Se dig om

Du är svår.

Mysfaktor - hög

Usch, jag vill inte att det ska vara söndag-kväll. Kan inte helgen vara i tre dagar istället?

Dagen och kvällen har varit lugn iallafall. Fick besök av 2 knäppisar som jag bjöd på lite fika. Sen har jag städat my room, så nu går det att vara i det igen : ) Bara det att det luktar fotsvett av dammsugaren, vilket gjorde att jag sket i att dammsuga :D
Just nu störtregnar det ute, vilket gör mysfakton ganska hög trots att det är söndagkväll. En film och lite popcorn på det här gör susen.

Åh, jag har blivit kär!
(i en tätort på en slätt
det finns en tätort på en slätt.
ett kyrktorn sträcker sig mot himlen.
som en tiggare ur slummen.
uu ser det ifrån den stora vägen.
 
om du reser dit i vår,
säg att jag gärna kommer åter.
ifall allting är förlåtet.
att man blir klokare med åren.

om jag kommer dit igen har du en plats där jag kan vila?
ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån.
ett fönster vi kan sitta vid, & blicka ut mot ån. 

hälsa skönheten i norr.
säg till Viola att hon lyser,
att hon var vackrare än sången.
och att jag önskar att jag skrev den.

fråga krigarna i väst,
var dom gömde sina byten.
se om nån av dom kom undan,
och kanske lever av det ännu.

om jag kommer dit igen har du en plats där jag kan vila?
ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån.
ett fönster vi kan sitta vid, & blicka ut mot ån.

gå till huset med balkong,
där järnvägsbommen ringer.
under den varma, svarta plåten,
har jag lämnat några drömmar. 

en dag lämnade jag allt,
man kunde låta tiden vara.
det känns som andra sidan jorden,
vi kanske hade alla svaren.

jag har kämpat med en dröm,
jag ville inga brustna hjärtan.
inga slitningar i blodet,
jag ville hitta söndermarken.

om jag kommer dit igen har du en plats där jag kan vila?
ett rum där jag kan känna att jag är någonstans ifrån.
ett fönster vi kan sitta vid, & blicka ut mot ån.

image887

Underbar känsla

Hoho.
Det är en underbar känsla att få ligga och dra sig på morgonen - somna om igen - vakna - gäspa lite - burra in sig i duntäcket, för att själv bestämma när man ska gå upp. Lovely.
Idag blir det en lugn dag. Ska väl gå ut och gå snart, sen ska jag hem och städa mitt rum. Det ser inte roligt ut kan jag lova. Men det är alltid så skönt när det är nystädat och fräscht.

image901
En miniatyr av Jeppe i mitt fönster. 

My secret

Vissa låtar kommer upp om och om igen, höst efter höst.



I found a place where I could stay, and people say that it will kill me,
but they don't understand. People never do.

Gå mot fel håll

Hoj hoj.
Så skönt att det bara är lördag idag. Det är mysigt att det regnar ute och veta att man inte behöver göra någonting alls idag. Mysdag! Sitter fortfarande i pyamas och har inte planer på att byta om än på ett tag : )

Igår var det partay. Först var jag på förfest med Linda & några andra tjejer. Det var väldigt trevligt faktiskt. Kul att träffa nytt folk! Sedan gick vissa vidare till Se7en, och andra till Björklinge. Själv föredrog jag att stanna kvar i stan, eftersom det annars skulle vara omöjligt för mig att ta mig hem. Helt okej kväll på krogen! Träffade många igenkända ansikten.
Hemresan däremot var inte riktigt lika lyckad. Jag tog nattbussen, och somnade. Jag vaknade upp i Tärnsjö (2,5 mil härifrån). Wiie, då var det bara att börja gå då! Mitt i natten, klockan var väl runt 03.00. 
Efter 06.00 var jag hemma. Sammanlagt hade jag gått i ca 2,5 timme, med skavsår, när pappa äntligen kom och hämtade mig. Det värsta var att jag hade gått de där 2,5 timmarna helt i onödan. Jag gick nämligen åt helt fel håll, påväg bortåt. Haha, clever girl.

"Imorse" när jag vaknade hade jag fått många oroliga meddelande. Men bara så ni vet så lever jag : )

Bilder från förfesten
image890
image891image892image895image889image893

Här kommer en bild som jag tydligen tog när jag gick min lilla promenad. Jag såg liksom kanske bara 1-2 meter framför mig, sen var det kolsvart. Det hjälpte ju inte att jag började bli mörkrädd och höra ljud mitt i allt..

image894
Hem kom jag, dock inte genom att gå hela vägen, vilket var tur. Då hade jag väl inte varit hemma än : )

Inget tvivel

Du är fri och tar allting för givet, du kan skratta åt livet
Du lever för stunden, precis som jag
Det är nudlar och lånade pengar, du har grå efterslängar
men lyckan i grunden, precis som jag

Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du.

Jag tror att det är våran resa till Norge det handlar om Martina : )
Vi åker!


