Saker som är underskattade

Säg nåt som är underskattat om inte tvättmaskinen!
Vi har varit utan tvättmaskin i snart 2 månader, och när det gått så långt att vi får gå runt med en rödrutig & en gulprickig strumpa på varsin fot så har vi fått utnyttja våra vänner runt om i Oslo för att få våra kläder rena. Igår t ex var vi till Johanna och tvättade. Två & en halv timme tog det, så medan maskinen tog hand om våra kläder så hade vi teparty i deras kök, vilket faktiskt var väldigt mysigt. Idag ska vi till Frida & Sara och slänga in ännu mer tvätt, och troligen imorgon också. Ni kan inte ana hur fullproppad våran tvättkorg är! Den brukar liksom bli full efter 2 dagar, och nu ligger det kläder sen nyår kvar på botten. Det jag inte förstår är hur vi har klarat oss så pass länge, man har ju inga kläder tycker man.. Men nu känns det som att man har fått en ny garderob igen, då många plagg som man glömt att man har har kommit tillbaka!
 
Tvättmaskinen är underskattad, men utan den blir man faktiskt väldigt social : )


Skönt med vardag

Halloi.
Hoppas allt är bra med er. Själv har man en slapp vecka den här veckan, med jobb från o7.5o-12.5o. Jobbar dock lördag också, men nu har jag varit bortskämd med helt lediga helger alldeles för länge..

Ja, vad ska man säga om helgen då? För lite sömn men ack så rolig är de rätta orden.
Josse och jag höll för första gången ihop under heeela helgen! Det ni. Det hör inte till vanligheterna ska jag säga er.
På fredagen blev det utgång på Biblos där vi hamnade mitt uppe i en bursdagsfest, därefter Sirkus & slutligen efterfest på Kampen. Kl. 14.oo i lördags slog det oss att det kanske var dags att gå och lägga sig och sova några timmar innan det var dags att sätta igång med nästa runda. Det var såå nära att vi inte kom ut i lördagskväll, men eftersom vi hade lovat Joker så var det ingen idé att försöka komma undan. Och ut kom vi, och kul hade vi! Men även där kom man i sängs allt för sent/tidigt, så på måndagmorgon kl o6.oo när det var dags att gå upp för jobb igen, då var man i princip stendöd. Som tur var var det väldigt lugnt på jobbet, så när vi fick erbjudande att gå hem så svarade jag JA direkt. Efter en timmes jobb gick jag alltså hem och la mig igen. Somnade direkt och råkade sova enda till kl 16.oo när Josse kom hem från jobbet. Ångest? Nej. Jag behövde all sömn jag kunde få!

Ja, så nu vet vi att vi i princip klarar av att vara vakna en hel helg utan sömn. Applåder, men jag hoppas det inte inte händer igen på ett tag, för hälsans skull, för kul hade vi, och sjuka filmer gjorde vi : ) Men visst är det skönt att det är vardag igen. Träning & jobb högst upp på schemat.  


Passa på medans du kan

Halla.
Då var fredagen här och stämningen är redan igång. Varje morgon, oavsett hur tidigt vi går upp, så sätter vi på dunkadunka musiken så att man alltid blir festsugen, trots att det bara skulle vara måndag & man egentligen är hur trött som helst. Jag vet att jag har fått klagan på att allt jag skriver ofta handlar om fest, men det gäller att leva livet medans man kan! Snart sitter man där - 3 barnsmamma med hund, volvo och ett huslån på 3 miljoner.. Är man ung & dum så ska man vara ung & dum, och just nu gillar jag det livet väldigt mycket. Alla man umgås med här är precis likadana, så man glider liksom med.

Hur som helst, gick som sagt upp för ca 15 min sedan, och ska nu få i mig lite frukost & fixa till mig och sedan bege mig till jobbet. Dödspasset, 12.3o-21.oo. Men det går alltid bättre när man har något att se fram emot!


Både blondin & norrman, kan man bli mer mobbad?

Okej, imorgon ska jag gå till jobbet. Fireflye'n ass ; )

Det blir en kort vecka. Jobb torsdag och fredag. Och på fredag har vi en avtale att gå ut med Joker-gutten, så det kan bli kul. Han (vet inte vad han heter än..) sitter alltid i kassan när Josse & jag kommer in och handlar, och nu har vi börjat få gratis påsar! Så vid det här lagret borde han veta exakt vad vi äter på en dag, vad vi dricker, hur många tuggummin om dagen vi tuggar och hur länge vårat toapapper räcker. Så nu har vi tagit ur fingret ur arslet och bestämt att vi ska festa på fredag! Han jobbar till 24.oo men ska ta upp flaskan bakom kassan när butiken är tom på folk, haha.

