msn går till. De kan liksom ha koll på vad ens dotter gör hela tiden, trots att hon är i ett annat land.. Det är bara att skriva, ringa och vibba så mycket det går så fort jag loggar in. (Det har jag märkt, ja!)

Skulle jag verkligen ha visat pappa hur msn går till?

Hur som helst är det försent nu ; )

image1415

Mamma & pappa - ta detta med en nypa salt!


Oslo är svenskt

image1432Godmorgon!
Hoppas allt är bra med er. Då var det måndag igen och en ny vecka väntar. Den här veckan kommer inte alls bli lika slapp som de andra veckorna jag varit här. Imorgon börjar jag nämligen jobba och kommer nu få börja gå upp tidigt på morgnarna igen. Det är bra att få in rutiner igen. Nu när man inte har några tider att passa så sover man bort halva dagen, äter konstigt och blir allmänt lat. Så nu ska det bli ordning på lilla Elin igen : )

Annars idag blir det lugnt. Ska träffa Mikkis & ta en fika med henne. Känns lite konstigt att vänner hemifrån bor här! Vad jag har hört bor det 30 000 svenskar här i Oslo, som är inskrivna. Sen är det säkert minst lika många till som inte är inskrivna (alltså sådana som mig, som bara har planerat att vara här några månader). Så det bor säkert runt 70 000 svenskar här i Oslo (då bara i Oslo!) Det är grymt. 

Nu ska jag ner och handla. Finns ingen frukost, så vi får se om jag överlever utan frukost ett tag till!
 

Lyle & Scott nallen

Vad tycks om våran lyxnalle?

image1430
image1431

Jag ägde på Guitar Hero!

Det är fortfarande för många som är lite fega och inte vågar visa er. Men men, jag ska inte jaga er ; )



Kvällen igår var riktigt riktigt kul! Det började med att vi satt här hemma och förfestade, sen drog vi vidare till en annan förfest - i ett hus lite utanför Oslo. Där var det skoj. Bara massa nya trevliga människor, guitar hero och fullt håll i gång. Vidare därifrån åkte vi tillbaka till Oslo och gick ut. Nästan alla splittrades åt olika håll, men det var grymt kul där jag var iallafall. Massa folk ute.

Upptäckte att jag hade knäppt 308 kort igår. Nästan nytt rekord!

   
   
 
Idag är jag ganska seg och har ont i halsen. Det blev sent inatt, så nu ska jag ner och köpa lite godis, sen ska jag spöa Malin i Need for Speed och vänta på att Josse ska pallra sig hem så att hon kan fixa mitt hår.

Att vara anonym är också tillåtet

Idag har jag haft besöksrekord. För att vara så många som läser tycker jag att ni är lite snåla med kommentarer. Jag vill ju veta vilka ni är, förstår ni väl. : ) Visa er!

Ett hej kan ni väl bjussa på iallafall? : )



Svart, beige, vit, cerise, brun eller grön?



Shorts i alla dess färger. Men vilken färg är finast till ett par brunbrända ben?
Jag vill klicka hem allihopa, på en gång!
Vid löning blir det nog minst  2 par.

Så nära får ingen gå

Hello.
Gårdagen var lite annorlunda men rolig på sitt vis, om man bortser från alla incidenter som kvällen började med. Får väl börja ta det som en vana tills man flyttar till ett annat ställe. Visst, jag trivs jätte bra här med tjejerna och Marcus, och så länge jag själv är stark & står emot sånt där, får det väl gå.. Jag tvivlar inte på mig själv direkt. Börjar bara bli för mycket nu, men det är jag inte ensam om att tycka så jag hoppas det blir bättre snart!  
Hur som helst , ikväll blir det fest igen och den här kvällen kommer nog bli så mycket bättre! 

Det som är jobbigt här i Norge är att det är stenhårt med åldersgränserna på krogen! I Sverige kommer man lätt in på 20-gränsen, även om man är 18 eller 19, speciellt om man är tjej. Här är det näst intill omöjligt trots att man fyller 20 om ynka tre månader. Om man däremot kommer in av någon anledning slår Oslos krogar Sveriges med hästlängder!

