Kungen kommer hit om en vecka

Førresten, på fredag, om en vecka - spelar Lars Winnerbæck hær i Oslo!

Och ja, det finns risk att vi kommer att gå dit : )

Fredagseftermiddag på Viasat

Bla bla bla.. jag sitter på jobbet nu, och har precis gjort  vårat avslutande test! Nu sitter alla (inkl. Rickard, våran ledare) och spelar BubbleShot på datorn. Då passar jag på att skriva några rader hær!


Helgen kommer bli en jobbfri helg, førsta gången sen jag kom tillbaka hit till Oslo. Kænns lite slappt, men sen kommer jag jobba alla helger + vardagar typ enda fram till jul.. Kænns jækligt bra faktiskt, eftersom jag trivs så himla bra på mina två jobb! Robin kommer iallafall på besøk i helgen, vilket ska bli riktigt mysigt : ) Vi får se vad som hittas på.. Jag ska nog iallafall ta med han till Drammen, dær Josse ska vara maskot imorgon. Hon ska vara den dær søta, DYRA, gråa nallen (Tatty Teddy på norsk), och eftersom jag har fått en sån nalle av Robin en gång i tiden, så passar det ju utmærkt att ta med han dit, så får han se hur vårat jobb går till på køpet ; )

Nu ær det snart dags att sætta oss på telefon. Gissa om panik man fick igår nær det var førsta samtalet.. puh. Men tænk att jag kan vara så teknisk alltså : ) Det måste jag ha fått efter pappa, teknikerns kung (tror han iallafall..) Nu kommer jag fixa alla hans knepiga fjerrkontrollsinstællningar på nolltid!


Så rätt! :D

-Varför föddes Jesus inte i Norge?

Svar: - De kunde inte hitta tre vise män.

HA HA HA ; )


Superhelg

Heeey!
Hoppas allt är bra med er? Jag har nästan nyss kommit hem från jobbet.. Jobbar 13-21 den här veckan, vilket var väldigt skönt imorse efter att ha fått sova hela 12 timmar efter den slitna men superroliga helgen : )

Jobbade som sagt som maskot i lördags på dagen, sen blev det förfest hemma hos oss med jobbartjejerna, och sen gick vi vidare till Alnagatan där det var stor fest för alla jobbarkompisar med flera. Det var riktigt roligt om jag får säga det själv! En lyckad hemmafest är alltid den bästa. Sen att natten slutade tur i oturen är en annan sak! Så nu måste vi allvarligt skaffa oss mer än 1 nyckel att dela på 3.. Bilder får säga resten!

Från barnshowen i Lambertseter (jag är blomman):




Från festen:


Tjejer från jobbet

Jag & Ida (jobbarkompis)

Våran "lärare" Rickard i mitten

Folk

Vi tre pinglor

"Justin Timbalake", en av teamledarna

Vi pysslar med vin

Jag, Josse, Lottis

Folk

Pussipuss

Fredagsuppdatering

Go kväll fredag!
Nu har det alltså gått en hel jobbarvecka, och det har gått sjukt fort! Det går fort när man har roligt helt enkelt, och roligt har vi definetivt haft. : ) Imorgon blir det fest med hela jobbet hemma hos våran ledare. Jag har inte festat på 3 veckor och jag är såå stolt över mig själv! Inte ens ett glas vin till maten på 3 veckor. Har helt enkelt haft fullt upp hela tiden. Jobbat & jobbat & jobbat. = Pengar, pengar & pengar : )

Nu har jag suttit och hjälpt mamma med alla mina provsmaker som jag fortfarande får hem i brevlådan. Eftersom jag är en sockerråtta så vill jag ju inte gå miste om godisprov bara för att jag bor i Norge. Så jag tvingar helt enkelt mamma att logga in på MSN, smaka varje godis, en efter en, så att jag kan fylla i frågeformuläret via internet och låtsas att det är jag som smakat dem. På så vis får jag fortsatt provsmaker av godis, tuggummi, halstablett osv trots att jag inte bor hemma längre. Smart va? : )

Nåja.. nu måste jag avsluta denna datorstund för att återvända hem till sängen. Ska upp och jobba imorgon igen. Fiffi & Humle Show.


Hittade en gammal bild på Lottas dator som jag sitter på nu..
Hon har döpt den till "Viktiga kvinnor tar stor plats" ;P Lite humor över det hela!