Annars då? Just nu sitter jag och lyssnar på (tar emot?) blondinskämt på msn. Hmm.. Känner mig lite underlägsen när jag fick kommentaren efter den första historien:

___ säger:

En lastbilschafför stannar vid ett röd ljus, när en bil glider upp jämsides. En blondin springer ut och knackar på chafförens ruta och han vevar ner, och hon utbrister -"Hej, jag heter Linda och din last läcker ut!" Chauffören bara skakar på skallen och kör vidare. Samma procedur upprepas 2 ggr till så chaffisen tänkte "Nu jävlar ska hon få!", så vid sista ljuset så blev de rött igen och han stannade och drog i handbromsen & sprang över till blondinens ruta och knackade på. Hon vevade ner ivrigt och han säger -"Hej, jag heter Mats och de är mitten av januari och kör sandbil"
elpelin säger: (typ 2 min senare)

Haha så dålig! Ärligt talat så var jag tvungen o läsa den 2 ggr, för jag trodde först inte du var klar med den, haha.

___ säger:

Hahaha, du är rökt! Både blondin & norrman, illa Elin, illa! 



Därefter kom den här:

___säger:

En brunett och en blondin gick efter vägen och plötsligt utbrister brunetten: kolla en död fågel! Blondinen stirrar upp i luften och frågar: vart då?

___ säger:

Lär jag skriva " haha" så du fattar att den är slut?

elpelin säger:

Hahaha..... nörd


MEN, sen kom jag faktiskt med ett bättre svar (& mer sant) än orginalet:
 

___säger:

Vet du varför en blondins hjärna är dyrare om man ska göra en hjärntransplantation?
___ säger:

För att den är oanvänd! Ha ha ha

elpelin säger:
Neeej, för att den är gjord av guld, & guld är dyrare än kroppsmassa!
 Ha!


HIGH FIVE!

 


Nej, nu kommer Josse hem snart, så nu ska jag säga hejdå till knäppot och gå våran dagliga runda till Joker istället =)


Firefly

Nu jäklar ska jag bli pigg. Tillsammans med John Dahlback vet jag att det här kommer göra susen!


Grönt te, vitamineral, C-vitamin, mandarin & Firefly

Födelsedag

Grattis bror Eric på din 28 årsdag! Jisses, är inte du fortfarande 24?  :O


Jag & Eric i somras

När en dörr stängs..

När en dörr stängs, öppnas tusen nya.

Inte lätt att tänka så just nu, men det ligger nog någonting i det. Nej, helgen slutade inge bra men som tur är har jag mina fina flickor här hemma. Känslan av att komma hem till världens bästa vän som tröstade mig till sömns gjorde att jag trots allt kände mig tryggare än någonsin. Men egentligen, vad hade jag förväntat mig? Jag får inte låta mig luras av ord. Det är trots allt bara ord. Trist bara att det inte är bara jag som drabbas.. Jag är bara inte stark nog att kunna ändra på dig, och då funkar det helt enkelt inte... Dags att inse det nu Elin, efter 1 år borde jag veta bättre!  


SNODD AV HANNA

Gjorde du något 2008 som du aldrig gjort förut?
Jag flyttade hemifrån till ett annat land och allt vad det nu har innebärt!

Höll du några av dina nyårslöften?

Jag tror inte jag hade några löften.. Eller? Jag hade säkert det traditionella löftet om att sluta äta godis och träna mera, och det vet vi ju alla hur länge det håller :s Inte duktigare än vanligt alltså.


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej.


Dog någon som stod dig nära?

Nej, och tur är väl det.

Vilka länder besökte du?

2oo8 var ett resefritt och Nordenrikt år. Sverige & Norge var de enda länder jag besökte. Jag flög i och för sig mer än jag någonsin har gjort.

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?

En utomlandsresa & lite längre ledighet över sommaren.  

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
10 juni, EM Sverige - Grekland, lätt den roligaste dagen på hela 2oo8!

   

... och för att inte glömma 17 maj!

   

Vad var din största framgång 2008?

Att vara älskad av alla barn genom att vara maskot, haha. Och såklart, att klara mig utan mamma & pappa!

Största misstaget?

Tror inte jag har gjort något rejält misstag förutom att låtit oss blivit lurade på pengar av förra hyresvärden.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, om inte pesten räknas?

Vad spenderade du mest pengar på?
P-boter, haha. Fest & mat.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

100 ggr gladare!

Rikare eller fattigare?
Rikare vissa månader & fattigare andra månader.


Hur tillbringade du julen?

Hemma med mamma, pappa, Eric, Piia, Britt-inger, Victor, Jeppe & Emil =)

Blev du kär i år?
Inte 100 procentigt, men lite halvt olyckligt sådär.


Favoritprogram på TV?