Jag har bestämt mig nu. Jag vill åka, jag ska åka till Norge. Det är ändå bara 2 månader det handlar om, 8 veckor. 
Min chef sa nyss, "ÅK ELIN, för Guds skull! Inte bara det att du kommer hem med egna pengar, du kanske kommer hem med en härlig rik norrbagge i handen också ; )" Hon är för härlig hon. Tack vare henne ändrade jag helt inställning. Inte pga det där som hon sa, utan att man ska vara lika positiv som hon är, då kommer man långt och man får mindre problem.
Varför tvekar jag för? Det är bara att åka ju!
Det är mest pappa som gör att jag få en negativ inställning till det hela. Men han har själv sagt att han inte vill att jag ska flytta hemifrån än. Jag är ju liksom deras sista barn. Det är ju gulligt på sitt vis, men jag har faktiskt ett eget liv, och jag kommer ju tillbaka ( eller? : ) )
Herregud, 2 månader är ju som en fis i rymden!

Äntligen fredag

Äntligen fredag! Jag längtar redan tills imorgon då man får sova ut : )
Men ikväll blir det allt annat än att sova. Ska ut med Linda & co, förhoppningsvis på BJ och göra en comeback sen förra gången. Kameran kommer säkert att gå på högvarv som vanligt.

Träningen igår var faktiskt jobbigare än jag trodde. Mag- och ryggövningerna brände rejält. Är glad över att mamma har börjat på den igen, så jag ger henne sällskap de torsdagar som jag har tid. Bra mycket bättre än att sitta hemma och säcka! I like to move it ; )

Nu har vi (jag & Jullan) äntligen bytt ut ruttna Rix Fm mot Winnerbäck. Timmarna går dubbelt så snabbt nu, jag lovar er. Känner även på mig att den här dagen kommer att gå snabbt. Slutar redan vid halv 2, och ska på stan en snabbis för att hitta något att ha på mig ikväll.

Daugava

Yes, jag har den i handen, och vissa låtar får mig att få fjärilar i magen!

image887

image884image885

Dock är den in signerad, som min förra skiva är. Men jag är överlycklig ändå : )
Även denna höst är räddad.

image886image888

Nu ska jag kila iväg och träna med mammsen!

Norge eller Sverige?

Nu är det så här att jag är  lite splittrad vad det gäller Norge.
Jag tror nämligen inte att man kommer tjäna så mycket på att åka, trots att man tjänar bra med kosing. Då måste man liksom betala hyra, mat - allt, medan när jag bor hemma så betalar jag ingenting. Bor och äter gratis, som jag absolut inte kommer göra i Norge. Dyra Norge.
Så just nu är det nog bara roligheten i det hela som lockar. Varför stanna kvar i Sverige som man säkert kommer bo i hela sitt liv efteråt? Men varför åka till Norge om man inte tjänar på det? Det skulle vara norrmännen som lockar då ; ) tss.
Nej men jag tror jag åker ändå. 2 månader är nog skönt att åka iväg och prova på något nytt, och träffa människor som man säkert aldrig annars skulle träffa. Annars kommer jag ångra mig om jag inte åker.

Signerad skiva

Förresten är jag inte ett dugg avis på bror som var i Stockholm idag och fick Lars Winnerbäck's nya skiva, Daugava, signerad av kungen själv.. Om jag inte hade jobbat hade jag också stått där, öga mot öga, med han & fått bildbevis på det.
Jag måste köpa skivan snarast, kanske imorgon. Det är inte samma sak att ladda ner låtarna (underbara låtar!), utan man vill ha en riktig Lars Winnerbäck-skiva i handen.

image883
Foto: www.winnerback.net

Snart är det våran tur att se & lyssna på han iallafall. Det kommer bli underbart.

Prinsesstårta

Hej hej.
Idag var det då redan onsdag, alltså har halva veckan gått. Rent ut sagt runnit förbi. 
Vi fick tårta och grejer på jobbet idag, och då kom jag på när jag var liten så hatade jag allt som hade med tårta, grädde och bakelser att göra. Nu för tiden tycker jag att det är hur smaskens som helst!  Kanske inte bakelser & sånt kladd, men de andra : ) Prinsesstårta gör susen!

Annars idag efter jobbet har det blivit och kommer att bli en lugn kväll. Har inpackning i håret och ansiktsmask i ansiktet, och tänker slänga mig i soffan för att kolla på Idol alldeles strax. Lite måste man ju unna sig själv trots att det bara är onsdag ; )

Titta förresten så stor lillkillen har blivit!image881
image882
image880

Oförberedd lön

Hej & hå.
Kom precis hem från Jullan. Har lagat och ätit pannkakor med henne eftersom vi blev så sugna på det efter jobbet : ) När jag kom hem hittade jag ett lönebesked från sommarjobbet på köksbordet. "Eh vad nu? Jag ska väl inte ha någon lön!" Men hoppsan, det skulle jag visst : ) Så nu har man lite mer pengar på kontot än beräknat, och det tackar man ju inte direkt nej till. Jag som trodde att jag skulle förbli pank fram till 25:e oktober. Så det var en mycket glad nyhet!
Har precis pratat med Martina, och våra Norgeplaner ligger högst upp på listan igen. Får se när man åker iväg för att tjäna massa kosing då. Kanske redan efter nästa vecka?

Nu fortsätter Idol, sen ska jag hoppa i säng.
Gossinatt!

image878

Glöm

Det är inte lätt att glömma när man blir påmind om det i både lukt och syn.

image877

Rix Fm in my ass

Hur många gånger om ska de spela Olas - SOS, Martin Stenmarks 100 år från nu, Fergies - Big Girls don't cry? Det värsta är att jag inte överdriver om jag säger att man hör låtarna om igen, minst 3 ggr i timmen. Istället för att spela lite olika låtar måste de tjata ut de "mest populära" tills man nästan spyr på dem. Stackars artister som kan bli hatade av oss pga radiokanaler.