     

Surpriceparty

Då var det dags att ladda upp för en ny helg!

Har precis ätit mat och duschat, så nu är det bara att börja göra sig iordning inför ikväll. Det blir överraskningsfest hos någon, sen ska vi vidare ut på byen : ) Jag är taggad till tusen!

Jag har även bestämt mig för att ta jobbet. Det skulle vara i en månad, men troligtvis bli förlängt, men då är det bara för mig att nöja mig med det och skaffa ett annat jobb. Svårare än så är det inte! Det ska bli riktigt skönt att få in en ganska så stor kosing för endast en månad ändå! Jag kan ju ändå grejen, så nu blir mest språket en utmaning. Riktigt skoj faktiskt, älskar norskan!

Nej, nu ska jag ta tag i kallufsen till hår, sen ska vi springa ner till vinmonopolet. Därefter blir det Party med stort !

Vi glömmer dig aldrig

2 Ordentligt berusade damer stannade vid en kyrkogård för att kissa. Den ena torkade sig med sina trosor, medan den andra torkade sig med en gravbukett.
 

Dagen efter ringer äkta maken till den andra:

Make1: - Det gick nog vilt till igår, min fru kom hem utan trosor!

Make2: - Klaga inte... Min fru kom hem med ett visitkort instoppat i röven där det stod "Vi glömmer dig aldrig!"

image1404


I'v got a job (but I don't know what to do)

Jag har fått ett jobb, som ekonomiassistent på ett lager. Alltså ett jobb jag redan har testat på, dock hemma i Sverige. Nu som jag har chansen till nästan vilket jobb jag vill..

Positivt
+ det är ett jobb = pengar
+ fasta tider
+ alltid ledig på helgerna

Negativt
- ingen annan merit än det jag redan har
- jag kommer inte träffa Josse förutom på söndagar eftersom vi kommer gå om varandra precis
- måste lägga mig tidigt, vilken kan vara jobbigt eftersom alla här är uppe så sent

Vad ska jag göra?

Pyramider finns inte bara i Egypten

Dessa silkeslena pyramidpåsar med grönt te har jag blivit beroende av.
I love them!

image1402
Ett perfekt sätt att koppla av på.

Nu är vi uppe i 1500 nok!

Tillåt mig att skratta: Josse har fått en tredje p-bot!

image1401

Shaky fingrar

Tack för hjälpen med påslakanet! Jag tvättade det för sig, men kommer att tvätta det med ljust nästa gång.

Nu är jag helst slut. Kan knappt skriva med fingrarna, de bara skakar. Vi har nämligen köpt en Tv med Tv-bänk, och jag och Marcus var de tappra vikingarna som fick bära hem den. Som tur var slapp jag bära Tvn iallafall. Men nu står den på plats och vi är överlyckliga som kan spela X-box igen! Den här gången var ännu en gång då vi skulle ha behövt en hiss upp för de tusen (6) trapporna!

Nej nu måste jag springa ner och köpa mjölk till maten, innan jag hungrar ihjäl!

Med mörkt, med ljust eller med vitt?

Godmorgon!
Jag måste börja dagen med att ställa en väldigt viktig fråga och hoppas att någon kan hjälpa mig, innan jag gör ett misstag!

Om man ska tvätta ett påslakan som är svart med vita blommor på ena sidan, och vitt med svarta små blommor på den andra, vilken färg ska man tvätta påslakanet med då?
Med mörkt, med ljust eller med vitt?

image1399

Ännu ett skäl till att inte börja röka

image1398

Såhär skulle jag se ut om jag rökte, och skulle försöka sluta med det.
Malin här i lägenheten håller på att försöka sluta röka, så nu går hon och äter konstant hela tiden. Från kakor & glassar till makrill direkt ur burken! 


Är jag för blinddate?

Rätt svar på frågan i förra inlägget: Jag var inte ut igår!!