På jobbet

Jag vet att jag ær grymt dålig på att uppdatera min blogg nu, men som ni alla kanske førstår har vårat internet fortfarande inte kommit (SUCK!!) Ænnu ett dåligt exempel på norrmæn. De lovar saker och ting hit & dit, men håller det aldrig. Så har jag faktiskit upplevt næstan varenda norrman som jag støtt på, tråkigt nog. Men men, det ær bara ligga på tills någonting skjer! Vi blev som små barn på julafton nær våran tvættmaskin fungerade igen, så snacka om att man har lært sig uppskatta småsaker :P

Hur som helst stannade jag kvar på jobbet nu før att ge er en liten uppdatering iallafall : ) Jobbet går iallafall jætte bra. Trivs som fisken i vattnet, alla ær verkligen jætte trevliga! Det kænns som att man børjat skolan på nytt - med ny klass och nya saker att læra sig. "Klassen" ær hur bra som helst, och jag kænner på mig att jag kommer stanna hær længe!

Nu ær det iallafall dags att gå hem och laga some food.

Ha det kjempegreit, så hørs vi snart igen!


Barnfestival

Hey.
Denna helg har jag kallat mig för Kurt, och Fiffi. Har alltså jobbat hela helgen som maskot, igen. Det är mycket nu, men oj så kul vi har det! Har varit på en Barnfestival, så man har varit omringad av barn och kändisar hela helgen. Jag blir lite ledsen över att inte jag fick gå på en sån barnfestival när jag var liten?! Är ju hur sött som helst!

Lite smakprov kommer här:




Jag som Kurt


Jag som Fiffi


Norges mest kända barnförfattare var där & läste om Kurt


Tänkte bara säga att jag lever och mår bra : ) Imorgon börjar jag mitt nya jobb på Viasat, så nu måste jag hem och ringa min plutt, bädda rent i sängen och sooova natten lång!
(Hoppas på att internet kommer någon gång i veckan)

Godnatt.

Gisle Wink & Byggare Bob sitter på Burger King

Hei venner!
Inte fick vi något internet igår som det var sagt, så det kommer väl någon annan dag skulle jag tro. Man blir ganska låst av att inte ha internet, men samtidigt är det skönt. Mamma ringde mig idag och hon var helt upprörd över att hon inte hade fått tag i mig på de senaste dagarna. Mobilen gick inte att ringa på och internet funkar inte. "En Elin utan mobil & internet är inte min Elin", sa hon : ) Kanske ligger någonting i det. Nu sitter vi iallafall på Burger King där det är fri tillgång till Internet. Känns lite drygt, men vad ska man göra? Har ju massa mail och grejer som jag måste kolla hela tiden.

Nu har jag iallafall fått jobb. Jag och Josse ska börja på Kundtjänst på Viasat på måndag. Verkar jättebra allting. Bara ungdomar som jobbar där, och det verkar som att det kommer bli kul. Bra sammanhållning och så hittar de på massa grejer utanför jobbet. Ett bra sätt att lära känna flera folk på, så det ser jag verkligen fram emot!

Nu är det väl dags att bege sig hemmåt igen, men först lägger jag ut lite bilder från våra maskot-jobb den senaste veckan. Nu i helgen blir det en tvådagars med Fiffi och Kurt (har ingen aning om vilka de är!)

Ta hand om er!

Torsdag-fredag den 7-8:e augusti, Kolvereid


Vårat plan

Innan vi landar i Trondheim

På den 5 timmars långa vägen mötte vi alla möjliga krabater

Manuset

Våra huvuden

Grishuvudet på!

Såhär ser man ut innan huvudet åker på ; )

Familjeshow med Gisle Wink (=vi)


Jag (grisen) & Josse (kossan) in action

Tåga lite

Utsikt från hotellet

Lördag den 9:e augusti, Kongsvinger Maraton


Josse som Byggare Bob (jag var showkoordinator denna gång, så jag var inte utklädd)

Visst är vi söta? : )

Utan internet

Hello.
Som ni kanske har förstått är vi utan internet i den nya lyan. Det suger, men vi gör så gott vi kan genom att låna lite här och där : ) Får antagligen internet fixat imorgon så då blir det lite fler uppdateringar!