Sämst musik just nu - Rix fm!

Lyssna och lär


System of a down - Spiders


System of a down, Lars Winnerbäck, Anna Ternheim & Kent
 är typisk "höstmusik" för mig. Lika besatt varje höst.

En måndag är avklarad, iallafall hälften. Nu ska jag åka och träna, sen blir det godnatt för mig så fort som möjligt.

Myrornas krig

image876
Myrornas krig ska göra barn smarta
. Det sägs att myrornas krig på TV stimulerar barn, speciellt barn med ADHD.
Jag som alltid trott att för mycket av Myrornas krig kan göra en knäpp : P Man lär sig något nytt varje dag!

Jag är redan inne på min 3:e kopp latte och klockan är bara 10.00. Om jag inte var beroende av kaffe innan, så är jag det nu.. :/ Så fort man börjar känna sig trött tar man sig en kopp, och vips är man pigg igen. Det blir liksom godare och godare för varje kopp, farligt. Men, jag har en regel: Inte en enda droppe kaffe när jag är hemma, vilket jag har klarat hittills!

Nu ska jag fortsätta med min pappershög.
See you.

Favorit

Här är min favorit! Plånboken gillar den också.
image875

Nu ska jag sova. En ny arbetsvecka väntar imorgon, med lite sömn och mycket att göra. Livet är ju underbart : )
Godnatt på er!

Rikare & Fattigare

Med en fläskläpp rikare och några hundralappar fattigare har man piggnat till från gårdagen. Rolig kväll som spenderades på BJ med Sara, Jullan, Lotten, Malin & Lollo. Apmycket folk var det, men vi måste ha kommit dit alldeles för sent, för det kändes som att klockan blev bussdags på en gång..  

image870
image862
image864image874image863image867image871image873image872
image868image869


Ikväll blir det film & ostbågar, mums.


Lockigt hår

En sak som jag undrat länge över, är hur hår kan vara självlockigt? Mitt hår har alltid varit lockigt, och nu undrar jag hur håret kan locka sig av sig självt? Liksom, hur kan håret skruva sig enda ut i topparna och hålla sig så? Har det någonting med rötterna att göra eller? Typ krokiga rötter eller något sånt : P Nej inte vet jag heller. Jag frågar er, så nu hoppas jag på att någon har ett bra svar : )

image860image861
Såhär blir mitt hår när man inte gör någonting åt det.

För mig är det däremot mer konstigt att håret kan bli rakt efter att man har duschat. För mig är det självklart att det blir lockigt..

Ronald McDonald & Vi

image858

Haha, jag hittade den här gamla bilden på Jullan, Hanna, Mig (m Ronald McDonald bakom), Karin & Sara från Cityfesten 2005. Det måste ha varit den roligaste Cityfesten någonsin!

Utgång ikväll

Hej härliga lördag!
Råkade visst sova till 12.00 idag, men det var mer än skönt. Känner sig dock lite konstig i huvudet efter att ha sovit så många timmar. Men det brukar gå över under dagen.
Sitter här och bränner skivor och laddar för ikväll. Ikväll blir det nämligen utgång för hela slanten. Saknar mina tjejer nå grymt. Som Sara sa;
"Man får lite abstinensbesvär efter att ha legat sked med dig i en vecka in Turkey" : ) Så sant, så sant.

image859
Pälsmössorna 2004

Måste även fundera på vad jag ska ha på mig ikväll. Här hemma står 3 överfulla garderober, men det finns ingenting som jag vill ha. :O Konstigt.

Avslutad dag

image857
 
  Avsluta
  varje
  dag
  och
  var
  färdig
  med den.
 
  Du har gjort
  vad du kunnat.










Ibland får man göra bort sig

Äntligen helg! Det ska bli så jäkla skönt att få sova ut imorgon så ni anar inte. Har väl sovit 5 timmar varje natt den senaste veckan, och det är inte min kropp van vid. Jag fungerar inte riktigt om jag inte får tillräckligt med sömn. Det var iallafall skönt att komma hem "tidigt" idag, alltså nyss.

Planerna för helgen är väl inga speciella. Antagligen krogen imorgon, och ikväll blir det troligtvis lugnt med lite trevligt sällskap. Ska försöka röja undan lite på mitt rum nu också. Eric (bror) och Piia kom nyss hit, så nu ska vi gratta mamma lite. Tur att man hade köpt presenter redan, eftersom jag inte kom ihåg att hon fyllde idag! En jätte fin väska (som jag tänker låna) och lite ansiktsmasker mm ska hon få av mig : )

Idag på bussen hem från jobbet gjorde jag bort mig lite kan man säga.
Det var så mycket folk att man blev tvungen att sätta sig på första lediga plats man kunde hittta. Jag satt mig ner bredvid en kille som kommer härifrån, men som jag inte känner. "Yes, jag är pigg", tänkte jag och behöver därför inte oroa mig för att somna. (Hatar att somna när man sitter bredvid någon okänd runt sin egna ålder). Jag sätter i mina hörlurar till Ipoden och sitter och njuter av musiken tills jag börjar känna mig lite trött... 30 minuter senare vaknar jag och märker att jag ligger med mitt huvud på han-som-sitter-bredvid's axel. Pinsamt, och stackars kille..
Jaja, den bjuder jag på!