Hoho.

Idag vaknade jag av att mobilen ringde, igen. Den här gången var det en norrman som ringde om en undersökning (trodde jag ja), med tusen frågor om allt från jobb  & bilar, till fritid & samliv. Jag svarade glatt på alla frågor, och när han kanske hade frågat ut mig om allt i ca 10 min började han fråga om jag var för blinddate och frågade om vi kunde ses på Tøyen Sentrum klockan 18.00 ikväll. Där började jag bli lite fundersam eftersom jag inte sagt var jag bodde, ändå prickade han in just Tøyen, där jag bor. Efter ett tag började han skratta och frågade om jag inte kände igen hans röst. Det visade sig vara en av killarna som jobbar på lagret som jag var på intervju hos veckan. Folk gillar att driva med mig verkar det som. "En blåst liten svensk blondie som inte fattar nånting"  Hur han fått mitt nr och vet var jag bor är en annan fråga. Well well, det han ville var att bjuda mig på kaffe - jag som trodde det var jobbet det gällde!! Ingen kaffe för mig tack. Jag är kanske lite ytlig, men jag vill inte träffa någon som är kortare än mig, haha.

Annars idag har jag följt med ner på Karl Johan och sett den stora gatan i dagsljus. Snacka om att jag skulle virra bort mig om jag var där själv. Jag hittar verkligen ingenstans här! Och det regnar varje dag typ, så jag vill inte direkt ut i regnet och promenera. Äh, jag har tid på mig!

Nej nu ska jag laga lite mat: Räkor, avocado, stekta champinjioner, gurka & broccoli. Mumma!

image1397
Karl Johan, nattetid

Gissa & lek

Jag har varit väldigt duktig ikväll. Gissa vad jag har gjort!?
(eller inte gjort kanske man ska säga..)

image1394
Ledtråd: Jag var inte lika vindögd som jag var i lördags..

Glass i stora lass

Mmmm. Frysen är full med glass! Tur att någon här har ett seriöst jobb, som glassfabrikant på Diplom-Is :D

Vilken väljer ni?
image1387

Det blåser genom hallen

Jag har precis kommit hem från en intervju på ett bemanningsföretag. Det gick jätte bra trots att jag typ tvekade när Anita (chefen) frågade om jag var lojal eller inte. Äh, det är inte lätt att förstå allt här i världen ; ) Vi kom iallafall fram till att jag är lojal och jag har inte varit inblandad i något kriminellt. Perfekt!
Så nu är det först till kvarn när det gäller jobb. Vem ringer först?

Annars idag har jag tänkt att ta en promenad för att lära mig hitta bättre här i Oslo, men vädret är verkligen dåligt idag. All snö är borta och det regnar & blåser. Ingen promenad idag, tack. Däremot funderar jag lite på om jag ska hänga med Lotta & Marcus ut ikväll. Det skulle vara skoj, men jag måste vara väldigt ekonomisk de här två veckorna som är kvar innan lönen kommer in på kontot, för nu börjar det bli knapert med pengar. Samtidigt måste man passa på nu innan man börjar jobba..
What to do?


image1386


"Nää, jag ä inte bitter"

Godmooooorning.
Sitter och pratar med Sara på msn och jag lovar att jag är inte ett dugg avis på henne där hon sitter med sin fruktdrink mitt i självaste Thailand. *Nej absolut inte*

image1384
Ser ni Robins fötter i vågen?

Nu blir det frukost. En pannkaksfrukost!


Tjäna pengar utan att jobba?

