Min helg

Tack denna härliga söndag för att jag inte har mått dåligt efter utgången igår! Inte ens en gnutta huvudvärk har jag haft, och det känns väldigt konstigt måste jag säga. Men underbart!

I fredags åkte jag till Eskilstuna för att jobba som Svampbob Fyrkant & Fiffi på lördagen i Tuna Parks köpcentrum. Fick sova i en alldeles egen svit och åt hur god kvällsmat och frukost som helst. Fick jobba med min chef Paul då jag skulle få en liten upplärning inför Viking Line-jobbet som jag ska på 19 feb - 14 mars. Det krävs lite extra för att jobba på båten, så han måste kolla hur man jobbar från och med nu, så att han vet att han inte skickar iväg några som bara kör vanligt race med Meet & Greet. Men han tyckte att jag gjorde ett väldigt bra jobb så nu kan jag åka tryggt iväg på båten, sa han. Sjukt att jag jobbat för Junior i snart 2 år och inte fått någon utbildning förrän nu.. Dock kommer jag nog inte orka ha en sådan energi som jag hade i Eskilstuna, i de där 24 dagarna i sträck, men man kan ju göra ett gott intryck iallafall :)  

Efter att ha kommit hem från E-tuna var det bråttom iväg för att möta upp Mikaela på Terassen i Uppsala. Hade egentligen ångrat mig att jag skulle gå ut eftersom jag var alldeles för trött och hade alldeles för lite tid på mig att fixa iordning mig, men jag är glad att jag åkte in ändå! Malin kom också dit efter ett tag så vi tre satt där och beställde in goda mixade drinkar och bestämde oss för att prova på Oasia, som har blivit utsedd till årets bar. Men där inne var det 23, så vi kom inte in. Nu har man den där åldern att man är för ung för 23-25 års ställerna, men känner sig för gammal för 20 års ställerna, lite trist. Men det slutade med att vi gick till Kalas, som har varit ett väldigt billigt alternativ för mig som jobbat där. Efter att jag sa upp mig på nyårsdagen så har jag haft en känsla att jag inte varit välkommen där längre, speciellt inte av min chef, men tjii fick jag! Jag kom in gratis, fick gratis garderob, halva priset i baren och mina gamla kollegor & chefen var bara hur bra som helst! Men vurpan som Mikkis & Malin gjorde när de skulle upp på högtalarna och dansa var det absolut bästa på hela kvällen, som jag skrattade! :D Sen var bussresan hem också väldigt underhållande! Nej, tack tjejer för en kul kväll!  
 


Vi igår, lördagen 30/1.


Long hair lady

Ååå, jag vill ha tillbaka mitt långa hår. Tog ur hårförlängningen i måndags. Samtidigt är det väldigt skönt att slippa all trassel och att kunna göra en ordentlig inpackning! Rapunzel är icke att rekommenderas. Nu längtar jag bara efter att få så långt hår igen, men den här gången ska det vara ala natural! Hur lång tid kan det ta? 1 år? Aloe Veran som jag dricker ska nog kunna nog hjälpa mig lite på traven :)  


På med dansskorna

Godmorgon kära lördag!
Hela familjen Lennartsson går runt som ett gäng quasimodos av träningsvärken vi fått av att spela Wii. Det är sjukt att ett tv-spel kan ge en en sådan träning så att man vaknar upp morgonen efter stel som en pinne med ömmande muskler. Den enda kroppsdelen jag inte har träningsvärk i är vaderna och fötterna :) Ändå så fortsätter vi dag efter dag att spela eftersom vi måste slå våra personliga rekord och göra fitness-testet som skapar ett fint diagram för varje dag, så att man ser hur man utvecklas. Coolt spel som jag verkligen rekomenderar!

Ikväll däremot ska vi upp till Eric, dricka vin och fina drinkar, spela Buzz till hjärnan smälter för att sedan åka till Möbeln för att dansa och träffa folk! Det kommer bli kul! Får se om Malin tar med sig sin Wii remote så kommer vi nog spela lite Wii ändå, hehe.

Take care!