Glömsk dotter

Jag fick ett sms alldeles nyss där det stod: Säg grattis till din mamma från mig ;-)
Justja, hon fyller ju år idag ja! Vilken dotter man är ibland alltså :P

Tur att hon inte var vaken imorse när jag åkte då, så behöver jag inte ha så dåligt samvete ändå  ; )

Yogurt, bra för kropp & själ

Detta tips fick jag i ett mejl idag och tänkte nu dela med mig av det till er!

Yogurt är inte bara bra för insidan! Testa att applicera kyld, slät yogurt på ett rengjort ansikte i 10-15 minuter. Skölj sedan av med kallt vatten.
Enzymerna i yogurten mjukar upp och slätar ut huden, absorberar överskottsfett, minskar porer och lämnar en fräsch hudkänsla.

image854 Do it!

Strålning av mobilen?

God kväll allesammans.
Nu har det inte blivit mycket tid alls över till att sitta vid internet och blogga. Jag skyller allt på jobbet, och då ljuger jag faktiskt inte. Jag trivs bättre och bättre, och har världens roligaste "chef", Susanne. : ) Jag försöker jobba så mycket som möjligt eftersom pengar är det som behövs mest nu, typ. Tyvärr hinner jag inte med något mer om dagarna. Jullan och jag satt och frågade oss själva vad vi gjorde på fritiden. "Duschar och sover" blev svaret : P Det är faktiskt så. Så fort man kommer hem hoppar man in i duschen, sen går man och lägger sig för att förhoppningsvis få 6 timmar att sova.
Igår däremot tog jag mig tid och hälsade på Robin, vilket var länge sedan. Kollade på Beck - den svaga länken (riktigt bra!) och åt lite gott sådär. 
image856
Justja, idag när jag satt på bussen hem från jobbet började jag känna en svidande och stickande känsla i låret - precis där mobilen låg i fickan. Kan det vara av strålning från mobilen som den känslan uppkom? Jag blev lite orolig faktiskt.
Jag har nästan alltid mobilen i höger byxficka (de dagar jag har byxor), och när jag har byxor har jag alltid mer eller mindre taighta jeans. Sen när jag kom hem hade jag en röd-lila fläck på låret, där mobilen legat.. Nu är den fläcken iofs borta, men jag har aldrig känt såhär förut, och väljer nu att inte ha mobilen i fickan när jag har allför åtsittande jeans.
Eller är jag löjlig nu kanske? Det kanske bara är mobilen som börjar sjunga sin sista refräng..

image855Aja, dags att sova igen. Äntligen helg imorgon!

Snart är det jul

image853Jisses, vilka korta och stressiga dagar det är nu. I och för sig kan jag ju åka hem direkt efter jobbet, men som idag valde jag att göra annat, likaså igår. Att äta god mat på hotell med trevligt sällskap händer inte varje dag, så det var lätt värt! : ) Men ändå, man åker 06.15 och kommer som tidigast hem 18.00, idag 21.00. Och imorgon kommer man inte hem över huvudtaget.. Men men, jag klagar inte.
Konstigt nog sätter jag mig här ändå och skriver och kollar runt lite - även fast jag egentligen inte har tid..
Hoppas att allt är bra med er annars! Snart är det jul hörrni!  Tänkte bara om ni ville bli uppmuntra ; )

Dags att sova!
Godnatt små era små tussar ; )

Första dagen på jobbet

Sitter här och varvar ner med lite Mexicanasoppa. Det blev ju endast en ynka liten banan till mat idag, eftersom det blev så tajt mellan jobbet och träningen. Men det gick det med. Jag slapp ju att ha håll iallafall : )

Jag började som sagt på ett nytt jobb idag, och jag trivs jätte bra hittills! Alla är supertrevliga, och det finns saker att göra hela tiden, så man slipper ha massa dryg dötid. Det gillar jag. Att jag jobbar på samma ställe som Jullan gör inte saken sämre. : )

Från och med imorgon får jag börja gå upp kl 05.00, vilket passar utmärkt till mig som är så morgonpigg. (?) Äh, det är bara att börja gå och lägga sig tidigt, för det ska väl bli människa av mig också en vacker dag!

Eldvakt

När jag somnar står en ängel vid min dörr precis som förr,
och gör att allting ordnar sig, och den blir tryggheten för mig.
Vem går eldvakt för dig?

image851image852

Extreme room-makeover

Yes, jag har äntligen gjort det - slängt ut det stökiga skrivbordet och bytt ut mot två byråar.
Resultatet blev följande:

Före
image849

Efter
image848

Det blev lite finare va? Nu är det ju inte helt färdigt, men på ett ungefär iaf..

Videoklipp - Sommaren 2007

Här kommer en sammanfattning av Sommaren 2007, i videoformat!
Var beredd på att ni kanske kommer vara med : )


Jag är en slösa

Då har man kommit hem från Uppsala. Det blev väl lite väl mycket handlande av mig, som vanligt. Kom hem med en väska, ett par mjukisbyxor, en kjol, busskort, en topp, presenter till mamma (som jag inte kan avslöja utifall hon läser det här), benvärmare, strumpbyxor, stövlar, läppglans & lite annat smink. Hittade även äntligen en jätte fin skinnjacka, men det fanns bara strl 32 : ( Den satt bra, men det går inte att ha någon tjockare tröja under, så jag får leta vidare. Någon som vet ett bra ställe med fina skinnjackor för övrigt? 
Nu måste jag iallafall ligga lågt med ekonomin ett tag, men det känns så bra nu när man har jobb iallafall. Som ni märker är jag mer en Slösa än en Spara..