Då har denna måndag glidit förbi precis lika fort som alla andra dagar. Trots att man inte gör så mycket så går det otroligt fort. Idag tex har vi bara ätit frukost, kollat på film, pantat tonvis med burkar & handlat nödvändigt stuff för pengarna, hälsat på Linnea, ätit mat & kollat på när Marcus bakat kladdkaka, igen. Vilken händig karl! Det är ungefär så våra dagar ser ut. I och för sig klagar inte jag, eftersom jag trivs som fisken i vattnet just nu. "Man måste få njuta av livet när man väl har börjat leva." Jag har dock blivit lite för bekväm har jag märkt, så jag lovar att efter den här veckan ska jag ta tag i mig själv. Då ska jag iallafall börja jobba, så man får in lite rutiner i livet. Synd att man inte kan tjäna pengar utan att behöva jobba. Fast jag brukar tycka att det är roligt att jobba, det är mest bara de tidiga morgnarna som jag inte gillar. Men här är man ju alltid sysselsatt (har iallafall alltid sällskap), så man får inte direkt långtråkigt om man inte sysselsätter sina dagar till max.

Annars måste jag berätta att våran Tv har gått sönder, så om någon snäll själ där ute har en burk över så skicka hit den så att vi kan fortsätta spela Xbox!

image1382
Smiile från oss!


All by my self

God morgon!
Blev väckt av Josse för ett tag sen, när hon skulle iväg och jobba. Jag skulle nämligen ringa och avboka en intervju idag som skulle vara klockan 13.00. Otur som jag har hittar jag inget telefonnr, så jag skickade iväg ett mail och hoppas att det blir läst i tid och av rätt person.
Annars har jag sovit väldigt skönt inatt och tänker faktiskt lägga mig ner igen och sova ett litet tag till : )

image1374
Våran påbörjade samling på p-böter

Recept på kladdis

Så här går det till när vi bakar kladdkaka:

image1368image1367
image1369image1370
image1371image1372image1373

Klart!


Helger är nästan det bästa som finns

Puuh, vilken helg. Den har gått alldeles för fort. Som ordspråket lyder: Det går fort när man har roligt!
I fredags åkte vi och hämtade Pimmen vid station, och gissa vad som hände då? Vi fick P-böter, igen! 500 NOK än en gång. Den här gången var det helt förståeligt. Men vadå, vi var säkert borta i 10 min bara! Men men.. Så nu har vi börjat skapa våran samling här hemma, med våra fula gula lappar.

Annars har det varit en ganska livad helg. Igår hade vi stor förfest här. Hela lägenheten var full med folk tillslut, men det var riktigt skoj! Det blev nog lite för mycket dricka för de flesta, så minnet från när vi gick härifrån till ett uteställe som heter Yatzy är väl inte sådär jätte starkt. Men att vi hade kul vet jag iallafall ; )

Idag har dagen mest bestått av att städa upp här hemma. Det såg verkligen ut som en svinstia här i morse. Usch. Men nu är det någorlunda fint igen. Ett plus i kanten är att de andra har bestämt sig för att sluta röka inne (inne i köket). Jag är jätte glad & hoppas att de håller vad de lovat : )

Lite bilder från igår kommer här.

   
    
   
   

Nu blir det film & kladdkaka!


Överklagningen sker på måndag

Hur ska vi kunna veta att det är förbjudet att parkera på den här platsen?
Det här kortet är taget igår, och i förrgår när vi fick p-boten var det nästan kaos här i Oslo av all snö. Snön har alltså smält bort på en dag. Inga andra skyltar finns, förutom den här lilla märket på marken, under all snö.
Är det meningen att man ska skotta bort all snö innan man parkerar eller?
Dessutom stod det bilar på alla andra platser, utom just här. Perfekt, tänkte vi, här parkerar vi!
500 NOK kostar det oss.

På måndag ska vi gå och överklaga.

image1347image1346

Att bli innebränd eller att hoppa?

Imorse vaknade alla i lägenheten, och troligen alla i hela byggnaden av att brandlarmet gick ute i trapphuset. När vi öppnade dörren för att kolla & lukta om rök hörde vi massa röster som skrek Drit (ungefär som skit) i jämna mellanrum. Det var troligen bara något fel på brandlarmet, för någon röklukt kände vi inte.
Det var lite läskigt faktiskt, eftersom vi bor på 4:e våningen och inte en chans att komma ut om det skulle brinna i trapphuset. Vad vi vet finns det ingen brandstege heller, så OM det skulle börja brinna är det bara för oss att välja att bli innebrända eller att hoppa ut genom fönstret. De båda alternativen leder förmodligen till en säker död.