Annars är allt ganska rörigt just nu. Vi har typ blivit lurade på 12500 NOK av vårat as till gamla hyresvärd och det blir bråk med honom flera gånger om dagen, vilket sliter på en väldigt mycket = /  Men vi 3 powerpinglor till flickor ska vinna över honom, så är det bara. Snart blir det polisen & allt vad vi nu kan dra in. Oroa er inte : )
Hoppas iallafall att allt är bra med er där hemma, så hörs vi snart!

Puss & Kram
/ Elin

Flyttat och maskotjobb väntar

Hellu.
Har haft fullt upp hela dagen, har ju flyttat! & jag kan säga det att våran nya lägenhet är såå himla mysig! Där kommer vi stortrivas, det lovar jag. I ett nybyggt område, i en 3:a med två våningar. TIll och mer mysigare än den vi har nu, mer personlig och så. Aja, kan lägga upp bilder sen : )

Nu måste vi fortsätta städa ur våran gamla lägenhet. Det jobbiga (samtidigt roliga) är att jag & Josse ska åka till Kolvereid imorgon för att agera Gisle Wink Show : ) Maskotjobb alltså. Måste gå upp kl. 04 inatt och kommer hem på fredag. Sen på lördag är det dags att vara Byggare Bob! Får sova på hotell & så, all for free and I like it! Kommer väl däremot inte få mycket sömn inatt heller.. men det får det vara värt! : )


Gisle Wink

Som att kasta det förflutna

Idag bröt jag av och slängde den sista rosen!







Det där med drömmar kan 118100 svara på

Moorning.
Vaknade i och för sig för ganska länge sen, men ändå. Sov inte alls bra i natt. Sov nästan inte alls, men när jag väl somnade till drömde jag mardrömmar som vanligt. De blir bara värre och värre. Ni vet när man drömmer om att man blir jagad av någon/några med kniv/vapen osv. men vaknar precis innan man blir skadad. Man hinner alltså inte få reda på hur det känns att bli så skadad. Men jag har börjat blivit skadad nu, så blodet bara rinner och rinner, och det svider nåt så grymt! Har drömt samma dröm i nästan 2 veckor nu. Varenda natt. Alltid är det katter med i drömmarna. Katter som anfaller mig och bara river & biter sig fast. Skickade in ett sms till 118100 för att kanske få det förklarat. Tog det inte så allvarligt från början, men det kanske ligger någonting i det svar jag fick..

Fråga:
"Kan ni förklara vad en dröm om att man blir anfallen av katter som bara klöser, biter och river, och man själv bara sparkar och försöker försvara sig, men katten ger sig aldrig, betyder?"

Det här fick jag som svar:
"Katter betyder inom drömtydning trassel, problem, ohederlighet och otrohet. Vad det betyder för dig kan bara du veta. Drömmar är ju ofta en reaktion på vad som händer i det verkliga livet. Du kanske ska försöka ta en titt på din omgivning med nya ögon och försöka komma underfund med vad detta kan betyda för dig."

Så nu ska jag verkligen ta reda på vad de här drömmarna betyder för mig, för jag orkar inte med dem längre..


Tillbake i Oslo

Nu var man tillbaka igen. Har suttit här med Lotta & pratat igenom sommaren som gått. Men kan man verkligen kalla det för "sommaren som gått"? Är sommaren verkligen slut, redan? Nää. När jag landade på Gardemoen fick jag faktiskt se en klarblå himmel : ) Lite skillnad mot för det regniga & ruskiga Sverige. Eller, kanske ska vara tyst så att inte regnet letar sig hitåt!
Resan gick iallafall bra. Planet var lite försenat, och jag fick sitta bredvid en pratande dansk som jag knappt förstod någonting av. Att han satt & drack whiskey gjorde inte saken bättre, inte i prat-glad-het. Jag gjorde iallafall så gott jag kunde och log lite sådär oskyldigt när jag hade sagt "va?" tre eller fyra gånger. Väl hemma i lägenheten möttes jag av tre glada flickor som har mycket att ta igen efter de här 4 veckorna utan varandra!

Nu känns iallafall nästan allt som vanligt. Har bara inget eget rum att vara eller sova i längre, och det mesta känns seriöst ganska rörigt. Men imorgon flyttar vi och hoppas på att få ordning på det mesta. Får dela säng med Josse inatt, eller helt enkelt ta soffan! Är ganska så jätte trött efter den här dagen, så jag kan nog somna varsomhelst..

Dags att borsta gaddarna!
Nattinatt


Utsikt från flyget

Inom de närmaste 6 timmarna...