Ska väl hem till Jullan och fixa hennes hår snart, men först ska jag äta!

Till storstan

Morrn morrn.
Då var det söndag, och jag vaknade upp glädjandes över att jag inte mådde lika pyton som jag gjorde igår : ) Jag tror jag aldrig har varit bakis så länge som jag var igår. Redan när jag kom "hem" i fredagsnatt hade jag huvudvärk, och den + illamåedet höll i sig ca 12 timmar efteråt. Hujedamig. Just nu känns det inte som att jag vill festa på år och dagar, men jag kom på att jag har lovat Josse att gå ut i Gävle nästa helg, så där sprack det. Men man hinner väl ställa om sig förstår jag..

Jag skulle ju egentligen åka till Norge idag, men eftersom jag börjar jobba imorgon får jag vänta med det. Men i slutet av, eller i början av nästa, månad beräknar jag att åka till Grannlandet för att jobba ihop till en lång Asien-resa : )

Nu ska jag till stan med Jenny. Har inte träffat henne sen vi tog studenten, så det ska bli kul.
Vi får se om jag kommer hem med ett par stövlar, en tröja och ev. en jacka, som jag ska kika efter idag.

image847image846


Gårdagen

Hej hopp på er!
Kvällen igår var mycket trevlig. Hemma hos Bella var det jag, Hanna, Charlotte, Johanna, Natta, Emelie, Matilda & hennes kompis och Bella her self. Vi åt sallad med världens godaste vitlöksbröd till, drack bål och fyllde våra strupar med lite vin. Senare blev det en tågresa till Uppsala, Se7en. Det var länge sedan jag hade så roligt där faktiskt. Det är nog bra att man håller sig ifrån det stället ett tag, det är ju lätt att det blir grymt uttjatat.
Med lite för mycket drinkar i baren tog jag tåget tillbaka till Tierp när det väl var dags för hemgång. Kom hem därifrån för någon timme sedan.

Jag kanske gick ut lite för hårt igår, för idag har jag inte mått bra kan jag lova. Nu, äntligen, börjar jag piggna till och huvudvärkenbörjar blåsa bort. Så ikväll hoppas jag på en lugn och fridfull kväll, med lite ostbågar och Svensson Svensson : )

Bilder från gårdagen:

image844
Födelsedagsbarnet : )
image843
Natta, Matilda & Johannaimage845
Charader

image840
Bella gör en charad på ordet buske
image839
Vinet och jag, vi är goda vänner tralala
image841
Ser du stjärnan i det blå? (Hanna & Charlotte)

Fredag

image838God morgon härliga fredag
Sov som en stock gjorde jag, tills klockan ringde. Fortsatte även då att sova som en stock, men vaknade därefter av att mobilen ringde. Så nu har jag fått ett litet jobb på 3 veckor, som kan vara bra att ha innan man far till Norway. 
 Idag har jag mycket att göra på liten tid. Ska ju till "storstan" Tobo, till Hanna på jobbet (mitt förra jobb) och hälsa på. Sen blir det partay hos Bella och sedan vidare till Uppsala. Vilken krog det blir har jag ingen aning om. Antar att det blir sjuan om jag känner Toboflickorna rätt : P

Det blev ingen träning igår. Istället blev det kladdkaka och Idol. Alltså tvärtom mina planer. Illa illa, men trevligt var det iallafall. Jag har inte mig själv att skylla så : P säger vi iallafall.

Hoppas ni får en underbar fredag nu!

Sista bilderna från Alanya

Lägger in några bilder från Alanya som jag fått av Sara. De flesta var lika som vi andra har knäppt, så därför blir det bara några få.

image826
Nattdopp
image823
"-Vad ska jag säga om jag vill att hon ska bli min flickvän?"
image824
Lotten attackerar mig kl 11 på morgonen, full sedan gårdagen :P
image825
Akta vågen
image831
Tjejerna klättrar
image832
Klättra upp för berget, tralala
image829
Sara försöker få upp vinflaskan för hand
image828
Mattime
image830
Trötta vi väntar på Transfern

Give it to me

Idag har vi gått några steg framåt när det gäller Norge. Vi har fått svar från olika jobb, olyckligtvis låg de högst upp i Norge, som vi inte är så intresserade av. Oslo ska det vara! Men det är ett framsteg iallafall : ) Har även fått adress till Manpower i Oslo, så dit ska vi på måndag. Martina har också tagit mod till sig och ringt någon Norsk gutt! Braaaa. Och vi verkar bara bli fler och fler som ska åka. Ju fler desto roligare, dock svårare att hitta en passande lägenhet.

Ikväll blir det träna av. Trots att vissa försöker tränga sig på och hindra mig :P Men jag har en stark vilja, så detta ska vi nog bli två om!

Imorgon blir det födelsekalas hos Bella, sen blir det utgång. Det blir skoj!