Vad skulle ni göra?

image1334

7 days a week

Jag kom på att idag har vi varit här i Oslo i en vecka!
Jag som sa att "jag kommer säkert åka hem efter första veckan". Tjii fick jag!
Här sitter jag liksom nu med melon i handen, stormtrivs som bara den och ska redan få besök av min kära vän Joakim imorgon. Det blir kul.
Frågan är bara om det kommer att vara han eller jag som kommer att hitta bäst här?

image1345

Minihundar här, minihundar där

Jag fattar inte varför alla ska gå och skaffa sig mini-hundar nu för tiden. Bara för att alla kändisar bär runt på de stackars djuren som accecoarer. Paris Hilton kommer där med sina 5 chihuahuaor fast hon knappt har tid med sig själv.. Om man ska ha en liten plutt som knappt kan hoppa ner från soffan utan att bryta benen, varför skaffar man sig inte en katt då istället? De är mer självständiga, tåligare och behöver inte passas upp hela tiden. En liten hund måste tas hand precis lika mycket som en stor.
Jag tror ärligt talat inte att någon skaffar sig en liten chihuahua eller liknande för att inte ha den som accecoar. Liksom, vad kan man göra med den annars? Klia-lite-på-magen-men-inte-för-hårt-då-det-gör-ont?
Visst är det sött, mysigt & framför allt mer lättskött med en liten hund, men det är skillnad på liten & liten. Så små att man är rädd att de hamnar under skorna när man ska gå ut eller bara tillräckligt små så att de får plats i sängen. Det är skillnad!

Jag menar, om det är en hund ni är ute efter, varför inte skaffa er en hund då istället för en liten råtta?

image1341
image1342 image1343
De här kallar jag hundar. Någonting man kan ta i.

P-böter is the shit

Då har jag kommit hem igen efter att ha pratat med varuhuschefen. Det gick bra den här gången med och det verkar som att de tyckte att det var roligt att driva med mig. Själv fattade jag inte mycket av deras skämt, men det var säkert kul :P Det är bra att det var en lättsam & rolig stämning iallafall. De ska ringa mig imorgon då jag får veta när jag börjar osv.

Nu ska jag ner och handla, sen ska jag hitta på nåt med de andra tjejerna. Vi är så rastlösa idag!


Förretsen, titta vad Josse har fått:


image1339image1340

Hon är väldigt glad ska ni veta ; )

Nu tar jag det

Godmorgon!
Idag är jag trött, sov inte så bra i natt och dessutom försov jag mig. Mobillarmet vill tydligen inte fungera som jag vill.. Jag måste ta en närmare titt på det där innan det slutar illa.
Nu ska jag slänga i mig lite frukost, sen ska jag ta T-banen (norrmännen förstår inte om man säger tunnelbanan) till Alnabru, där jag ska träffa chefen för mitt nya jobb. Har nämligen bestämt mig för att ta det!

Ses sen.

image1338
Maggie (hon som vi hyr av) & Jag

Ett jobb med bara ung personal kan bli ett grymt jobb!

Intervjuven gick galant. Lotta följde med mig, och vi hittade dit på första försöket. : )
Det första jag sa var att "Du får vara beredd på att jag kanske inte förstår allt, eftersom jag inte har kommit in i språket än". Därefter förstod jag allting, faktiskt! Det verkar vara ett jätte härligt gäng, som man säkert kommer in fort i eftersom de tydligen brukar gå ut tillsammans väldigt ofta. Personalen bestod av ca 30 st, och bara 4 av dem var över 30 år. Skoj! Jag ska tillbaka imorgon & prata med någon varuhuschef, och tills dess ska jag ha bestämt mig om jag vill ha jobbet eller inte. Det lutar väldigt starkt åt att jag vill ha det!

Nu ska vi kila ner till Joker och köpa godis. Är rädd för att jag har fått tillbaka mitt sockerberoende : /
Vad jag göra?