Har knappt kollat på TV, men jag får väl säga Top Model Norge då, eftersom det är det enda TV-program vi följde =)

Bästa boken du läste i år?

Tror inte jag har läst en enda bok faktiskt..

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Kommer faktiskt inte på någonting här..

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner & sambos.

 

Vem saknade du?
Vännerna från Sverige, vovven & missen. Mamma & pappa ibland ; ) thi


De bästa nya människorna du träffade?

2oo8 var det året som jag träffade grymt många nya människor. Jag har nästan lärt känna fler människor under 2oo8 än vad jag har gjort genom hela mitt snart 21 åriga liv! Namn på dem som kan ta åt sig lite extra creed är Lotta, Malin, Marcus, Åsa, Glenn, André, Johanna, Maggie, Sofie, Henrik, Anja, Ida, Klara, Linnea, Lollo, Alan, Marte, Morten, Isaac, & sist men inte minst - TERJE!

  

Bästa sporthändelser 2008?
Em . Sverige/Grekland. SEGER!


Lördag i sin vanliga ordning

Aaah, en helt ledig helg! Deilig. Har sovit typ 12 timmar inatt och kom precis hem från gymmet som har öppnat igen efter branden. Vi sprang så benen höll på att lossna vilket gör att man är lite smått skakis nu. Då menar jag mer skakis än vanligt.. De som känner mig vet att mina nerver inte är helt OK. Shaky, that's me.
 
Ikväll blir det utgång. Linnéa har kommit tillbaka hit och hälsat på, hon bor nämligen i Danmark nu. Så ikväll ska vi bli hela gamla gänget samlade hemma hos Marcus. Skoj! Frågan är bara vad man ska ha på sig. Det börjar verkligen bli tomt för fantasi nu. Vet inte hur länge sedan man köpte nya kläder? Anledningen till att vi klarat oss ändå är att vi har 3 garderober att låna kläder ifrån =)





Vilken är din Gud?

Åååh, ni missar väl inte Winnerbäck på SVT1 nu kl 21.00? Det var på pricken att jag kikade in på blogg.se och fick se första sidan där det stod att älskade Lasse var på tv ikväll, två minuter i 21.00. Ett litet utdrag från hans dokumentär, Solen i ögonen. Den fick jag se hemma hos käre bror på juldagen, och det vänder sig i magen när jag ser den.

Han är magisk och min Gud.


Bilder från Oslo, september -08

Ny vecka

Ännu en helg har passerat. Nu för tiden lever jag för helgerna. Vardagarna börjar kännas ganska trista nu faktiskt. Bara jobba, äta, träna, sova. Är det alltså så mina ca 40 år framöver kommer att se ut? Booring. Men som sagt, helgerna gör att man orkar med vardagen ändå.

Finns inte så mycket mer att berätta än att jag är sykt sugen på att ta en sista minuten resa just nu! Krabi?! Någon som följer med? I och för sig har det nästan varit vår här idag, och vad jag såg i min blogg från förra året var det full vår med skinnjacka som klädsel & tygskor redan i mitten av februari, så det är inte långt kvar nu! Inte för att det har varit någon vinter här än men.. nu när julen är över så klagar jag inte!


Krig

Här i Oslo är det krig, typ. (<--Klicka på länken så får ni se)
Nu ikväll när jag & Josse kom ut från vårat jobb såg vi massa polisbilar med tjocka galler över rutorna, överallt. Motorcykelpoliser, polishelikoptrar och reflexvästade människor var man än vände sig. Vad hade skett? Luften gick inte att andas in, det stack i hals, ögon & näsa. Tårgas?

Ja.. det var alltså meningen att vi skulle jobba över idag, för annars hade vi kommit mitt upp i kaoset.
Det har alltså varit, och är fortfarande, demostration för Israel eller nåt liknande i hela Oslo idag. När vi gick en sväng på Karl Johan så såg vi att alla rutor var krossade, och hela centrum var upp och nedvänt. Demostranterna hade kastat brandbomber, fyrverkerier, krossat alla rutor till butiker & restauranger, slagit ner massa journalister och poliserna hade svarat med att kasta massa tårgas tillbaka, vilket kändes när vi kom ut. Alla sprang runt med halsdkar för munnen och det kändes bara allmänt obehagligt. Sånt händer ju inte här där vi bor! Men tydligen.. idioter. Hela centrum är ju förstört nu :(  



Nu vet ni vad jag sysslar med

Vi går upp, åker till gymmet. Tränar, duschar, åker hem och lagar mat.
Kl. 16.00 börjar vi jobba. Sitter till kl. 21.00, går hem, tar med oss täcket ner till soffan. Lägger oss under och myser, slår på den rosa Sex & the City boxen, ser några avsnitt, tar med oss täcket upp igen, borstar tänderna och slänger oss i sängen för att sova till nästa dag.