Båtturen i Alanya's låt - Vill tillbaka

image822

Kloka råd

20 kloka råd

1. Ge minst en människa en komplimang varje dag.
2. Sov inte bort en hel dag, gör något du kommer minnas istället.
3. Säg bara 'jag älskar dig' när du verkligen menar det.
4. Säg bara 'förlåt' om du ångrar det du gjort.
5. Tro på kärlek vid första ögonkastet.
6. Var inte rädd för att bli sårad, alla blir det.
7. Skippa dumma kommentarer om andra människor, du tjänar inget på det ändå.
8. Tala långsamt men tänk snabbt.
9. Säg prosit när du hör någon nysa.
10. Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stark vänskap.
11. Om du är osams med någon, red ut det direkt istället för att gå och vänta på
att den andra ska ta första steget för den tänker precis likadant som dig.

12. När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast.
13. Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler.
14. Kom ihåg att tystnad ibland är det bästa svaret.
15. Att bråka är onödigt. Varför bråka när man kan ha roligt ihop istället?
16. Dela med dig av saker du vet (som du vet att du får berätta) Det är ett sätt att visa att
du litar på dina närmaste.
17. Berätta aldrig något du lovat en person att aldrig berätta.
18. Bryt inte löften.
19. Ta vara på de som bryr sig om dig, annars kanske de slutar göra det.
20. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

image821

Hudproblem

Alltså, min hud mår inte bra. Den har fått utslag nästan överallt sen jag kom hem från resan, och hade det de sista dagarna där borta också. Det är som en blandning av finnar & myggbett - röda prickar som sviiiider & förökar sig. Uscha ni mig. Hur blir jag bli av med dem?
Jag kan ju inte gå omkring och bli kallad "Bubblan" resten av mitt liv :P

För övrigt blir jag fortfarande hyper av den här låten.

Den blåa pärlan

Jag måste säga att jag har noll sinne för svampplockning. Medan mamma hittade tusentals kantareller av olika slag så hittade jag inte en enda. "Det gäller att få in synen Elin, och gå inte så snabbt!" Äh, varför använda synen när det inte finns någonting att se?
Så, jag tröttnade ganska snabbt och valde att lägga min tid på blåbären istället. De små blåa pärlorna.
När vi kom hem smaskade jag därför i mig fil och färska blåbär medan mamma fick rensa sina jäkla svampar själv. Effektivt! Men tur som jag har får jag iallafall ta del av hennes stekta kantareller nu på en goood rostad macka : )

image819image818

Måste fråga dig; Är detta ännu ett test?

Varning för känsliga tittare

OBS OBS OBS!
Varning för känsliga tittare!

Nu har jag fått bilderna från Alanya av Sara, vilket betyder att jag har alla bilder på datorn nu! Det som jag däremot möttes av i mappen var alla äckliga-, vidriga-, fy bubblan-bilder på Saras tår som blev förstörda efter första festkvällen. USCH. Om ni inte vill få kräkmage så får ni blunda NU ; )

image816image817
image814
image813image815

Sen kan man ju fråga sig hur normal Sara är som gillar att ta sånna här bilder ; )
Förlåt om jag skrämmde er..

Nattmänniska

Hello everybody.
Idag är det onsdag, och solen skiner! (lite iallafall). Jag sov väldigt skönt i natt måste jag säga, och vaknade av mig själv i morse för en gångs skull. Annars brukar det alltid vara mamma som väcker mig : P

Igår blev det en lång springtur mitt på dagen, och jag tror jag aldrig har haft så tunga ben som jag hade så. Usch. Därför har jag kommit på att jag är ingen människa som ska springa & träna på dagen, utan jag är helt enkelt en nattmänniska, som gör allt så mycket bättre på kvällen! Yes, så är det. 
På kvällen blev det lite film, prat & gottigott sådär : )

Jag är så sugen på att sätta sprätt på massa pengar (som jag inte ens har) nu! Det finns äckligt mycket fina höstkläder, skor och väskor i affärerna nu. Kan man inte bara få vinna några tusingar sådär? (a)

Nu ska mamma och jag ska ut och plocka kantareller!


Till er som dricker kaffe

image812Många, även jag, kan känna lite obehag över att dricka kaffe för ofta. Det ger ett beroende, gula tänder osv, men nu har jag letat upp vad som är bra med kaffe, och resultatet blev följande:

- Eftersom kaffe innehåller koffein, är det en uppiggande dryck som gör att du orkar mer och håller dig vaken lättare.
- Att dricka 2 koppar kaffe om dagen halverar risken att utveckla skrumplever, som man bla kan riskera att få vid för högt alkoholintag, virus, skador i immunförsvaret, fetma och biverkningar av mediciner.
- 2 koppar kaffe om dagen kan också skydda risken för hudcancer
- Kaffe gör dig vackrare. Kaffebönan innehåller rikligt med antioxidanter, vilket kan vara välgörande för huden och skydda cellerna mot onödigt åldrande. Kaffe kan motverka håravfall, celluliter och stärka hår och naglar.
- Lite extra koffein underlättar viktminskningen. Det minskar aptiten och sätter fart på fettförbränningen.

Så gott folk; Fortsätt att dricka kaffe!
Men kom ihåg, lagom är alltid bäst.