  
Malin & Marcus tycker om att dansa med Josses jättenalle


Mobiler kan sabba en hel dag om de inte fungerar som de ska

Morning everybody!
Va, är det sant? Är Elin uppe "redan" nu?
Jaa, det stämmer. Hade mobillarm på som jag tydligen snoozade alltför många gånger på, så att det tillslut slutade larma. Jag trivs inte riktigt med min nya mobil.. Men som tur var (?) håller några på river hela övervåningen/vinden låter det som, så jag vaknade ändå, utan att ha försovit mig. Vi bor på sista våningen så det måste alltså ha varit några på vinden. Aja, de var tur att de livade runt lite iallafall!

Även idag har ett bemanningsföretag ringt om intervju. Det känns som att de sliter i en, trots att jag knappt har sökt något jobb. Det är ju både positivt och negativt. Lite jobbigt är det att bestämma sig över vilket man ska ta. Jag ska iallafall dit på måndag, men om intervjuven idag känns bra så tror jag att jag skippar måndagen. Stället jag ska till idag är inte ett bemanningsföretag = bättre betalt & fast arbete. Problemet är bara att killen jag pratade med igår (han som ska intervjua mig) förstod jag inte ett dugg av vad han sa. Tror bestämt att det är den mest svårtydade norrmannen jag talat med sen jag kom hit. Passande!
Please, önska mig lycka till.

(Jag är nervös för fasen!)

image1336


Nu har vi det mysigt i rummet

Hoho.
Har nästan precis kommit hem från IKEA. Vi köpte hem lite mysgrejer till rummet så som doftljus, ljuslyktor och växter. Även fina påslakan & galgar åkte ner i kassen. Så nu luktar det både gott och ser mysigt ut här inne!
Ikväll blir det att lägga sig tidigare än jag har gjort de andra dagarna eftersom jag ska upp imorgon. Det gäller att åka lite tidigare än vad jag behöver eftersom jag antagligen kommer att gå vilse flera gånger om. Om jag har tur följer Malin med, så slipper jag irra runt själv.

Här är min lilla sovhörna.
  

Nu blir det film med de andra, sen blir det gossinatt för min del.
Ha en mysig kväll!


Ring, ring, bara du slår en signal

Anledningen till att jag inte ringt hem till någon är att jag fortfarande inte har kunnat skaffa tele2. För att kunna det måste jag ha ett norskt mobilnr, och för att skaffa ett norskt mobilnr måste jag ha ett norkst personnr. För att kunna få ett norskt personnr måste jag få mina papper från skattekontoret, som jag fyllde i förra veckan. Allt detta kan ta upp till 7 veckor, så det är bara att hålla ut!

Då finns den smarta uppfinningen att man kan prata via telefon på msn, så ni som inte har msn får helt enkelt skylla er själva ; )

image1329

Jag skulle slippa springa till toan för jag ska ändå byta lakan i min säng

Kolla på det här roliga klippet! : )


Fredag hela veckan m. "Lars Winnerbäck & Miss Li - Om du lämnar mig nu"

Tjuvtittat

God morgon!
Idag vaknade jag av att mobilen var envis att ringa. Det var ett 0047 nr vilket jag förstod att det handlade om jobb. Så sant så sant. Med min vackraste morgonröst svarade jag och förstod knappt någonting vad killen i andra ände sa. Han frågade iallafall om han väckte mig (tror aldrig jag varit så hes någongång!!!) och om jag hade tid att komma på intervju imorgon. Alltså har jag två intervjuer imorgon som står på schemat. Båda är för lagerjobb, och jag måste alltså nästan gå efter vilken som betalar ut mest. Det visar sig imorgon! Är dock fortfarande osäker om jag inte hellre vill ha butiksjobb, men känner för att börja med ett lite lättare jobb (& gärna nattjobb) så är det bara att byta sen.