Jag, Paulina & Malin för en vecka sedan


Att kunna acceptera ett Nej

Gud så less jag blir. Att ett litet nej kan skapa ett sådant tjaffs. Om man får ont i magen av att umgås med vissa människor som gör en illa ska man väl inte behöva bli tvingad till det? Ett nej är ett nej, och det ska räcka med att säga nej en gång. Mitt nyårslöfte är att bara vistas med folk jag tycker om och mår bra av. Ingen ska få trycka ner mig, det har jag sagt många gånger och står fast vid det och jag har lyckats hittills! 

Tjejer tjejer, ibland önskar jag att jag vore kille. De har inte sådana här onödigt-tjaffs-problem! Ett slag sen är man vänner igen ;) hehe.

Jag har iallafall fått hem mitt Aloe Vera-paket idag så jag har massa att gå igenom. Grundläggande Folkhälsovetenskaps-boken kommer imorgon också, så nu har jag fullt upp och har inte tid att tänka över sånt här som ändå inte leder någon vart. Hoppas iallafall att det blir trevligt ikväll för Sara & de andra, men det tvivlar jag inte ens på :)   




 


Wii

Puuuh. Jag är helt slut! Vi fick hem vårat Wii idag med posten, och har spelat det i princip hela dagen (förutom när vi satt hos Eric och åt bullar). Vi har boxats, vi har bowlat, vi har spelat golf, vi har spelat tennis och vi har spelat baseboll. Högerarmen är nu stum och jag kommer nog inte kunna spela något imorgon pga träningsväääärk.. Men riktigt kul är det, och riktigt bra träning! Eric, som fyller år idag, gick här ifrån alldeles genomblöt av svett, haha. Ser fram emot att få flera dosor så att man slå på varandra ;)


Bild: Google.se


Tack för mig

Först och främst vill jag tacka mina fina vänner för gårdagen. Det blev riktigt lyckat! Sen vill jag tacka världens bäst mami som beställde ett Nintendo Wii idag! Wiii, va kul det ska bli :) Sen vill jag berömma mig själv att jag åkte skidor idag med Eric, trots en släng av bakfylla. Och sist men inte minst ser jag fram emot att börja studera imorgon. Time to be a clever girl!
 


Memories

Nu har jag lämnat Oslo bakom mig och kommit hem till trygga Östervåla! Njuter minuterna igenom just nu. Har sovit första natten utan mardrömmar, har massa att se fram emot och många nya rutiner som väntar. Idag kommer min andra halva ♥ och hennes pojkvän hit och ikväll gör vi Uppsala osäkert! Har saknat henne -------------------> såhär mycket <------------------ och lite till! Nu snart ska hon ut i vida världen i 7 månader, men efter det har vi lovat varandra att vi ska återförenas på något slags vis. För utan varandra kan vi inte leva!


Love you!


I made it!

Hej!
Nu sitter jag på tågstationen och väntar på att klockan ska bli 22.30, för då ska jag gå över till busstationen och sätta mig på bussen hem :) 23.00 går bussen, och kommer förhoppningsvis vara hemma i Östervåla kl 9.00 imorgonbitti. Lång resa som väntar. Men jag tycker det är rätt mysigt att åka buss på vintern när man har sin gosiga vinterjacka att mysa & sova i. Känner mig väldigt trött också så kommer nog sova mestadels, skönt.

Fick iallafall ett jättefint "tack och hejdå" på jobbet idag. Chefen höll ett fint tal för mig vid lunchen, och de hade önskat att jag skulle stanna. Sen bjöd de på chokladkaka, så fick jag massa kramar och en present som bestod av en fin tavla av någon norsk känd konstnär. Så fint av dem! Jag blev nästan lite rörd! Men nu är det dags att åka hem och börja om från början, lämna allt bakom mig, börja på mitt nya liv. Det kommer bli SÅ bra!

Nu låser jag bloggen, så ni som inte har lösenord, synd för er ;) 
Bye! See you in Sweden!


 


Lösenord

Nu måste jag be er maila mig igen för att få lösenord till bloggen.
[email protected]

Låser den imorgon.