Jag vill börja dansa

"Godmorgon", eller som de säger i Turkiet: Good mooornink!
Ännu en grå och trist dag. Jag har nyss ätit en bautafrukost och är proppmätt. Mamma & jag ska ta och baka lite bröd idag. Hur gott är det inte med nybakat bröd egentligen? Mmm. Nyttigare är det också eftersom det då inte innehåller massa konstgjorda medel & ämnen m.m.
Funderar på att ta en långpromenad/springtur först för att väcka hjärnan lite. Det blev ingen träning igår, bara några km på motionscykeln. På torsdag däremot drar det igång på allvar. Jag är även sugen på att börja dansa, typ latino, streetdace eller nå annan cool dans. Så om det är någon som vill börja med mig så är jag lätt på :D

Här kommer förresten lite bilder från Malins kamera. Nu är det bara Saras kvar, hon är seeeeeg :P
   
Alanya by night, Varning för sköldpaddor, Nattdopp för mig & Sara, Här med
    
Efter nattdopp, Däckad Lollo, Strandsatt Lotten, Vi äter mat
    
Lollo, Fräsch tjej, Lotten & "Jack", Sara leker död vilket blev en väldigt populär lek - till och med så populär att några killar blev portade från stranden  av poliserna pga oss
    
Lollo & Sara badar, Jag & Sara, Lotten äter glass, Jag & Sara
   
Lotten & Jag, Blötdjur, Jack Sparrow hoppar, Lotten hoppar
  
Sara hoppar, Lollo hoppar, Jag var lite trött på väg hem med bilen...


See you later alligator

Kokossäng

Jag har haft en väldigt bra kväll, men nu ska jag gå och lägga mig i min säng som det ligger massa kokos i : )

image792
image793image794
Fina bilder knäppta med Malins kamera, fler bilder kommer imorgon.

Sov sött.

Några klipp från Båtturen i Alanya

Här kommer två klipp ifrån 10 meters-hoppet från en grotta ute på Alanyas hav.
(OBS: Jag var inte världes bästa filmare eftersom båten gungade ganska rejält.)


Här hoppar Lotten (i slutet av filmen)


Här hoppar Sara & Lollo

Höjden såg mkt högre ut i verkligheten - Nära döden upplevelse.

Här är även ett klipp med våra guider på båtturen. De myser så sött till Titanic - My heart will go on : ) Sen fick några av oss testa att vara Rose också : P

Arbetsintervju

Hellu.
Idag blev det en tidig morgon för mig (ovanligt tidig iallafall). Men det var bara skönt, för jag sov inge bra alls i natt. Jag kunde inte somna, och när jag väl gjorde det vaknade jag stup i kvarten. Anledningen till att jag gick upp tidigt var att jag åkte in på en arbetsintervju i Uppsala, och kom hem alldeles nyss. Intervjuven gick bra, men nu är det ju så att jag egentligen ska skita i Sveriges jobb, och satsa på Norge till 110%, men det känns alltid skönt att ha ett här hemma, utifall det inte blir något med Norge. Dock verkar det nästan helt säkert på att vi drar till Norge redan på måndag :D wiie.

Annars händer väl inte så mycket idag. Ska väl vara duktig och röja undan på mitt rum, sen ska jag nog baka lite bröd - *hemmafru* : ) Ska förmodlingen börja på det första träningspasset ikväll också. Det ska bli skönt att få tillbaka formen igen!

Nej, nu ska jag ta en promenad med Jeppus, som förövrigt leker mamma till misseungen just nu. 
 

image783
Snuttsnutt

Planering

Då har jag & Martina planerat inför Norge, och vi är just nu sugna på Oslo. Tänk vilket drag : ) Men samtidigt farligt, eftersom det är lättare att göra av med pengar där än vad det är mitt ute i ingenstans. Samtidigt måste man leva lite för att orka fortsätta jobba tror jag. Jag är verkligen supertaggad nu, så det här kommer nog bli super!
Jag har även åkt och hälsat på Hanna. Man saknar ju henne nu när man inte träffas varje dag, som vi har gjort hela sommaren! Hon hade även en jätte söt kattunge hemma som de inte kan behålla, så om någon är intresserad av en misse - hör av er : )
Fick också en liten meeting med en annan gammal goding som man inte träffat på länge. Kjempefint : )

Här kommer lite bilder från Lottens kamera:

   
Vi på Arlanda, Sara & Jag på flyget, På flygplatsen, Lotten & Jag första kvällen 
  
Vi väntar på våra väskor, Lotten & Lollo, Jag & Lollo, Brudarna
   
Saras 40+are, Vi m Östersundare, Sara & Jag dansar turkisk dans i bakgrunden, Folk på beachpartyt
   
Jag Sara & Lollo m. kidsen, Sara spelar fiol, Nattdopp, ---> Robinsson Robbans lillebror
   
Kastas i poolen, Pairsailing, Bästa krogen Bellman, Världens största Viagraförpackning
   
Vatten, Handdukar på sängarna, Lollo Jag & Sara dansar på baren, Här med :S
   
Tequila, Någon m Sara, Lollo äter glass, "In i dimman"
   
Vi 4, Shopping, Lollo & Jag på båtturen, Jag Malin & Sara badar
    
Capten Jack Sparrow : ), En strand, Lollo & Sara sista kvällen, Vårat hotell

Godnatt och sov gott.
Arbetsintervju väntar imorgon.