Så ser alltså våra dagar ut den här veckan, and I like it!


Årsresume

Detta år som gått kan jag sammanfatta som mitt & Josses år i Norges huvudstad, Oslo. Den 3e januari 2008 packade vi bilen och körde hela vägen hit. Jag själv trodde jag skulle flytta hem redan efter 1 vecka, men månaderna gick och nu är det alltså årsdagen imorgon! Helt otroligt. Det visar hur bra jag verkligen trivs och hur himla kul jag haft under året som gått. Det är lätt det bästa året under hela mitt snart 21 åriga liv! Ångrar inte en sekund att jag flyttade hit.


Från januari till mars bodde vi i ett kollektiv med 4 andra svenskar som vi inte kände från början. Malin, Lotta, Maggie och Marcus, vilket visade sig vara 4 helt fantastiska människor! Att bo i kollektiv kan jag verkligen rekomendera till ett "första boende" då man lär känna mycket folk väldigt snabbt! Att det blir fest var och varannan dag är smällar man får ta : ) Jobbet jag hade då var som ekonomiassistent på Elkjöps fakturaavdelning.

   


I slutet av mars åkte jag, Josse & Lotta iväg till Sälen för att roa oss i skidbacken och på AfterSki'n. Riktigt kul vecka, och när vi kom hem så flyttade vi tre vidare till en annan lägenhet. Vi kände att vi ville få lite mer ordning på tillvaron eftersom vi tyckte att det började bli för stökigt i den gamla lägenheten. Sagt och gjort, vi tre ordningsamma flickor flyttade till den finaste lägenheten vi kunde få tag på och oj så bra vi trivdes till en början! Sommaren kom, jag och Josse fick ett gemensamt jobb på Oasen Hageland där vi säsongsjobbade till i början av juli. Vi fick även ett extrajobb som maskot, vilket vi har än idag.
I juli åkte vi hem till Sverige för att ta lite semester, det är nämligen inte lätt att vila upp sig här! Och när vi kom tillbaka efter 3 veckor var det dags att bli lurade på våran deposition som vi lagt ut till lägenheten. Våran förra hyresvärd var scitzo och totalt dum i huvudet, så därifrån flyttade vi så fort vi fick tag i den här lägenheten vi bor i idag. Mycket klokt val!  

   


Hit, här vi bor nu, flyttade vi alltså i början av augusti. Riktigt härlig lägenhet med 2 våningar. Josse och jag fick jobb på Viasat Kundeservice där vi jobbar än idag. Jag tror att det var  i början av september som Åsa flyttade hit - Lottas kompis från Norrköping. Åsa visade sig vara en riktig tok som jag började gilla direkt! Men sist men inte minst, hon gjorde så att vi fick betala lägre hyra, haha! David, en av Josses kompisar bodde även här i en månad = ännu lägre hyra! Men det blev nog lite för mycket för han att få sova på soffan och att dela lägenhet med 4 fnittrande tjejer, så han flyttade till ett annat ställe sen.. Det skulle nog jag också ha gjort om jag var kille : ) Hur som helst så flöt livet på väldigt bra. Josse och jag jobbade väldigt mycket, nästan för mycket, vilket har resulterat att vi har varit lite utslitna ibland. Speciellt när man inte vilat upp sig på de dagar vi varit lediga, utan då har vi istället hittat på massa annat, som bla festat. Men gissa om att vi har haft kul! Man är bara ung en gång vettni.

  
 
December kom och det var dags att säga adjö till Åsa. Hon ska nämligen ut och resa (avis?! näääj) men jag hoppas att hon kommer tillbaka efter det! En tripp hem över jul blev det, och nu är det bara att se fram emot våra ev. utlandsresa som jag längtar till!

  
 
Den mystisk frågan är bara; Hur kan Josse & jag inte ha tröttnat på varandra? Vi har nästan varit med varandra dygnet runt i ett år men ändå tröttnar vi aldrig på varandra. Det är nästan tvärtom istället - när vi är i från varandra så känner man sig halv & tom innuti och längtar tills man ses igen! Vi delar rum, vi sover till och med i samma säng, vi jobbar på samma jobb, vi läser varandras tankar och fyller i varandras meningar. Visst har det väl hänt någon gång att vi blivit lite sura på varandra, men det händer mest när det är andra folk inblandade och det går oftast över inom den närmsta timmen : ) Nej, Josefine Åberg, I löööv you, och tack för att du gjort mitt år till det bästa!

Även tack till alla andra gullungar som jag lärt känna! Det är sjukt att man känner fler här än vad man gör hemma i Sverige. En stoooor klem (=kram) till er alla  ♥

Tack för att ni har gjort mitt 2008!

   

RSS 2.0