R.I.P

Skulle precis stänga av radion här på jobbet før att sedan åka "hem". Så fick jag høra att det är en person som blivit påkørd av T-banan på den stationen där jag hoppar av, Jernbanetorget. Totalt mosad. Riktigt obehagligt när det händer så tätt inpå en själv.. Usch, nu fick jag ont i magen av att behøva gå på just den plattformen i 2 dagar till.. R.I.P.


Hjärta

Äntligen måndag! Brukar aldrig se fram emot måndagar, tisdagar, onsdagar eller torsdagar, men den här veckan gör jag verkligen det. Nu är det bara 3 dagar kvar, varav 2 jobbardagar, tills jag sätter mig på bussen hem till kära Sverige igen. Det är konstigt det där. När man är hemma vill man bara bort och slippa allt tjaffs med föräldrarna osv. Sen så fort man åker bort, längtar man hem och blir helt plötsligt väldigt kärlekfulla mot varandra. Mamma, pappa och jag pratar på MSN och skickar hjärtan till varandra när vi säger hejdå. Eller flera hjärtan. Det behövs lite space för att inse hur mycket man tycker om och uppskattar sin kära familj! Alla vi i familjen Lennartsson har nog lite svårt att visa känslor, men ibland kommer de fram (i skrift då hehe). Nej man borde inse lite oftare att man måste vara rädd om sin familj, de är ändå de som har stått en närmast genom hela sin uppväxt. ♥ (<-- titta, ett till hjärta!)

Iallafall.. I helgen blev det lite party. Hade vinkväll hos Klara, med Ida, Johanna och Sara. Väldigt trevligt med lite spel och många skratt. Efter det drog vi vidare till Yatzi. Ångrar nästan det lite, för det var hur trångt som helst och man kunde inte dansa eller någonting. Bara stå där och trängas. Men hade ju tjejerna som sällskap så det var ju trevligt ändå. Vaknade dagen efter med världens hangover. Jag förstår inte att jag kan må så dåligt av att inte dricka så mycket. Ingen annan mår som jag, trots att de dricker precis lika mycket eller till och med mer. Livet är orättvist helt enkelt. Men nu lever jag igen iallafall och det är jag glad över.
Petter har åkt till Uppsala och kommer hem på onsdag eller torsdag. Jag är alltså själv i lägenheten. Och jag är livrädd varje gång jag ska sova. Varenda litet ljud jag hör tror jag är inbrottstjuvar eller eldsvågor. (Och mitt närmaste mål är att få en egen lägenhet? Pfft, hur ska jag våga det?) Därför är jag knappt där någonting utan ränner runt på stan eller hälsar på vänner, för själv vågar jag inte vara. Jag måste öva på det där. Men jag tror att jag är mer rädd bara för att det är en annans lägenhet jag bor i. Känner mig liksom inte trygg. Och jag vet inte ens nr till larmcentralen! Hur var det nu? 112 till brand? 111 till akuten? 110 till inbrott? Äh, jag har ingen aning. Kan de inte bara ha ett och samma nr som i Sverige så vore allt mycket lättare.. Aja, nu ska jag tillbaka till spöklägenheten och sova.... Innan det kommer jag kolla låset 140 ggr och se till att inte elementet står för nära gardinerna 320 ggr. Önska mig lycka till. Nattinatt.


Avatar

Go kväll kära läsare.
Sitter här hos Isaac och väntar på att han ska duscha klart. Jag kom precis hit och snart kommer det hit lite folk så ska vi se på Avatar (och så ser jag att Isaac har lagat kinamat och har köpt chips och massa gott, iiih). Men om jag känner mig rätt så kommer jag säkert somna framför filmen, för idag har jag varit hur trött som helst! Mina ögon har sett helt förjäkliga ut. Blev inte så mycket sömn inatt, med 2 storsnarkare bredvid mig hehe. Sen med all stress och grejs som har varit nu så börjar kroppen säga ifrån. Men det var riktigt skönt att få vara hemma i Bullens nya lägenhet, där Joshen (?) också var. Lite mer "normala" människor om man får säga så. Och det var så skönt att komma till ett hem där ingen röker inne! Gosh, är så trött på det. Likaså här hos Isaac. Man njuter av doften och slipper känna sig så ofräsch hela tiden. Jaja nog babblat om det. Tänkte bara skriva av mig lite så att ni vet att jag lever. Det är helg nu och ser fram emot att få sova en hel natt, helst utan mardrömmar. Ha en fin kväll!