... ska jag:

- lämna min kära familj.
- sätta mig på bussen in till Uppsala.
- åka 1 timme i bussen
- träffa min mys
-
bli skutsad till Arlanda
- krama ihjäl mysis & så småningom säga hejdå till honom :(
- lyfta med planet till Oslo
- flyga i 40 min
- åka tåg in till Oslo S
- t-banan till Sandakerveien
- träffa mina flickor

Mycket som kommer att hända inom de närmaste timmarna alltså!
Med många blandade känslor.


Me & my girls

See ya later i grannlandet!

En dag kvar

Då sitter man här igen, bland en hel hög med kläder & annat som ska få plats i resväskan tillbaka till Oslo. Imorgon är det alltså dags att fara "hem" igen. Det är blandade känslor den här gången. Mestadels kommer det bli hur kul som helst att träffa mina brudar igen, få flytta in i nya lägenheten, börja jobba, och bara det att få åka trikk, t-bane & gå ner till Kiwi och handla mat. Jag har saknat det mesta som har med Oslo att göra. Samtidigt finns det någon som drar mig tillbaka. Någon som jag inte vill lämna kvar här hemma. Någon som jag vill kramas med hundra dagar till! Det kommer bli jobbigt, det vet jag. Saknaden kommer bli stor. Men man får helt enkelt ta en dag i taget, och inte glömma att tänka positivt.

Helgen har iallafall varit kanon. Mys hela fredagen, dansa loss på Heartbreak på lördagen & ännu mera mys på söndagen. Kom hem för ett litet tag sen, men ska iväg tillbaka lika snabbt igen. Ingen tid får gå till spillo!


Trust

Faster Elin har hälsat på

Hela den här dagen har spenderats hos bror Martin & hans familj. Enya hade blivit så stor! Våran lilla rödtott : ) Ingen vet väl egentligen var det röda håret kommer ifrån, men oj så söt hon är! Hon kommer nog bli en riktig blondie hon med framöver : ) Douglas hade vuxit som en tok, och vi spelade fotboll & gungade mest hela dagen. Jätte kul att träffa er! Jag som faster Elin har ju inte riktigt haft tid på senaste tiden, men jag lovar att hälsa på nästa gång jag kommer hem också! Jag har ju iallafall en gång att ge igen på Martin, som väckte mig med Enyas bajsblöja när jag låg & tog en nap i soffan :P Ni skulle sett vilken jäkla reaktion det blev!


Det dregglande matvraket


Dogge, Enya, jag & Flisan


Skillnad på storlek?


Nyp i näsan

Nu ska jag bara hoppa in i duschen, sen är det dags att bege sig till Tierp. Robin har kommit hem och här ska ätas lakritsnappar och kramas framför tv:n : ) Kommer antagligen inte hem förrän på söndag. Imorgon är det iallafall Lövsta som gäller! Sista partyt i Sverige på ett tag..  

Alla behöver den där utmaningen

Dagarna här hemma går verkligen upp och ner.

Idag har det varit en sån där dag då jag verkligen har kommit på att jag tog det rätta klivet ut i vida världen när jag flyttade härifrån, och då ganska långt härifrån. Jag känner att här hemma finns det inga mål att uppnå och knappt några framtidsdrömmar. Det finns mest en onödig stor plats till att tänka, fundera & gräva ner sig i den gångna tiden. Jag har inte grävt ner mig eller deppat ihop för någonting så länge jag bott i Oslo, men så fort man kommer hem dyker allt upp igen som svampar ur mossan. Mina sk. depp-perioder var som bortblåsta, men vilka är det som tittar fram nu då? Är det mitt flickrum som gömmer de ovälkomna tingen tro?
Jag vet att det beror mycket på att jag nästan aldrig är själv där jag bor, att jag därför inte får tid till att sitta ensam & tänka, men det är verkligen så jag vill ha det! Visst, ibland måste man stanna upp och verkligen känna efter vad det är man håller på med & vad man vill, och det gör jag såklart. Men att bo med två andra 24/7 trivs jag så himla bra med, och jag har verkligen valt helt rätt personer! Mina änglar. Att dela glädje och sorg med dem är bland det bästa som har hänt mig. Och att stanna här hemma & fortsätta det liv man en gång påbörjade, skulle göra att de där vinterdepressionerna skulle dyka upp var och varannan dag.

Som sagt, jag är ung och jag behöver utmaningar för att utvecklas!

RSS 2.0