Norgeplanering idag

Godmorgon Sverige!
När jag vaknade var jag säker på att jag var kvar på vårat hotellrum, men det var jag icke. Jag sov iallafall väldigt skönt & länge i natt, eftersom jag vaknade för ungefär en halvtimme sedan : P
Martina ringde ganska nyss, så idag ska hon och jag träffas och ringa till Norway : ) Bra att vi äntligen tar tag i det! Jag har nämligen börjat känt att Sverige inte är mitt land för tillfället. Jag vill utvidga mina vyer, vilket jag kommer att göra om vi får jobb i Norge. Då blir det nämligen en lång Asien-resa i vinter :D 

Nej nu ska jag äta frukost, bye bye.

image743
Jag & Sara påväg till flygplatsen i Antalya - bastuvarmt

Hello Kitty

Puh, det blev ingen tidig läggdags ändå. Från att ha varit vaken sen igår morse känner jag mig ovanligt pigg! Till och med så pigg att jag orkade ta en springtur för ett tag sedan. Det behövdes verkligen kände jag. Benen måste ha fått muskler från allt simmande, för idag kändes det som att jag bara svävade fram : )
Jag har även fått inspiration av Martina om att jag inte ska äta godis under hela september. Bara äta sunt och röra på sig mycket. Gympan börjar nästa vecka, så den kommer att hjälpa mig lite på traven också. Nu ska jag verkligen försöka klara av det här!

Nu ska jag iallafall gå och sova med min nya Hello Kitty-pyamas : ) sweet.

Sov gott allihopa!

image742


Alanya del 1

Eftersom det tar sån lång tid att få alla tusentals bilder från tjejerna så börjar jag med att lägga ut några bilder från min kamera. Som ni kanske ser så är det mest bilder från våra förfester : P men men, de var skojiga!
E n j o y !

   
Blekfisar på Arlanda, Sthlm's skärgård, Turkiet, Färdkost
   
Jag, Sara, Malin,
    
Lollo, Jag, Lotten, Sara som alla gillar drinkar : )
  
Jag & Sara, Carlos drinkar, Vad gör vi?
   
"Inte-tjej-hand", Sara & Jag, Jag shakar drinkar, Sara & Jag kissar i kors
    
Skyltar för drinkarna vid baren
   
Lollo dyker, Sara hoppar, Mina ben, Jag tar Sara!
  
Folk klättrar, Sara Jag & Lotten, Bryydarna

Konstigt nog är jag inte så jätte trött längre. Jag har varit vaken i snart 36 timmar och jag kände mig hel mysko när jag åt mat, men nu är jag nästan fit for fight igen : ) Funderar på att ta en promenad eller något. Man känner sig ganska så uppblåst efter den här veckan ''/ Det blir iallafall en tidig sänggång ikväll. Det ska bli så skönt att få sova i en mysig fräsch säng! Våra har ju inte varit så himla mysiga direkt : P Massa sand och äckel i dem varje natt. Våran städerska "Köttfärs-Greta" var inte den bästa på att hålla rent om man säger så. Det enda hon gjorde var att plocka ordning på våra skor ungefär, haha. Men det kommer bli så himla tomt att sova själv i sängen. Man är ju van att ligga sked med Sara nu ju ; )  Jag får väl ta in missen eller vovven om man börjar få rädd-för-att-vara-ensam-skräck.

Lägger ut fler bilder sen.

Hemma igen

Då var man hemma i Sverige igen då. Fy fan =/ Jag hade gärna stannat i Alanya mycket längre! Vi hann med alldeles för lite, och var där alldeles för kort tid för att få ut allt vi hade velat. Men resan har varit otroligt bra, rolig och varm. 52 grader i skuggan hade vi när vi kom fram till Alanya. Det kändes som att man stod framför en grill så fort man gick ut, men vi vänjde oss ganska snabbt. Sista dagen kändes det till och med svalt. :P Tyvärr var det för varmt för att ligga och steka i solen på stranden, så det fick mest bli parasoll -och luftmadrass-solning för oss. Men lite färg har man fått iallafall!

Vad har vi då gjort under veckan?
Förutom att ha solat och badat så har vi festat bla på Beachparty & på olika krogar, åkt på båttur, hoppat från 10 meters klippa, dansat turkisk dans, pratat med norrmän, hängt hos våran bartender Carlos, blivit utskälld & utslängt från hotellet av hotellets receptionist flera ggr, tagit nattdopp, dansat på bardisken, fått några killar att bli portade från stranden, fått en kommentar som "Your room is very dirty", drivit med turkar, blivit klapp, skadat oss, prutat och shoppat lite m.m. Jag vill tillbaka NU!

Turkarna var iallafall precis lika charmiga som man blivit varnat för : ) haha. Vi sk "Spice Girls" har blivit bortgifta flera ggr om!

Här kommer 2 bilder som en fotograf tog på oss på båtturen. Dock är färgerna och skärpan väldigt dåliga eftersom jag knäppt kort på korten så att säga. Egentligen är vattnet på den andra bilden helt knallblått och klart.
Fler bilder kommer inom kort! Vi har ca 1000 bilder som vi ska dela med oss av ; ) Lägger väl inte upp alla, men en hel den iallafall, så fort de andra flickorna pallrar sig till datorn.

image705

image720 

Jag borde egentligen sova nu. Om man inte räknar med de få sömntimmarna man fick på planet så har jag varit vaken i 28 timmar nu. Det känns, men samtidigt vill jag inte sova förrän ikväll, så att jag inte vänder på dygnet helt.

Återkommer senare : )

RSS 2.0