Jag är en flykting

Hei på deg.
Ännu en dag har passerat, snart. Och nu börjar det kännas bättre med allt. Hade lite smått panik i början, men nu ser jag att dagarna går frammåt och jag har fått fler saker att göra och fler saker att se fram emot. Idag ringde Klara och frågade om jag ville komma över på fika hos dem på Majorstuen. Självklart vill jag det, det var huuur länge sedan som helst som jag träffade dem så det ska bli riktigt trevligt! Sedan ska jag (flyktingen själv) gå till Bullen, eller Mikael som han heter, och få sova där i natt. Petter har sin käreste hos sig och ville vara lite ensam med henne, vilket jag förstår, så nu har jag tagit min tandborste och ska slå läger på ett annat ställe. JAG KÄNNER MIG SOM EN FLYKTING. Men från och med imorgon ska jag slippa att flytta på mig nå mer, för då kan jag bo hos Petter tills jag åker hem.

Förresten, jag har fått jobbet på Viking Line med Byggare Bob M&G 19 feb-14 mars! Wiie. Money money money. Hoppas det inte krockar med något fast-erbjudande-jobb, då kör det ihop sig lite. Men det är iallafall en ekonomisk säkerhet oavsett! Nu ska jag bege mig till Klara, see u.


Eight days a week

Hej hallå.
Nu sitter jag på BK med min lilla laptop & en kaffe och försöker fördriva tiden lite. Snacka om att Oslo är tråkigt när alla mina underbaringar har flyttat! Alla har verkligen flyttat nu känns det som. Iallafall dem man umgicks på vardagarna med förr. Trist. Men men, dagarna rullar på ändå och jag försöker sysselsätta mig hela tiden så att det ska gå lite snabbare. Ska b la gå ner på Karl Johan snart och köpa en urmysig tröja som jag hittade på Bik Bok. Åååh, den skulle jag kunna bo i jämt! Det är så det ska kännas när man vet att man köper rätt kläder som man inte lägger längst ner i garderoben efter man har använt den en gång. Sen ska jag nog ta och hälsa på Mehdi och gänget ikväll. Det blev inte så att jag bodde där längre än 1 natt av olika anledningar. Jag kände inte att jag ville ha alla mina saker där när jag åkte och jobbade osv. Hans vänner kändes inte som att man kunde lita på i alla lägen, så jag fick flytta in hos Petter istället. Så nu känner jag mig lite säkrare och har lite lugnare runt omkring mig. Men umgås lite med Mehdi och dem iallafall, de är riktigt trevliga och översociala, men kändes bara inte bekvämt att bo där. Hunden Diamond har verkligen satt sin plats i mitt hjärta också. Hur mysig som helst, och det är nog den mest lydiga hunden jag mött i hela mitt liv. Så han saknar jag mest av dem alla, haha ;)

Igår hade jag också en dag med Michelle. Jag var ledig igår och idag, så vi tog en tripp till IKEA och åkte runt lite i hennes bil. Blev bjuden på middag hemma hos hennes Håkan på kvällen, drack lite vin till och bara hade det trevligt. Efter det åkte jag hem till Petter och såg Flickan som lekte med elden. Jag borde vara den sista som har sett den, men jag är nog glad över att jag aldrig läste ut boken före jag såg filmen. Jag verkar liksom vara den enda som inte blev besviken på filmen! Jag tyckte den var riktigt bra.

Nej, nu ska jag gå och ta ut pengar och köpa den där tröjan! Imorgon blir det jobb och bowling med Isaac på kvällen. Bara 8 dagar tills jag kommer hem nu och får starta upp mitt nya liv! *räknar ner*
Ha de.


Jag lever

Hei.
Villle bara säga att jag är i Oslo nu, och kommer hem igen den 14e. Har inget internet så det kommer bli dåligt med uppdateringar. Men jag nås lätt på mitt norska nr!

So long, sköt om er.