En sak som är jobbigt med vårat sovrum är att grannarna ser in väldigt, då menar jag väldigt, bra. Och det råkar man glömma bort ibland när man står och byter om.. Olyckan hände precis nyss.. igen.

image1331
Mmm, frukost

Mannen är kvinnan i huset

Åå, vilken mysig kväll. Har kollat på film, ätit nypillade räkor & avokado och när klockan började närma sig 00.00 ställde sig Marcus och bakade en jätte god chokladkaka som vi har suttit och smaskat på. Vilken tur vi har som fått en man i huset : )

Annars har dagen flytit på väldigt fort. Josse och jag har utforskat centrum lite, men vi har fortfarande inte hittat på Karl Johan.. Vi råkade nämligen fastna i Oslos största köpcentrum. Duktiga som vi var köpte vi iallafall ingenting. Vi har faktiskt bestämt att vi ska ha kläd-, smycke-, skorförbud till februarilönen. Önska oss lycka till!

Nu är det dags att sova. Sussa sött!

image1328
Så här mycket snö är det här. Hur ser det ut hemma?

Lev livet medan du kan

Goddagens.
Ännu en dag då man sov alldeles för länge. Snacka om att man har vänt på dygnet nu.. Ska försöka ta tag i det imorgon. Eller äh, vi tar det på onsdag, för då måste jag ändå upp i tid för att gå på intervju.
Håller på lagar mat till Josse och mig nu, hon kommer strax hema från jobbet. Sen ska vi kila ner på stan för att se oss om lite. Har ju blivit lite dåligt med det i helgen. Ska även lämna några CV:n om jag hittar något bra ställe. När en tjej som bodde här före oss sökte jobb, så lämnade hon sitt CV på tre ställen, och fick jobb på alla tre inom loppet av tre dagar. Då får man en liten koll över hur lätt det är att få jobb här! Så man kan i princip bara välja och vraka : ) Jag vill hellre ha ett roligt jobb, än ett trist men välbetalt jobb. Att få både ett roligt och välbetalt vore ju det bästa såklart! Men nu är jag inte här för att tjäna pengar, utan för att leva livet. Ett tråkigt jobb kan man ha i Sverige. : )

image1327


Rumpetroll & nypillade räkor är dagens nya ord

Hej i stugan.
Klockan är mycket och vi är inne på våran sista rush. Sitter och kollar på alla bilder & filmer från helgen. Har lätt varit den roligaste helgen på länge! Har i princip haft kul varenda minut sen vi kom hit till Oslo.

Igår var vi som sagt ut igen. Var lite för trött för att hålla igång hela natten, men vi hade det kul ändå. Var på förfest hos några knäppa norrmän, åt nypillade räkor (skalade räkor), pratade om rumpe troll (grodyngel) och gick på någon trång & fartfylld pub. Kvällen slutade rätt tidigt, men dagen idag har varit jätte slapp. Har kollat på film hela dagen, ätit nypillade räkor och kollat på ännu mer film.

Imorgon är det första dagen på Josses jobb. Jag själv ska väl lämna lite CV:n, åka pulka och gå lite på stan med de andra som inte jobbar. På onsdag ska jag på intervju åt ett bemanningsföretag, så där kommer jag väl få lagerjobb om jag inte hellre tar ett butiksjobb. Är lite sugen på det faktiskt.. Time will tell!

God natt. Tänker på er!

image1326
Oslo by night


Norrmän kan inte säga sju

Hello.
Vi har nästan nyss gått upp. Har bara hunnit handla och äta lite. Köpte massa räkor också. Här i Norge kan man ha räkfrossa varje dag om man vill så, väldigt billigt! Har även fått en ny inneboende här. Så nu är det jag, Josse, Malin, Magdalena, Lotta & Marcus som bor här. Kanon människor!

Det blev som sagt en lång kväll & natt igår, men fy satan vad kul vi hade : )
Ikväll ska vi ut igen, och försöka se oss om lite mer än vad vi lyckades göra igår.

Nu hoppar jag in i duschen, så får ni se på lite bilder från igår.