I'm still an animal

Det här kommer verkligen bli en nystart i mitt liv. Jag känner mig redan som en ny människa trots att jag inte har börjat med något av det jag ska göra än.

Idag såg jag av en slump att jag kommit in på 15 p Folkhälsovetenskap A1, på Uppsala Universitet. Kommer studera helt på distans, 50% takt. Från v 3-23. Det ska jag alltså börja med direkt när jag kommer hem från Oslo. Ser verkligen fram emot det!

Sen ska jag börja använda och ev. sälja Aloe Vera. Jag älskar sånt här med hälsogrejer och vill också att andra ska få upp ögonen för det. Har tänkt på det tidigare men har aldrig tagit tag i det.

Men först väntar Oslo. Åker imorgon kl 11.30 från el Stockholmo och kommer hem om ca 10 dagar. Kommer bli en lite spännande tripp då jag kommer bo hos Mehdi och hans pitbull Diamond, som jag endast har träffat två gånger, typ i en kvart sammanlagt. Men det är alltid kul med nya människor och han verkar som en väldigt omtänksam, kul och mogen kille. Säkert farlig också, så det gäller att jag inte kommer i okant med honom ;) *skämt o sido, vet att mina parents är lite skeptiska mot detta* Men jag är van att handskas med sådana här typer av människor och de har varit bland de roligaste & omtänksammaste människor jag träffat. Dock skulle jag inte vilja vara en kille som blir osams med dem, då kan det nog gå rätt illa hehe. Nej, det är kul att ge sig på lite utmaningar ibland. Varför alltid välja de säkra korten före de osäkra? Då utvecklas man inte! Jag har ju ändå Petter & Bullen som reserver :)

Nu ska jag fortsätta packa, så jag hör av mig igen när jag är i Norwaaaay.


Au Revoir


Min magkänsla fick bestämma

Gott nytt år på er!
Hoppas att år 2010 har börjat bra. Det har det gjort för mig kan jag lova! Eller ja, förutom att jag vaknade kl 14 och hade huvudvärk och shaky-shaky kropp så känner jag en sådan otrolig lättnad. Läs lite längre ner så får ni reda på varför.

Igår (nyårsafton) åkte jag till Linda i Gränby för att äta middag med henne, Sofia, Nicke & Fredrik. Mumma var det. Nyårsmat är alltid gott! Till det drack vi förstås lite vin och annat och spelade lite spel och bara hade det trevligt. Sen gick vi vidare till Mathilda där det var lite annat folk. Men eftersom jag blev tvungen att börja jobba kl 23 så fick jag helt enkelt bege mig till Kalas för att skåla med kollegorna istället kl 00. Första gången i mitt liv som jag inte hörde ett enda fyrverkeri! Skönt. Har alltid varit rädd för dem ändå :) Hur som helst var det verkligen kul att jobba då, och våran nya bartender Adam gav mig hela hans dricks för att han tyckte jag var så söt och duktig haha. Men verkligen snällt av han! Kommer ju däremot aldrig jobba med han igen, och ingen av de andra på Kalas heller, eftersom _ jag  sa  upp  mig _ idag. Därav den otroliga lättnaden! Har trivits väldigt bra på Kalas, men det har bara skapat problem runt omkring och man får en skitlön för så mycket slit. Och min rygg klarar inte det. Och i krogbranchen har "de högre" ingen förståelse för personalens behov osv. Så jag följde magkänslan än en gång och slutade! Quit. Kommer sakna många där, men hädanefter är det klackar, drinkar och dans som får gälla där istället, inget slit och slavjobb :) Pjuuu, så skönt det känns! Så nu har Sofia fått tagit min plats där, och hoppas verkligen att det går bra för henne ikväll!

Nu har alltså år 2010 börjat, och jag har blivit av med mina tyngsta stenar i magen/hjärtat och jag känner mig fri som en fågel. Det här året kommer bli hur bra som helst! Som jag skrev på facebook; 2010 kommer bli 2011 gånger bättre än 2009! Lite fyndigt sådär ;)

Nej, nu ska jag sova. Tappar snart huvudet på tangenterna.
Puss.


Sofia, Linda & jag på nyårsafton


RSS 2.0