   
   
image1317

Jag är en stolt rök-neishct

Wiie, vi har förfest här hemma, och jag tänkte bara säga att jag är väldans stolt över att jag är den enda som inte röker.  Jag är stark och står emot trots allt tjat! Det här är mest tillgänglat till mamma & pappa : )
Love you

Första dagen

God morgon!
Har sovit som en stock i natt. Helt oavbrutet. Känner sig redan som hemma här och man behöver ju aldrig vara rädd för att vara själv : )
Nu ska Josse & jag gå och fixa norska personnr. , skattekort och adressändring. Sen ska vi försöka hitta ut till IKEA för att köpa lite mysfaktorer till rummet.
Ikväll blir det utgång med flickorna, så då får vi se vad utelivet i Oslo har att erbjuda.
Hoppas allt är bra med er där hemma! Bra att datorer finns va? : )

image1316
Syns det hur fullpackad bilen var eller?

Virrhönor gånger 2

Hei, får jag ta och säga nu : )

Nu har vi äntligen kommit fram till Oslo, efter många timmars (!!) körning. Vi körde säkert samma vända, fel vända, 7 gånger, när vi kommit fram till Oslo. Tog 3 timmar tills vi tillslut gav upp och bad tjejerna komma och möta oss.. Men fram kom vi! Och ja, Oslo är verkligen virrigt att köra i!
Sammanlagt tog det 13 timmar att åka från Våla till Oslo. Egentligen skulle det ta 7 : )

Nu har vi iallafall kommit till rätta och packat upp våran enorma packning. Lägenheten är nice & tjejerna verkar jätte härliga!
Än så länge har jag inte ångrat mig att jag åkte, och jag tror att det bara kommer att bli bättre och bättre.

image1315
Våra räddare i nöden


Vi är påväg, Yes we are

HOHO. We are on our way! äntligen. Har åkt några mil nu och vi börjar få kramp i vaderna:-) Tur att båda har kòrkort iallafall. Nu är det min tur! See ya! PUSS

Med baktung bil åker vi mot andra breddgrader

Morning morning.
Sista morgonen här i huset. Sista morgonen som räknas iallafall. Imorgon kommer det bara bli att stressa iväg innan vi knappt hunnit vakna :P
Håller på och packar massa nu. Ska försöka få ihop allt ganska snabbt, så ska Josse & jag ta en sväng till Valbo sen. Måste handla lite grejer + att jag måste köpa ett par jeans. Dock ser packningen ut som en ände utan slut just nu.. Fattar inte hur allt ska få plats. Bilen kommer iallafall bli baktung.. minst!

Har iallafall ändrat inställning till att åka nu. Nu känns det kul igen : ) Behöver som sagt Josse som stöd. Här hemma händer faktiskt ingenting längre. Speciellt inte i den här årstiden. Kan ju garantera att det kommer hända trippeldubbelt i Oslo!

image1314
Pussar från oss!


Då var det dags för ett nytt år

Då var vi inne på år 2008!
En lite annorlunda kväll igår. Har haft roligare om man säger så, men som sagt - jag hade inga förväntningar. Förfesten med middag var mysig, festen på hotell Linné & eftersläppet på Orange var okej. För mycket folk på för liten yta gjorde att man inte kunde röra sig. Men men, nyår är alltid nyår : ) Några raketer hann jag se, och champange blev det.
Alla hamnade på olika ställen på "efterfest", men Josse var ändå värst. :P

Det som tynger mig är att det var igår jag träffade alla för sista gången på ett tag. Skulle vilja ha haft en bättre kväll bara därför. Men jag ska sluta tänka i de negativa banorna, ett nyårslöfte? : ) Har faktiskt lärt mig att blivit mer positiv sen jag lärde känna Unni, så nu ska jag ta tag i det på egen hand.

    
     

Måste även lägga in en video på när Sara & Jag sjunger No One, med våra vackraste toner!


Haha

Nu ska jag åka & hämta Josse, så ska vi ha en skvaller-kväll : )

RSS 2.0